Inkluze a zvláštní škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
1.11.22 21:11
@lucad77 píše:
No ale dobře to pro jeho rozvoj není, že nedělá nic. :nevim:

no, dyt se to snazim romanovi vysvetlit, ze muze byt rad za zvlastni skolu, kde se mu venovali specialni pedagogove. Ja se fakt snazila, absolvovala jsem i ruzna skoleni, kde nam ucitele z praktickych skol ukazovali, jak vzdelavaji spolecne deti na ruzne urovni, Ale na te zakladni skole je ten rozdil tak velky, ze to proste nelze. Pripravuji devataky k prijimackam, ucim je prakticky pravopis, bo vim, ze uz se to poradne ucit nebudou a zaroven tam mam zaka, ktery se uci urcovat rod podstatnych jmen. To je silena disproporce, takze na to proste kaslu. Mam svoje limity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
1.11.22 22:00
@matkabagristy píše:
mam zaka s lehkou mentalni retardaci v devate tride, od 7. tridy se mu prakticky nevenuji, sudla si svoje s asistenkou, u niz je problem, ze casto necekane v praci chybi. Chlapec tudiz nedela nic. Nastesti hodny a ve skole pri nicnedelani evidentne spokojeny.

Presne tohle je špatně a jako rodič jsem nechtěla právě a hlavně tohle. Lepší na škole kde se mu věnují pedagogové, kteří jsou na to školení a věnují se mu tak, jak dítě potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
1.11.22 22:02
@Anna766 píše:
Presne tohle je špatně a jako rodič jsem nechtěla právě a hlavně tohle. Lepší na škole kde se mu věnují pedagogové, kteří jsou na to školení a věnují se mu tak, jak dítě potřebuje.

Gratuluju vám ke správnému úsudku! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
1.11.22 22:20

@lucad77 dneska se mi to už píše snadno.Kluk je velký a vím že jsme udělali dobře. Ale taky jsme tehdy dlouho přemýšleli, radili se, v SPC, psycholog, vychovný poradce…protože vím že to snadné není, tak nesoudím rodiče jak a proč se rozhodnou. Věřïm tomu, že to dělají pro dobro dítěte.
Ať už děcko do speciální školy dají nebo ne.
Ale nelituji, rozhodli jsme se tehdy dobře, jsem o tom přesvědčená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.11.22 22:29
@matkabagristy píše:
no, dyt se to snazim romanovi vysvetlit, ze muze byt rad za zvlastni skolu, kde se mu venovali specialni pedagogove. Ja se fakt snazila, absolvovala jsem i ruzna skoleni, kde nam ucitele z praktickych skol ukazovali, jak vzdelavaji spolecne deti na ruzne urovni, Ale na te zakladni skole je ten rozdil tak velky, ze to proste nelze. Pripravuji devataky k prijimackam, ucim je prakticky pravopis, bo vim, ze uz se to poradne ucit nebudou a zaroven tam mam zaka, ktery se uci urcovat rod podstatnych jmen. To je silena disproporce, takze na to proste kaslu. Mam svoje limity.

Ufffff ale Roman si stále vede svou. Píše už v několikáté diskuzi, že byl nespravedlivě zařazen do zvláštní školy. V dnešní době je přeci nějaká možnost jak se posunout. Například rekvalifikační kurzy i pro lidi, kteří chodili do zvš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
2.11.22 05:46
@topazio píše:
Ufffff ale Roman si stále vede svou. Píše už v několikáté diskuzi, že byl nespravedlivě zařazen do zvláštní školy. V dnešní době je přeci nějaká možnost jak se posunout. Například rekvalifikační kurzy i pro lidi, kteří chodili do zvš.

I ty stredni. Mam dojem, ze 2× zkousel nejakou beznou stredni a vzdy skoncil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.22 09:41

Dobrý den,
Jsem studentka vyšší odborné školy a dělám výzkum pro svou absolventskou práci o potřebách a informovanosti eodičů dětí s autismem o možnostech jejich vzdělávání v Praze.
Jednalo by se o rozhovor o délce cca 30minut nebo vyplnění mých otázek a případné doplnění informací.
Byla bych vděčná, kdyby byl někdo ochotný se zúčastnit mého výzkumu, který by byl zcela anonymní.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
3.11.22 16:00
@matkabagristy píše:

Četla jste Romanovy prispevky? To fakt není materiál pro zvláštní školu. Naopak, spousta děti na běžné základce (leckdy ani jejich rodicu) by podobný text dohromady nedala. I pokud by byl třeba extrémně slabý v matematice, tak podle mě na zvláštní škole neměl co dělat a pravděpodobně tam byl zařazený například z důvodu lmd, poruchy chování anebo třeba jen z etnického duvodu. Každopádně by se měl sebrat, přestat fňukat a svůj potenciál začít využívat k vlastnímu prospěchu q životnímu postupu, nikoliv k tomu, aby se utapel v pocitech křivdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
3.11.22 16:03
@Evik19 píše:
@matkabagristy píše:
Četla jste Romanovy prispevky? To fakt není materiál pro zvláštní školu. Naopak, spousta děti na běžné základce (leckdy ani jejich rodicu) by podobný text dohromady nedala. I pokud by byl třeba extrémně slabý v matematice, tak podle mě na zvláštní škole neměl co dělat a pravděpodobně tam byl zařazený například z důvodu lmd, poruchy chování anebo třeba jen z etnického duvodu. Každopádně by se měl sebrat, přestat fňukat a svůj potenciál začít využívat k vlastnímu prospěchu q životnímu postupu, nikoliv k tomu, aby se utapel v pocitech křivdy.

obdivuji tvou schopnost diagnostikovat na dalku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
3.11.22 16:18

@Evik19 dík to budu asi brát jako kompliment a jsem normálně české národnosti a z chování jsem měl v každé tříde jednicku. Znamka z chování byla vždy za jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
3.11.22 16:34

@matkabagristy Sama píšeš, že jsi učitelka a že jsi dítě s lmr ve třídě už měla. Mně jich různými třídami prošlo několik, ale takhle se nebylo schopné vyjádřit žádné z nich. Mnohdy ani rodič, absolvent normální základky, není schopen sesmolit e-mail tak, aby dával hlavu a patu. Takže ano, myslím si, že pokud je Roman natolik intelektuálně zdatný, aby psal v rozvitych souvetich, která dokonce dávají smysl, tak asi pravděpodobně v pásmu lehké mentální retardace intelektuálně nebude. Je to ale jen můj odhad, ne diagnostika. A pokud tomu tak fakt je, tak nechápu, proč by měl být šťastný, že směl absolvovat zvláštní školu. Bohužel znám několik dnes už dospělých lidí, kteří se do zvláštní dostali neprávem, tak se do jeho pocitu dokážu vcítit. A hlavně vím, že se to dělo nejen v 80., ale i v 90. letech. Bohužel. Stejně tak tristní ale samozřejmě je, když dítě s lmr musí chodit na běžnou zakladku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
3.11.22 16:35

@Evik19 a četla jsi nějaké jeho založené diskuse? Z nich lehká mentální retardace docela čiší. Zkus pohledat i jeho další nick, je podobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
3.11.22 17:48

@vokishka Nečetla a asi ani nechci. Ale díky za další pohled na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
3.11.22 18:29

@Evik19 prostě tenkrát mi napsali do papírů lehkou mentální retardaci, psychomotorickou retardací a vadu řeči a opoždění o dva roky.Uz jsem to tady předtím psal.Tyto zprávy jsem si o sobě tenkrát precetl ve zdravotní dokumentaci jako důvod vřazení do zvláštní školy protože mě to zajimalo kvůli čemu to teda bylo.Ja si myslím že hodnotit dítě do jaké školy má jít v předškolním věku je ještě moc brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.11.22 19:15
@Evik19 píše:
@matkabagristy Sama píšeš, že jsi učitelka a že jsi dítě s lmr ve třídě už měla. Mně jich různými třídami prošlo několik, ale takhle se nebylo schopné vyjádřit žádné z nich. Mnohdy ani rodič, absolvent normální základky, není schopen sesmolit e-mail tak, aby dával hlavu a patu. Takže ano, myslím si, že pokud je Roman natolik intelektuálně zdatný, aby psal v rozvitych souvetich, která dokonce dávají smysl, tak asi pravděpodobně v pásmu lehké mentální retardace intelektuálně nebude. Je to ale jen můj odhad, ne diagnostika. A pokud tomu tak fakt je, tak nechápu, proč by měl být šťastný, že směl absolvovat zvláštní školu. Bohužel znám několik dnes už dospělých lidí, kteří se do zvláštní dostali neprávem, tak se do jeho pocitu dokážu vcítit. A hlavně vím, že se to dělo nejen v 80., ale i v 90. letech. Bohužel. Stejně tak tristní ale samozřejmě je, když dítě s lmr musí chodit na běžnou zakladku.

tak ale on zkoušel navazující studium (nevím jestli klasiku střední nebo učňák) a ne jednou, ale dvakrát a nezvládl…takže nějaký problém tam asi bude, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze