Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, malej to měl taky, takové žlutavé stroupky, tak jsem mu to vždy večer, asi 1/2 před koupáním promastila dětským nebo olivovým olejem, umyla vlásky šamponem, opatrně vyčesala a za týden bylo po problému ![]()
Jestli to má odjakživa, zkusila bych promazávat nějakým olejem a při mytí vlásků pozvolna vyčesávat.
Pokud se to samo udělalo až teď, nejdřív bych se možná poradila s doktorkou…
od narozeni to nema, asi tak od jednoho roku, když ono je u nás mytí vlasu obrovskym bojem…myjeme tak jednou za 10 dni
Tak to se obávám, že se toho jinak asi nezbavíte, pokud jí to budeš česat na sucho, tak mám obavy aby to nešlo i s vlásky, pokud je má jemné, malej je má taky jemné a šlo to i s nima, tak proto ten olej, pěkně narušil stroupek a pak to šlo..
Nám se olej moc neosvědčil, ale jde to bezbolestně (opatrně) seškrábnou nehtem, vyčesat a pak umýt, preventivně jednou za čas použít Nizoral.
ahoj, dětem se mají vlásky pročesávat denně i když tam toho moc nemají, pak se tvoří právě tyhle krustičky
S největší pravděpodobností přemnožení kvasinek.Pomůže šampón Nizoral.
holky dekuju, zkusim ten olejicek, a pak i ten nizoral,diky
určitě neškrábat - můžeš zanést do kůže infekci. Námk se osvědčila hodně promastit (olejíček, máslo, sádlo
), vyčesat po cca 30 minutách působení a pak umýt šamponem. POkud by nezabralo toto, dají se v lékárně koupit speciální šampony pro dět na tyhle krusty, myslím, že je dělá Bioderma, ale nejsem si jistá. Jen jsou strašně drahé…
matesovi na to dr.napsala speciální olejíček…
týden jsme mastili a bylo po problému ![]()
Ahoj Martino02, také máme podobnou zkušenost. Moje děti Klárka 6 let a Kubík 3,5 let měli krusty-hnědé stroupky ve vlasech také. Vyzkoušeli jsme půl hod. před koupáním nanést do vlásků bud dětský olejíček aviril, nebo koupelový olivový olej(dá se koupit v lékárně), pomastili jsme tím ta místa, kde krusty byly, pak nechali působit a vyčesali. Problém je pryč. Můžu doporučit a pomáhá to. At se daří, pěkný den i víkend.
![]()
Ahoj, ten samý problém trápil moji 3letou dcerku také, zkoušeli jsme také mazání máslem a olejem, pomohlo to ale jen na krátkou dobu a ještě ke všemu malé začaly hodně padat vlásky, zašli jsme k dětské doktorce a ta nám napsala nějaký olejíček, tím jsme 3 dny mazali hlavičku, pak jsme ji umyli šamponem, který nám také předepsala a od té doby má malá klid, už je to víc jak půl roku a nic se zatím neobjevilo.
Ahojte, jen se přidám s dotazem, jak olej do vlasů aplikujete.
Asi před 4 měsíci jsme dávali prvně, použila jsem kapátko. Nijak jsem tedy nevyčesávala. A teď to má malá zpět, takže jsme u kožní zas dostaly zinkový olej, tentokrát prý silnější koncentraci, když to minule dobře snášela, a včera jsem jí zas kapátkem vlásky projela.
Jaké máte zkušenosti vy? Stačí jen aplikovat bez mechanického odstranění? A také máme problém se samotným mytím vlásků, takže to vidím maximálně 2× v týdnu.
no když se to machanicky neodstraní, tak to tam zůstane, ne? ![]()
Ahoj, tříletá dcerka má ve vlasech hnědavé krusty, asi na třech místech, má málo vlásku a jemné, takže je to i dost vidět..neporadili byste prosím, jak se jich zbavit?