Cysta na vaječníku ve 4 tt

7
18.2.25 15:11

Cysta na vaječníku ve 4tt

Ahoj holky, jsem 4tt+3 a dnes mi doktor řekl, že mám 31mm velkou cystu na vaječníku a co jsem pochopila tak bez tekutiny moc jsem nerozuměla :nevim: ale minulý týden jsem byla také na kontrole jestli už jde vidět váček, ale to ještě vidět nebyl. To až dnes, ale minulý týden nic o cyste neříkal. Je možný aby se vytvořila tak rychle za týden? Mám strach aby nějak neuškodila miminku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
18.2.25 15:29

Cysta bez tekutiny je nesmysl, to neexistuje. Dost možná to bude cysta žlutého tělíska, to je normální a časem zmizí. Většina ovariálních cyst bývá neškodná, existují i problematické, ale z jednoho sona nelze nic soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.2.25 15:34

@Ledová káva děkuji za odpověď. Asi jsem to jen špatně pochopila. Já mám totiž žádanku i na genetiku a je tam také napsáno cysta 31mm, bez tekutiny tak nevím co to znamená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15154
18.2.25 15:35

4+3 je 5tt. Minulý týden jsi byla u doktora proč? To ti ještě ani nemohla vynechat menstruace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
18.2.25 15:39
@kroketa24 píše: Více

To bude asi myšleno „bez volné tekutiny v dutině břišní, v tzv. Douglasově prostoru“. Kdyby tam byla tekutina, mohlo by to znamenat, že cysta praskla a část jejího obsahu tam vyteklo. To taky nemusí nic znamenat, normálně se to vstřebá, když k tomu dojde.

Ale cysta bez tekutiny neexistuje, protože cysta = dutina vyplněná tekutinou.

Příspěvek upraven 18.02.25 v 15:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.2.25 15:40

@karkarka byla jsem u doktora s tím že jsem si udělala těhotenský test který vyšel pozitivně a hlavní důvod byl ten, že v tom začátku jsem brala léky, které by se brát v těhotenství neměli a když jsem to volala na gyndu tak mě chtěl pan doktor vidět a rovnou mi dělal ultrazvuk zda už se něco neukáže, ale zatím ještě nic a na kontrolu jsem měla přijít právě za týden což bylo dnes a už tam byl váček a ta cysta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
18.2.25 15:44

Nevim, jestli se umi vytvořit tak rychle, ale mě našli cestu v průběhu prvního tehu a nestalo se vůbec nic, nějakou dobu ji monitorovali, ale ničemu nevadila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.2.25 15:47

@Beruska999999 tak to jsem ráda. Jen si říkal, že je zvláštní že by si jí minulý týden nevšiml :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
19.2.25 06:11

Cysty na vaječníku jsou v začátku těhotenství běžné, často jde o tzv. žluté tělísko, které podporuje těhotenství. Pokud lékař nic neřeší, většinou se samy vstřebají. Sleduj to s doktorem, ale většinou nebývají problém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky