Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
no když se to machanicky neodstraní, tak to tam zůstane, ne? ![]()
my jsme to měli, když nám bylo pár měsíců, promazali jsme kalciovou mastičkou a za pár hodin nehtíkem jemně seškrábali, doporučila to i doktorka. Pak to zmizelo. Teď to máme znova, ale pod novými vlásky to není tak vidět. Snažím se vyčesávat. Umýt vlasy malému je také boj. Ve vaničce mi pořád stojí…ale jinak se toho člověk nezbaví. Mýt, česat, když se udělají namastit, seškrábnout a zase umýt…
Naše malá to měla taky,když byla menší a nejvíce nám pomohla dělaná mastička z lékárny -Ondřejova mast.Je taková hodně mastná. Namazala jsem na noc na hlavu a ráno krásně vyčesala.
Dcera to ma taky, kdyz byla malinka tak jsem se toho hezky zbavila infadolanem a rano vycesala, ted uz ma ale vlasky delsi, spi po cele posteli a hlavne jen myti hlavy je silenej boj s revem, tak se mi do toho moc nechce, tentokrat bych asi spis pouzila olej.
doktorka rikala, ze je to normalni, ze to zmizi
… no nevim
vetšinou jsou to jen mastné lupy - ty se dělají právě ve velkých šupinách na kuži (dospělí je mívají taky ale jen ti co si umyjou vlasy max 1× za týden i méně, nebo ti co mají extrémně mastné vlasy) u dětí se dělávají často i kvůli tomu že více leží a vrtí se a tím určitou část kuže nutí se vice mastit.
@Vera111 píše:
no když se to machanicky neodstraní, tak to tam zůstane, ne?
Doktorka mi právěže říkala, že to strhávání není bez rizika-že mohou zůstat světlé lysinky ![]()
Takže prý opatrně a jen to, co jde samo dobře.