Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tramal není vyloženě kontraindikovaný, nebezpečné jsou vysoké dávky. Jednorázové užití malé dávky lze. Možná bych raději zkusila Zaldiar - je tam jen 37,5mg tramalu v kombinaci s paralenem.
@Anonymní píše: Více
To ses mela zeptat doktora, zda to muze uskodit a jak. Ano, muze. Stranky embryotox.de a tam zadej Tramadol, pokud umis nemecky. Pricinu zjistili jakou? V tehotenstvi opravdu ted Paracetamol. Zalezi na pricine. Tramal bych vyhodila.
A řekli ti, co ti je? Zkus najít fyzioterapii nebo někoho, kdo se věnuje těhotným. Já chodím na osteodynamiku a velmi mi to pomáhá, pomohlo mi to i na trávení v těhotenství. I fyzio mi uleví, ale nemá to takový efekt.
Fyzioterapii navstevuju roky, i ted specialni porodnickou. Mam za sebou nekolikaletou lecbu, nahrivani, cviceni, atd. naprosto bez ucinku. Masaze spise zhorsuji. Ted v tehotenstvi je to peklo, ale dnes od noci velke zhorseni, obrovska bolest a paleni v hrudniku vepredu i vzadu vystrelujici do ruky, branici v dychani a vlastne ve vsem.
Proto jsem uz valila na pohotovost. Nejde to vydrzet. A ve finale jsem si ten Tramal dala pred 1,5 hodinou a bez ucinku, takze k nicemu.
Normalne mimo tehu pricina - prace (kosmeticka), ted v tehu je tam pry vse skriple, svaly i nervy.
@blumen Vsak jsem se lekarky samozrejme ptala, ale nebyla mi schopna odpovedet. Rikala, ze v davce 50mg, ktera je opravdu velmi nizka by se stat nic nemelo, ale ze doporucit mi to nemuze, vypadalo to, ze vlastne spis nevi… jenze ja mam 24h denne takove bolesti, ze se snazim radeji cely den spat a dneska uz to proste nejde ani vydrzet, proto se uchyluju uz k tomuto.
Oni me ani poradne nevysetrili. Meli podezreni na embolii plic, tak na to me vysetrovali, pak srdce, to taky ok, ale ze by me nekdo nejak prohmataval, nebo ty zada vysetroval, to ne… prehazovali si me, vsichni se na me bali sahat. Samozrejme to chapu. Ale uzavreli to tak, ze je to od zad a rekli “asi skriply nerv/svaly, jak to tam tlaci”.. tak nevim. Sama jsem z toho spatna.
Tak zkus obvolat rotopedy a někoho ubrečet, třeba najdeš někoho, kdo se těhotných nebojí.
Nebo zkus tu osteodynamiku, viděla jsem i v jiných diskuzích doporučení a znám více lidí, kterým to pomohlo.
Zajdi na gynekologii, tam by ti mohli dát bezpečný léky na bolest. Když tě v těhotenství chytne ledvinová kolika, tak dostáváš silný analgetika rovnou v kapačce. Možnosti jsou. Tramal bych ale radši nebrala.
@Janli Ja tam prave byla, ja rano volala na svoji gyndu, ze mam tento problem. Tam mi rekli, ze v mem tydnu uz mam zavolat do porodnice, kam pujdu rodit, ze uz stejne budu chodit k nim. Tak jsem tam volala a oni at hned prijedu. Udelali mi vsechna vysetreni, miminko naprosto OK, mne zjistili akorat velmi vysoky tep a poslali me na urgent, ze budou dosetrovat podezreni na tu embolii. Tam se nepotvrdila a porad mi cpala jen ten Paralen, kterej je uplne k nicemu a ja ji prosila o nejakou injekci na uvolneni, prasky, neco… a ona po mem nalehani napsala prave ten Tramal 50mg. A k tomu mi rekla to, co jsem psala vyse.
@Anonymní píše: Více
Ach jo. To je škoda, já dostávala kapačku s, tuším, mezokainem…
Tramal se vyjimecne muze, jakoze lepe nez se svijet bolesti, to to mimino vnima hodne hur, vsechnu tu bolest citi taky.
Snad pomuze od toho nejhorsiho a pak teda fyzio/osteo nebo opichy lokalnim anestetikem (treba tim mezokainem), ale to uz teda je na ortopedovi.
zadna legrace
@Janli mezokain se kapackou nesmi, takze tezko rict co to bylo
Dekuju moc vsem. Hlasim, ze nevim, cim to je, ale ikdyz ten Tramal vecer nezabral a jeste ve 3 rano jsem se budila s bolesti, ikdyz mirnejsi, tak jsem se probudila znovu ted az v 10:00 a je mi krasne
Na internetu jsem hledala, jestli ten Tramal nemohl mit treba nejaky opozdeny ucinek, protoze takovy stav si ani nepamatuju za posledni dobu, kdy jsem zazila. Udajne ne, ale muze mit dele-trvajici ucinek ve forme uvolneni a zrelaxovani svalu, coz teda pocituji rozhodne. Tak i za tech par hodin jsem moc stastna.
Hezky vecer, holky.
Jsem ve 32tt a strasne se mi zhorsily zada. Ale tak, ze uz jsem dnes nemohla ani dychat, chodit, mam strasne bolesti az dopredu do hrudniku. Litala jsem cely den po vysetrenich, abych si nakonec vyslechla, ze mi nemuzou krome Paralenu, ktery je k nicemu, nic dat. Prosila jsem pani doktorku skoro na kolenou, aby neco vymyslela, ze uz to nedam, ze uz ze zoufalosti chodim kolem leku, ktere opravdu nesmim a proto to chci resit s ni. Prisla s tim, ze mi napise Tramal 50mg a mam ho brat maximalne 1 denne ve vaznych a vyjimecnych pripadech, ze se to v tehotenstvi nesmi. Hned jsem si doma jeden dala a cekam az zabere, ale ted o tom ctu, ze vsude pisou, ze v tehu opravdu ne. Mam ted vycitky, ale opravdu to nejde vydrzet.. ma s tim nekdo zkusenost? Muze to miminku uskodit a jak? Nemam v planu ho uzivat pravidelne, myslim, ze mam nejaky akutni stav, ktery snad do 1-2 dni prejde.. i kdyby ne, takhle to resit nechci, ale nemam jinou moznost, 2 mesice v takovych stavech nezvladnu.