Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsou různé formy hořčíku s ruznou vstřebatelnosti, když to zadas do googlu, tak ti informace určitě vyjedou.
No, ono je to magnesium celkem složitější než se zdá. V první řadě není hořčík jako hořčík. Za mě nejlepší magnesium bisglycinate, pro jeho největší vstřebatelnost.
Můžeš si koupit xy hořčíku s různou gramáží, ale pokud si z toho vezme tělo jen minimum, tak vyhazuješ peníze do větru. Ja než našla magnesium vyzkoušela milion verzi a bisglycinate je nejlepší. Je mnoho firem, které to vyrábí a hlavně je to lepší než nějaký magnosolv, který mi osobně nikdy nepomohl, akorát mě prohnal
. Zkoušela jsem obyčejné magnesium 800mg a výsledek nula, nula nic. Takže přes rok užívám už výše zmíněný a v životě mi tak hořčík nepomohl. Koupíš to kdekoliv, zkus na to kouknout. Cena je ale samozřejmě jinde, než za obyčejný, ale zase to fakt funguje.
Ahoj holky, vyznate se prosim nekdo v tech miligramech a ucinnostech magnesia?
Od zacatku tehotenstvi mi doktorka predepisuje Magnosolv, zpocatku na migreny, ty prvnim trimestrem odeznely, nasledne mi to nechala na obcasne tvrdnuti bricha. Nyni jsem 32 tt, Magnosolv uz mi dosel a nechci si nechat predepisovat dalsi (krom toho ze se u moji pojistovny dost doplaci) na tu chvili, mela jsem dojem, ze se smi jist take jen do nejakeho tydne, myslim 36 tt? No a ted k tem mym dotazum: v cem byl vlastne ten Magnosolv tak vyjimecny? Mela jsem za to, ze to je silna davka magnesia, ale ma koukam jen 365 mg, coz maji i “bezne” sumive tablety co mam doma za par korun z lekarny. Nebo napr. Magnerot ma dokonce 500 mg v jedne tablete, to mi zpocatku tehotenstvi prodali v lekarne (nez jsem dostala od gynekolozky Magnosolv), ze v tehotenstvi mohu brat, jen jsem nevedela kolik tablet denne (asi jednu?)…. Jak to tedy je s temi horciky, jaky je mezi nimi dalsi rozdil krom tech miligramu?
Moje uvaha je, vyprdnout se ted mezi 32 tt a 36 tt na Magnosolv a proste si davat jen ty sumive tablety nebo ten Magnerot - co myslite? Kontrolu na gynde mam az nejak okolo 36tt, takze tam nez se zeptam, navic moje doktorka je dost takova laxni, prijde mi, ze ji dotazy obtezuji nebo dopovida nejak neutralne, tak se ptam radsi tady.
Jo a jeste dotaz - uderem toho 36 tt musim prestat jist horcik uplne nebo treba nejake ty slabsi tablety sumive ano? Nicmene jak pisu vyse, dle mg obsahu horciku mi to prijde stejne jako Magnosolv na predpis.
Diky