Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
prosím o radu nebo jestli jste nezažili někdo něco podobného? Naše dvouletá Linda mívá před spaním takové jakoby záškuby celého těla, hlavně ručičky! Je to vždy před usínáním, otevřené oči a než usne začnou se jí třepat tak divně ručičky, i škubání nožiček. Když tam přijdu, tak přestane, jakoby by se jí zapl mozek, probrala se a přestane to. I u toho tak bručí nebo spíš tak zvláštně heká
Nikdy se jí to nestalo přes den, jen vždy před spaním nebo např.při jízdě v autě v autosedačce,která jí uspává, poté vždy usne. Někdy je to míň, někdy intenzivnější.
Byli jsme již na EEG, vše bylo v pořádku. Příští týden máme jít znovu a ještě chce paní dr., abysme to natočili na kameru, takže musím být schovaná, aby mě neviděla, protože jak si mne všimne, hned to přestane. Nevím přesně,jak líp to popsat ![]()
Prosím, nevíte o co by mohlo jít? Mockrát děkuji Martina
Podle mně to je úplně normální uvolňování svalů při usínání… Taky se někdy ve spánku úplně škubnu, nebo pozoruju muže, kterému se třese ruka.
jj, děkuji, taky jsem si říkala, že to bude tohle, ale ona ještě jakoby nespí, otevřené oči a ty záškuby trvají dlouhou dobu
ale je to asi stav mezi bděním a usínáním, takže doufám, že to bude v pořádku, že se z toho nic vážnějšího nevyklube ![]()
Myslím, že zrovna o tomhle bylo něco v Sama doma před dvěma týdny, cca. Prý jsou ve fázi usínání úplně běžné záškuby rukou, nohou i celého těla.
ja sebou taky skubu, nekdy vic nekdy min, nekdy nikdy, vetsinou kdyz jsem hodne unavena nebo vycerpana tak uz skoro spim a najednou ten zaskub, i manza, takze je to normalni, zadny strach:-D
![]()
Dle toho, ze reaguje, kdyz Vas vidi to na epilepsii nevypada. Takze to bude asi normalni. Drzime pesti at vse dobre dopadne.
Ahoj maminky, nevím jestli je to normální nebo ne. Ale mám první mimčo, a malý když spinká tak jakoby škube nožičkama. Jakoby se mu ta nožička třepe a někdy i ruka. Nevím jestli je to normální nebo ne. Ale ptám se jestli to něčí dětičky měli taky a bylo to úplně normální. Každopádně zítra jdeme k doktorce a samozřejmě se ji na to zeptám ![]()