Neschopenka - nárok na peníze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neschopenka narok na penize?
Ahoj, chtěla bych se zeptat pracuji v kavárně. A dnes jsem si vyvrkla kotník během práce. Doktor mi dal neschopenku a na 2 týdny berle. Ale problém je v tom že dráha paní vedoucí
mi do telefonu řekla ať si ji nechám ukončit, že nemá smysl abych byla na neschopence. Když sem tam nastupovala před 2 měsíci nedala mi smlouvu na hlavní pracovní poměr, ale pouze dohodu o provedení práce. A bylo mi řečeno že od ní nedostanu ani korunu. Právě když sem si to vyhledávala na internetu tak tam sem nacházela články, kde někde psali že mám narok a někde že nemám. Nevíte někdo jak to je? Zase abych nebyla doma 2 tydny zadarmo stačilo mi byt doma ted behem te epidemie zadarmo. Děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud to nemas vyloženě v dohodě napsané a neplatí za tebe sociálku tak nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, že se Ti to stalo v práci tak jedná se o pracovní úraz a máš nárok na 100% mzdy. Zkusila bych vznést dotaz na inspektorát bezpečnosti práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Křišťálovou kouli sice nemám, ale když jsem pracovala na DPČ tak jsem normálně nemocenskou měla, protože jsem odváděla zdravotní o sociální. Což teda doufam, že si platí i zakladatelka..
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvieK Nauc se cist, zakladatelka ma DPP… A jinak nemocenske si sama platit nemuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvieK píše:![]()
no v tom případě moje chyba..
Coz nic nemeni na tom, ze ani u DPČ se bez dalších informací neda rict, zda narok na nemocenskou je nebo není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kemeny13 píše:
Vzhledem k tomu, že se Ti to stalo v práci tak jedná se o pracovní úraz a máš nárok na 100% mzdy. Zkusila bych vznést dotaz na inspektorát bezpečnosti práce.
No, pokud ho hned nenahlasila a nebyl zaznamenan, tak se ji bude dost blbe prokazovat, ze se jedna o pracovní uraz. Plus ani to, ze se stal v praci, neznamena automaticky ze by byl za 100%, staci kdyz nedodrzi neco z bozp a ma smolika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud ho hned nenahlasila a nebyl zaznamenan, tak se ji bude dost blbe prokazovat, ze se jedna o pracovní uraz. Plus ani to, ze se stal v praci, neznamena automaticky ze by byl za 100%, staci kdyz nedodrzi neco z bozp a ma smolika.
No tak pokud ho nenahlásila je to trochu problém hlavně pokud má problémovou nadřízenou. Co se týká BOZP tak to hlavně záleží snad právě na nadřízeným ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kemeny13 stačí, aby měla boty, které budou vyhodnocené jako nevhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@kemeny13 stačí, aby měla boty, které budou vyhodnocené jako nevhodné.
Tak určitě, ale právě na to by jí měl upozornit nadřízený, že má nevhodné boty. Taky třeba měla absolvovat školení o bezpečnosti práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit