Hovor z práce - názor?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No, čekala bych, že zavolají dřív. Tak uvidíš. A nepracuj, dokud nebudeš mít podepsanou smlouvu - žádná “práce na zkoušku” ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak trochu neprofesionální to je, ale vzhledem k tomu, že tyto řetězce jedou prakticky nonstop, tak pro ně víkend je jak všední den. Třeba ta vedoucí nebyla zrovna v práci. Prostě tam jdi a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No taky by mě to trochu naštvalo, já se o víkendech obtěžovat prací nenechám, ale ty asi budeš dělat směny i o víkendu, tak to tak prostě brali. Nevím, co konkrétně za věci jsi potřebovala, že jste museli jezdit tam a zpět, ale nenechala bych si tím kazit den, naopak, buď ráda, že máš brzký nástup. A jak zde padlo - rozhodně nepracuj, dokud nebudeš mít podepsanou smlouvu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro jake veci jsi musela tam a zpatky? Proc jsi se v telefonu nezeptala, jestli je to uz cela smena nebo jen podpis smlouvy, skoleni..? Pokud se jedna o potravinovy retezec, tak bych asi neresila, jestli si prvni den vzit jidlo.
Jinak by me to taky nastvalo. Ale ja bych se jim uz ozvala drive sama. Kdyz se mi takhle neozyvali z nove prace, normalne jsem jim poslala email, jestli uz teda vi den nastupu a smeny. A odepsali mi s tema informacema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bych o práci stála, bombardovala bych je telefonama sama a dřív.
Jinak na tom není nic extra zvláštního, že v nepřetržitém provozu povolávají nové pracovníky v neděli. Je to pro ně normální pracovní den.
A kdyby volali v úterý, že máš ve středu nastoupit, tak by to bylo ok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mají toho hodně. Je před svátky a nevědí kde jim hlava stojí.
Vzhledem k tomu, že jsi bez práce, tak bych se tedy zajímala už v týdnu kde ta smlouva je. Nechat to být a pak se rozčilovat mi přijde z Tvého postavení ne zrovna ok vypovídající.
Jako ozvat se dřív mohli. Ty smlouvy klidně mohl někdo přivést v sobotu ( oni moc pracovní dny neřeší - jedou 7 dnů, takže telefon v neděli fakt není nic mimo). Ale tak stalo se.
Věk si normálně svačinu a uvidíš.
![]()
Nehledala bych drama kde není.
- Citovat
- Upravit
Taky bych to nebrala jako drama. Pokud ti to nevyhovuje a pro ně to je normální režim, asi budeš muset brzy hledat jinou práci. Jinak bych nepočítala se 4 hodinami, nástup je nástup, není to škola, Začneš rovnou klasickou pracovní dobou, kterou jsi si domluvila. Přeju, aby se ti práce líbila ![]()
- Citovat
- Upravit
Supermarket v prosinci, no. Tam žádný individuální přístup nečekej, takhle to chodí
V tuhle branži jsou zaměstnanci spotřební zboží a podle toho se s nima zachází.
Upřímně, vzhledem k tomu, jak řešíš, jestli si vzít jídlo a tak, dlouho to nevydržíš. Nemyslím to nijak zle, dělala jsem zástup vedoucí v potravinách. Takových holek jako ty jsem zaučovala… málokdo vydržel alespoň zkušebku, většina zdrhla po pár dnech ![]()
Držím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No bóóóže to je drama. Jak dlouho tam budeš jsi se měla zeptat rovnou do telefonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše: Více
Ja myslim ze neni problem v tom, ze volali v nedeli, vsak sama psala ze se treba ozvou o vikendu. Ale ze v nedeli odpoledne zavolaji, aby druhy den rano prisla… Co kdyby byla nekde pryc? A nemohla druhy den nastoupit? Neprofesionalni to je. Ale jak uz jsem psala, ja bych je taky uz kontaktovala sama od sebe drive a necekala bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hani28 Tak by si domluvila. Ano, píšu že se mohli ozvat dřív. To ale ona taky. Týden čeká ![]()
- Citovat
- Upravit
Mě by to taky nakrklo, ale chápu že je před Vánoci no. Jako pracovně někomu volat v neděli je za mě dost za hranou, pokud to není vysloveně akutní. Jakkoli pro něj je to pracovní den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná To bych se celkem vsadila, že si řetězec pohlídá. Navíc je tam povinné školení.
- Citovat
- Upravit
Jinak je před svátky. Šílený frmol, vrtuli v zadku mají všichni …
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ráda bych znala názor někoho dalšího, popřípadě jestli se někomu stalo něco podobného. Zkusím to zkrátit. Nastupuji do nového zaměstnání, konkrétně do řetězce s potravinami. Před nástupem po mně chtěli takové ty klasické dokumenty jako potvrzení od lékaře, výpis z trestního rejstříku atd. Všechny papíry jsem doložila a vedoucí mi řekla, že mi sepíšou smlouvu a zavolají, abychom se domluvili na směnách atd. To bylo v pondělí 2. prosince. Celý týden jsem čekala, kdy se ozvou, ale nikdo nevolal. Říkala jsem si, že se třeba ozvou o víkendu nebo v pondělí, že sepsání smlouvy možná chvíli trvá.
Včera (v neděli) jsme s přítelem vyrazili na vánoční trhy a dokoupit další dárky, prostě jsme si chtěli udělat pěkný den. V neděli v 15:40 mi zavolala zástupkyně vedoucí a řekla, že v sobotu 7. prosince (den předtím) jejich personální pracovník přivezl smlouvu a že mám v pondělí v 8 hodin nastoupit. Byla jsem z toho úplně rozhozená. Nevěděla jsem, co mě čeká – jestli si mám vzít jídlo, jestli tam budu celou směnu, nebo třeba jen dvě hodiny. Prostě mi nikdo nic neřekl. Řekla jsem té zástupkyni, že paní vedoucí mi měla zavolat a domluvit se se mnou dřív, a ne až v neděli odpoledne, abych v pondělí ráno hned nastupovala.
Nakonec jsme museli s přítelem sednout do auta, jet hodinu domů, abych si vzala potřebné věci, a pak další hodinu zpátky. Pěkný den tím skončil. Přítel říkal, že je to dost neprofesionální jednání – proč mi nezavolali už v sobotu, když věděli, že smlouva je připravená? Proč mi volali v neděli odpoledne? Takové věci se mají řešit v pracovní dny. Podobně to vidí i moje mamka, se kterou jsem o tom mluvila.
Mamka říkala, že tam asi budu jen asi 4 hodiny kvůli školení o BOZP a dalších podobných věcech, což by mi nevadilo, ale celé mě to zaskočilo. Jak jsem se na tu práci těšila, teď mám spíš obavy. Co si o tom myslíte vy? Stalo se vám něco podobného?