Inkluze a zvláštní škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1677
5.5.23 22:20
@Betty MacDonald píše:
Tak budeme se držet při zemi, jo ;) co by tě bavilo nejvíc? Vzhledem k tomu, že finančně je to tak nastejno, musíš si rozmyslet, co by tě nejvíc bavilo. Popřemýšlej o tom a dej mi vědět, jo?

Já si myslím že by mě bavilo asi nejvíc z toho všeho pomáhat v kuchyni kuchařům mít nádobí, uklidit pomoc při výdeji a přijde mi to zazivnejsi než ve fabrice a když se dělá hodně hodin tak se dá vydělat vic. Někde ty přesčasy proplácejí. Dřív jsem doplňoval zboží v supermarketu to bych bral spíš jako druhou možnost. Jinak něco lepšího mě nenapadá to nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
6.5.23 07:33
@Roman18 píše:
Já si myslím že by mě bavilo asi nejvíc z toho všeho pomáhat v kuchyni kuchařům mít nádobí, uklidit pomoc při výdeji a přijde mi to zazivnejsi než ve fabrice a když se dělá hodně hodin tak se dá vydělat vic. Někde ty přesčasy proplácejí. Dřív jsem doplňoval zboží v supermarketu to bych bral spíš jako druhou možnost. Jinak něco lepšího mě nenapadá to nevim

No tak zkus to místo v kuchyni na dvanáctky. Už jsi někdy dělal dlouhý a krátký týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
12.5.23 17:52
@Betty MacDonald píše:
No tak zkus to místo v kuchyni na dvanáctky. Už jsi někdy dělal dlouhý a krátký týden?

Myslím že krátký dlouhý týden jsem ještě nedělal ale to by mě nevadilo já chci mít víc peněz a ne almužnu. Je to makačka ale chci mít víc penez.Ja vám závidím že máte lepší vzdělání než já a lepší uplatněni. Rikam ten krátký dlouhý týden budu rád dělat když mi to něco vydělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
22.5.23 21:11
@Betty MacDonald píše:
No tak zkus to místo v kuchyni na dvanáctky. Už jsi někdy dělal dlouhý a krátký týden?

A ty jo? Ty zkus dělat pomocnou kuchařku nebo pomocnou sílu a já budu dělat práci co ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
22.5.23 21:54

Pomocníci do kuchyně je neklasifikována práce vhodná i pro lidi se zakl. Vzděláním a mzda se pohybuje kolem 20 tis hrubého základ. Je to velice fyzicky namahava práce. Rozhodně se při ní nevydělá více než ve fabrice.

Příspěvek upraven 22.05.23 v 21:58

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
22.5.23 21:56
@Roman18 píše:
A ty jo? Ty zkus dělat pomocnou kuchařku nebo pomocnou sílu a já budu dělat práci co ty

Pokud si chceš vydělat, dělej pomocníka řemeslníkům, třeba zedníkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
22.5.23 21:57
@SAJ píše:

Díky za radu tam by mohlo být o něco vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
31.5.23 22:55
@SAJ píše:

Pomocník si vydělá málo to zrovna můžu dělat pomocné práce v kuchyni a nebo ve fabrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
31.5.23 23:01
@Roman18 píše:
Pomocník si vydělá málo to zrovna můžu dělat pomocné práce v kuchyni a nebo ve fabrice.

Nemyslím si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
31.5.23 23:08
@SAJ píše:
Nemyslím si.

Já si myslím že jo protože pomocníci řemeslníků mají přes dvacet tisic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
31.5.23 23:16

K tomu se ráda vyjádřím. Ano inkluze může být svým způsobem dobrá, ale nalijme si čistého vína. Děti co jsou zkrátka trochu pomalejší patří do zvláštní školy. Dneska je ale běžné že ve třídě, kde máte například 25 žáků, tak tam jsou nadprůměrní, průměrní a pak ti zpomalení, a nedejbože i s nějakou poruchou osobnosti… Štve mě na tom podstatě to, že ti zpomalení akorát brzdí ty ostatní co by se dávno mohli učit novou látku, a akorát se tam i nudí, trápí se že jsou pozadu. Já jsem s tímhle nikdy nesouhlasila aby byly na školách míchanice dětí. Ano něco jiného je, když dítě fakt zamaká a může být na stejné úrovni jako průměrné děcko, ale kolik takových je? Dneska jsou naštěstí na školách aspoň ti asistenti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
31.5.23 23:39
@Lu66 píše:
K tomu se ráda vyjádřím. Ano inkluze může být svým způsobem dobrá, ale nalijme si čistého vína. Děti co jsou zkrátka trochu pomalejší patří do zvláštní školy. Dneska je ale běžné že ve třídě, kde máte například 25 žáků, tak tam jsou nadprůměrní, průměrní a pak ti zpomalení, a nedejbože i s nějakou poruchou osobnosti… Štve mě na tom podstatě to, že ti zpomalení akorát brzdí ty ostatní co by se dávno mohli učit novou látku, a akorát se tam i nudí, trápí se že jsou pozadu. Já jsem s tímhle nikdy nesouhlasila aby byly na školách míchanice dětí. Ano něco jiného je, když dítě fakt zamaká a může být na stejné úrovni jako průměrné děcko, ale kolik takových je? Dneska jsou naštěstí na školách aspoň ti asistenti…

Takove dost zjednodusene. V inkluzi nejsou jen deti pomalejsi. Zvlastni skoly jsou dnes jen pro opravdu tezka postizeni a das tam sve jen trochu jine dite nebo jak pises trochu pomalejsi? Co tam bude delat? A vetsinou spatne placeni asistenti s rychlokurzem? Ne; inkluze se moc nepovedla. Ucitele z beznych skol na to nemaji vzdelani. Specialni pece pro lehci pripady neni dostupna. Tridy jsou preplnene. Je nedostatek klinickych psychologu a detskych psychiatru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
31.5.23 23:42

@Oriseka Souhlasím.. :think:… jo napsala jsem to zjednodušeně protože bych tu byla do rána kdybych se k tomu vyjádřila. Přítel dělal na x školách z toho i na jedné, běžné kde byly ale i postižení děti, takže totální katastrofa. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
1.6.23 00:20
@Roman18 píše:
JO to mě mohlo napadnout valstne žes dělala jinou práci. Delaji se tam rohožky do koupelen. A rovname je do beden a dáváme na palety krabice s vyrobkama atak. Nejradsi bych dělal někde ředitele a měl svoji kancelář

Asi jsi to myslel jen tak. Ale upřímně, dělat někde ředitele není jen to, že máš svoji kancelář a „jsi prostě ředitel“. Ředitelé, aspoň u nás ve stavební firmě, mají poměrně dost zodpovědnosti.
Finanční ředitel za to, jak moc detailně kontroluje a spravuje firemní finance. Plánuje výdaje, plánuje investice, plánuje zisky, kontroluje a hledá zbytečné úniky peněz.
Obchodní ředitel má zodpovědnost za aktuální a budoucí zakázky, to znamená, že je musí sám aktivně vyhledávat na trhu, musí mít síť správných kontaktů, aby byl schopný dojednat nějaký obchod, musí mít velmi dobré vystupování, asertivitu, ostrý lokty v případě potřeby a přesto být přátelský.

Ředitel výroby má na starosti hladký průběh zakázky, kterou vyhrál (získal) obchodní tým. Ručí investorovi za to, že vše bude provedeno podle dohodnuté smlouvy, ať už v kvalitě díla či v dodržení stanovené ceny či termínu a ještě k tomu se mu podaří zvýšit zisk, aniž by ubral na kvalitě díla. Vybírá do výrobního týmu lidí, kteří musí rozumět oboru a on to sám na nich musí poznat. Pokud zaměstná joudy, zakázka nedopadne dobře a dochází ke ztrátám finančním pro celou firmu i ke ztrátě důvěry investora v tuto firmu.

Ředitel strategie je vizionář, má nezastupitelnou úlohu ve směřování celé firmy, vymýšlí, v čem bude mít firma úspěch a řeší, jak toho dosáhnout.

A generální ředitel má zodpovědnost za všechny výše zmíněné, protože to jsou ti hlavní koně, které sám vybral, aby vedli celou firmu. Pokud je vybral špatně, začne se firma pomalu hroutit. A generální bude první, kterého sám majitel firmy vyhodí, pokud se dařit nebude.

Čili asi tolik k tomu, co obnáší být ředitelem a abys nežil v bludu, že být ředitel znamená, že nic neděláš a přesto máš kupu peněz. Ty peníze nemáš za šťourání v nose. Ty máš za to, že dokážeš úspěšně volit lidi do svého týmu, že je dokážeš pozitivně přimět k požadovaným výsledkům a dovést k úspěchu. A ne každý tohle dokáže.

• Citovat
  • Upravit
30422
1.6.23 07:04
@Lu66 píše:
K tomu se ráda vyjádřím. Ano inkluze může být svým způsobem dobrá, ale nalijme si čistého vína. Děti co jsou zkrátka trochu pomalejší patří do zvláštní školy.Dneska je ale běžné že ve třídě, kde máte například 25 žáků, tak tam jsou nadprůměrní, průměrní a pak ti zpomalení, a nedejbože i s nějakou poruchou osobnosti… Štve mě na tom podstatě to, že ti zpomalení akorát brzdí ty ostatní co by se dávno mohli učit novou látku, a akorát se tam i nudí, trápí se že jsou pozadu. Já jsem s tímhle nikdy nesouhlasila aby byly na školách míchanice dětí. Ano něco jiného je, když dítě fakt zamaká a může být na stejné úrovni jako průměrné děcko, ale kolik takových je? Dneska jsou naštěstí na školách aspoň ti asistenti…

Promluvila elita! Jsi si jistá, že bys tam ty nebo tvoje dítě neskončila taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze