Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mam otázku. plně sem pracovala 1 rok (do srpna) od sprna sem přešla na neschopenku (skrz těhotenství), v prosinci mi skončila pracovní smlouva, ale stále sem až do dneška byla na neschopence, doktorka mi od zítra dala už mateřskou. Jen mi teď v hlavě cloumá zda na ni mám nárok.. když už nejsem zamestana a neschopenku mi ukončila. Prosim potřebuji jen poradit:)
@JancaS84 moc vám děkuji, já se ptala doktorky zda mám někam jít nebo si něco vyřídit jen mi řekla, že to pošle elektronicky. moc dekuju
@Ozilka píše: Více
Ahoj,
ano máš nrok, tam se počítá myslím 180dní za poslední dva roky, což ty splnuješ.
Vyřizuje se to elektronicky teď nove. Nárok máš, máš odpracováno a jsi v ochranne lhůtě po ukončeni pracovního poměru. Jen potom pokud bys měla hned další dítě tam už nárok na PPM nebude. Musela bys napřed odpracovat 270 dni
Příspěvek upraven 19.02.25 v 15:36
@chs.jasmin motaš 2 věci dohromady. Musí mít za poslední dva roky odpracováno 270 dní a musí být po ukončení pracovního poměru v ochrane lhůtě která trvá tak dlouho jako poslední zaměstnání nejdele však 180 dni
Příspěvek upraven 19.02.25 v 15:24