Neschopenka a pracovní víkend
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nebylo by lepší domluvit se přímo se zaměstnavatelem? tady to budou info ala „jedna paní povídala“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@azaleila
Bohužel máme účetní v Praze, přímo v práci mi nikdo neporadí, proto se ptám tady. Určitě pracuje hodně lidí v podobném provozu a má třeba zkušenost.
- Citovat
- Upravit
Jako nejsem mzdovka, ale pokud jsi měla naplánovanou směnu tak by jsi za ni měla mít normálně náhradu mzdy a je jedno jestli to je pracovní den nebo víkend. Jestli to zaměstnavatel běžně neplatí, tak to podle mě jen nějak očůrávají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Já dělám víkendy a když jsem byla nemocná, tak se mi počítalo 40 hodin týdně nemoc bez příplatků za víkend.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš to dobře, pod neschopenkou se nechají plánované směny za celý kalendářní týden/měsíc. A prvních 14 naopak zaměstnavatel platí, až pak socka.
- Citovat
- Upravit
@LiduNe
Děkuji za odpověď. I když se jedná o směny o víkendu? Mě mate to, že jsem četla, že prvních 14 dní zaměstnavatel víkend neplatí 🤨
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
To je úplně jedno jestli je to všední den nebo víkend. Je to tvůj pracovní den. Máš směnu, tu jsi zameškala neschopenkou, takže ji dostaneš proplacenou, přesně podle hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše: Více
Tak příplatek je za odpracovanou směnu. To by jsi chtěla opravdu hodně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@azaleila píše: Více
Není se na čem domlouvat. Je to naplánovaná směna, tudíž ji má zaměstnavatel proplatit v prvních 14 dnech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
ale zakladatelka píše, že jde o práci v Německu… tak nevím, zda tam mají stejná pravidla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
Já bych to nechtěla. Říkám, jak to je. Posílám podklady k výplatám. Je jedno, kdo jak dělá. nemoc je 40h/týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo? To nějak nevidím, že pracuje v Německu. Píše, že účtárnu mají v Praze.
- Citovat
- Upravit
@LiduNe píše: Více
hele, máš pravdu, já nevím, kde jsem to viděla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jak čtu, tak to Německo tam nevidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušenějších… Nemám s touto situací bohužel zkušenost, delší dobu marodím poprvé.
Pracuji v provozu s nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobou. Měla jsem mít pracovní i víkend, který ale prvních 14 dní zaměstnavatel zaměstnanci na PN neplatí. Každopádně vedoucí mi směny v docházce označila jako Nemoc a hodiny mi tam normálně nechala.
Chci se zeptat - nejspíš víkend i přesto zaplacený nedostanu? Mám v tom zmatek.