Inkluze a zvláštní škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Markéta80 píše:
@Roman18 tak z jakého důvodu na to rodiče vůbec přistoupili? A v jaké třídě? ta inkluze je prostě na nic. Dítě co na běžnou školu nemá může mít 10 asistentů a je to na nic. Zdravé děti ty rozdíly taky vidí. za tebe měli nejvíc bojovat rodiče, ale pokud jsi propadal tak raději ustoupili. jako propadli by další studium taky nemělo význam
Já tam šel do zvláštní od první třídy a rodiče na to přistoupili na doporučení psychologů kteří tvrdili že ZŠ by na mě byla moc rychlá a nestíhal bych
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 tak se ptej rodičů proč? že to ani nezkusili, nebo tam bylo víc problémů a bylo jasné že na klasickou školu nemáš a pak asi ani nemá cenu už to řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
A proč bych měl být za největšího hlupáka ve třídě? A co kdyby mi učení treba šlo? tak bych z lehké úrovně mohl přejít na úroveň učení mezi ostatní zaky protože bych tu měl tu možnost prostě když asistent zjistí že slabšímu žákovi učení jde na vyšší úrovni tak to oznámí učiteli a ten ho pak zařadí mezi ostatní. Ale tahle možnost ve zvláštní škole nebyla tam byl člověk zaskatulkovanej s tím že se maximálně vyučí na odborném ucilisti
Protože z nějakého důvodu tě dali do zvláštní školy. To není jen tak. A opravdu myslíš, že kdybys v té zvláštní škole vynikal, že by to bylo na normální školu, že by to znovu neposoudili. Že by to nechali tak? Ať učitelé nebo rodiče?
Fakt myslíš, že v inkluzi by ti bylo líp? Možná bys byl mezi „normálními“ dětmi, ale jejich tempo bys stejně nezvládl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
@Roman18
@KeckaJ píše:
Protože z nějakého důvodu tě dali do zvláštní školy. To není jen tak. A opravdu myslíš, že kdybys v té zvláštní škole vynikal, že by to bylo na normální školu, že by to znovu neposoudili. Že by to nechali tak? Ať učitelé nebo rodiče?Fakt myslíš, že v inkluzi by ti bylo líp? Možná bys byl mezi „normálními“ dětmi, ale jejich tempo bys stejně nezvládl.
Nevím fakt nevím asi máš pravdu.Jen jsem řekl pár svých názorů na inkluzi a zjistil jsem teda že v mnoha ohledech ty zvláštní školy byli asi lepsi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty ses teda vyučil a máš výuční list? Jen maturitu už jsi nezvládl? Proč tu nástavbu nezkusíš znovu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KeckaJ píše:
Protože z nějakého důvodu tě dali do zvláštní školy. To není jen tak. A opravdu myslíš, že kdybys v té zvláštní škole vynikal, že by to bylo na normální školu, že by to znovu neposoudili. Že by to nechali tak? Ať učitelé nebo rodiče?Fakt myslíš, že v inkluzi by ti bylo líp? Možná bys byl mezi „normálními“ dětmi, ale jejich tempo bys stejně nezvládl.
Musel by za to nekdo bojovat, coz takovy clovek nemusel existovat. Koukam, ze jsou tu jen odpurci inkluze. V inkluzi jsou i deti, ktere zvladaji tempo s ostatnimi detmi. Jejich intelekt je prumerny a treba i nadprumerny. Jen maji ADHD nebo treba dysfazii. Nebo takovy u vas nejsou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oriseka píše:
Musel by za to nekdo bojovat, coz takovy clovek nemusel existovat. Koukam, ze jsou tu jen odpurci inkluze. V inkluzi jsou i deti, ktere zvladaji tempo s ostatnimi detmi. Jejich intelekt je prumerny a treba i nadprumerny. Jen maji ADHD nebo treba dysfazii. Nebo takovy u vas nejsou?
Tak možná 1 z 10? Jako fakt většina v té škole nemá co dělat. Bohužel. Mnohdy narušují výuku těch zbylých dětí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KeckaJ píše:
Tak možná 1 z 10? Jako fakt většina v té škole nemá co dělat. Bohužel. Mnohdy narušují výuku těch zbylých dětí…
A co kdyz ji narusuji uplne jine deti, jejiz rodice nic neresili, takze jsou bez papiru, ale realne na tom hur? I to se stava. Teprve v te skole se to zacne resit, protoze ve skolce treba neni zajem. Celkem se i stava, ze AP se venuje vic jinym detem, nez na ktere je psana. A neni i fajn, kdyz 1 z 10 je na te bezne skole a dostane sanci? Kdyz jsou vsichni zucastneni rozumni, tak to fungovat muze, ale je to krehka konstelace hvezd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajka2020 píše:
@Roman18Ty ses teda vyučil a máš výuční list? Jen maturitu už jsi nezvládl? Proč tu nástavbu nezkusíš znovu?
Ma zrejme eckovy obor. Tam ani nevim, jestli jsou vyucni listy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Asistent tam je aby žákovi pomáhal to chápu, někteří žáci to třeba opravdu potrebují. Ale když zjistí že žák má hezký známky a jeho potenciál je vyšší než se od něj očekává tak by to měl dát vědět třídnímu učiteli a ten by to měl vzít v potaz a žákovi a rodičům žáka nabídnout běžnou vyuku což u inkluze beru jako možnou vyhodu
Za komunistů bylo všechno trochu jinak, takže je klidně možný, že ses do zvláštní dostal spíš kvůli chování než intelektu. Kamaráda chtěli taky přeřadit do zvláštní na základě chovani, rodiče s tím naštěstí nesouhlasili a kluk normálně vystudoval gympl a pak VŠ. Vzhledem k tvému písemnemu projevu tipuju, že bys běžnou ZŠ zvládl. Vykašli se už ale na výmluvy, jak ti ostatní ublížili, to ti nepomůže. Pomoct si budeš muset sám, dodelej si školu a dokaz sám sobě, ze na to máš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 Tim že jsem se zabýval touhle myšlenkou tak mi nezbýval čas na učení a na zkoušky na střední a proto jsem se ani ke zkouškám nedostal a skončil.
vážně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
vážně?
Zkoušky jsem neudelal protože jsem nebyl na ně připravenej protože tím jak jsem tenkrát furt řešil tu zvláštní proč zrovna já tak mi na školu nezbýval cas asi jsem z toho měl psychickou poruchu už tenkrat a už jsem se pak na učení nesoustredil prostě. Ale už mi to je jedno
Příspěvek upraven 13.09.22 v 06:18
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Zkoušky jsem neudelal protože jsem nebyl na ně připravenej protože tím jak jsem tenkrát furt řešil tu zvláštní proč zrovna já tak mi na školu nezbýval cas
No, tak teď máš času habakuk a nic ti nebrání na sobě zapracovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem objednanej k psychologovi a asi si nechám vyšetřit intelekt jen tak ze zvědavosti. Pokud budu mít průměr nebo nadprůměr tak jsem ve zvláštní asi neměl co dělat a pokud budu mít podprůměrne IQ tak jsem do zvláštní patřil. Takhke se to asi dá taky odvodit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Jsem objednanej k psychologovi a asi si nechám vyšetřit intelekt jen tak ze zvědavosti. Pokud budu mít průměr nebo nadprůměr tak jsem ve zvláštní asi neměl co dělat a pokud budu mít podprůměrne IQ tak jsem do zvláštní patřil. Takhke se to asi dá taky odvodit
Co jsi tak mel na vysvědčení, pro zajimavost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit