Angličtina klasický kurs, nebo konverzace

542
15.9.22 13:32

Angličtina klasický kurs, nebo konverzace

Ahoj holky, zvažují po 2 letech opět se učit AJ. Nevím kam jit, co je lepší, abych se posunula. A třeba mate zkušenosti. Spoustu jsem toho zapomněla, jsem úroveň asi mírně pokročilá, nebo zdařilý začátečník., základy a základní časy 😃Zvažují která možnost výuky je lepší - klasicky kurs, kde se učí gramatika, doplnuje v papírech a asi jen trošku mluví. A nebo pouze konverzace, na té jsem se byla podívat, celkem jsem rozuměla, ale s moji slovní zásobou to bylo horší, tak to trochu vázlo z mé strany. Tam se ale neučí gramatika, pouze me lektor opraví a vysvětli. Jen se konverzuje.
Jaké mate zkušenosti, rada bych s AJ pohla 😃( ale nechci se vyloženě drtit) díky za názory a zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
15.9.22 13:53

Pokud nemáš gramaticky zaklad, tak ti samotná konverzace nebude stačit. Je třeba mít ideálně oboje, do toho doma v angličtině číst. A půjde to samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
15.9.22 14:11

Záleží, na co tu angličtinu chceš používat. Pokud jen na běžnou konverzaci, aby ses domluvila v zahraničí, šla bych do konverzačního kurzu. Pokud to ale třeba potřebuješ pro studium či pro práci, potřebuješ číst anglické texty, psát anglické e-maily apod., šla bych do kurzu, kde si osvěžíš i gramatiku. Osobně jsem v AJ na střední škole dost plavala. Díky sledování seriálů se velice slušně dorozumím, ale když mám psát text, musím si vypomáhat překladačem, protože třeba minulé časy jsou zcela mimo mne. rozhodovala bych se tedy i podle toho, na co to potřebuješ, případně jestli jsi s to si gramatiku zopakovat sama doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
16.9.22 21:11

Od te

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
16.9.22 21:13

Od té doby co jsem objevila možnost výuky přes Skype by mě do jazykový skoly nikdo nedostal. Lektora si najdeš na naučím. cz a můžeš se domluvit na cemkoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze