Inkluze a zvláštní škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2650
15.1.23 09:35
@Roman18 píše: Čau lidi jak se máte. by mě zajímalo kolik ma učitel třeba plat v součastne době, platy by měli zvyšovat všude když je tak draho

To se dá vygooglit… Strejda Google tvrdí, že průměrný plat učitele ZŠ je 37 000, - :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
15.1.23 09:38
@KeckaJ píše:
To se dá vygooglit… Strejda Google tvrdí, že průměrný plat učitele ZŠ je 37 000, - :dance:

jenomže tam jsou započítaní i ředitelé atd. Jsou tabulky, kde si může najít, jaký je plat. Učitelé jsou 12. třída

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.1.23 09:51
@KeckaJ píše:
To se dá vygooglit… Strejda Google tvrdí, že průměrný plat učitele ZŠ je 37 000, - :dance:

To je asi hrubeho ze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
15.1.23 10:39
@vokishka píše:
jenomže tam jsou započítaní i ředitelé atd. Jsou tabulky, kde si může najít, jaký je plat. Učitelé jsou 12. třída

No on ten rozdíl nebude zas tak velký, co vím z okolí.

Ale ano, pokud to chce přesně, tak může googlit dál. Já spíš nepochopila proč se na to ptá. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
15.1.23 10:42
@KeckaJ píše:
No on ten rozdíl nebude zas tak velký, co vím z okolí.Ale ano, pokud to chce přesně, tak může googlit dál. Já spíš nepochopila proč se na to ptá. 8o

on má vždycky takové výkřiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
25.3.23 23:24
@hanka.br. píše:
Takže jsi…

Asi jsem hlupák nebo nevim nebo spíš byl kvůli tomu egu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
25.3.23 23:34
@Anna766 píše:
Máš co máš, nedá se nic dělat. Nejsi o nic horší než ostatní. Práci máš, to je dobře.

Zajímalo by mě jaký máte názor nato jestli se dá iq zvysit když se člověk hodně uci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
26.3.23 10:00
@Roman18 píše:
Zajímalo by mě jaký máte názor nato jestli se dá iq zvysit když se člověk hodně uci

IQ se zvýšit nedá, cvičením vzorových testů jde maximálně trošku zlepšit výsledky, ale neznamená to, že došlo ke zvýšení IQ. Učením lze zlepšit znalosti a rozhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
27.3.23 06:38
@Kasandra159 píše:
IQ se zvýšit nedá, cvičením vzorových testů jde maximálně trošku zlepšit výsledky, ale neznamená to, že došlo ke zvýšení IQ. Učením lze zlepšit znalosti a rozhled.

Nemáš pravdu. IQ se dá zvýšit, ale jen do jisté míry. Pokud má dítě od přírody IQ 80, lze ho snahou a denním tréninkem zvýšit až o 20 bodů plus mínus. Zda to jde v dospělosti, to nevím. Ale nečekala bych žádný zázrak. V dětství je mozek nejplastičtější. Samozřejmě to zvyšování IQ je s ohledem i na postižení. Takže ne vždy jde vycházet z tohoto pravidla. V dospělosti bych ale nějaký velký posun už neočekávala, v dětství toho docílit lze, ne ale vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
27.3.23 22:23

IQ kolem 80 ještě tak hrozný není asi a dala by se tím dělat běžná základní škola? a nebo to je spíš na asistenta nebo na zvláštní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
28.3.23 16:10
@Roman18 píše:
IQ kolem 80 ještě tak hrozný není asi a dala by se tím dělat běžná základní škola? a nebo to je spíš na asistenta nebo na zvláštní?

Na zvláštní už ne, tam je hranice 70. Asistent možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
28.3.23 16:41
@lucad77 píše:

Tak to jsem byl ve zvláštní dost chytrej teda když tam může být IQ 70 a já mám IQ kolem 80

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
28.3.23 16:45
@lucad77 píše:

Tak to jsem mohl se svým IQ jít na základku teda. Psycholozka mi říkala ale že na základku by to asi bylo ale s odřenýma usima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
28.3.23 17:05

Předtím jsem byl ještě u jednoho psychologa celkem na dvou vyšetření postupne a tam číslo IQ mi nerekla jen do zprávy napsala že střední školu spíš nedoporučuje a že IQ je podprumerne atd.Spis bych řekl že trochu kecala protože ty testy byli jak pro kreteny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
28.3.23 17:26
@Roman18 píše:
Tak to jsem byl ve zvláštní dost chytrej teda když tam může být IQ 70 a já mám IQ kolem píše: Více

Jo, jenže to je už hodně let zpět, ty podmínky se zpřísnily. A spoustě dětí v tom hraničním pásmu 70-80 to těžce nevyhovuje, protože jsou i přes velké potíže drženy na běžné ZŠ, kterou nezvládají. Jenže přes testy nejede vlak, o dítě jde až v poslední řadě. :roll:

Příspěvek upraven 28.03.23 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko