Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Enitka píše:
A byla si na hysteroskopii nebo laparoskopii?
Byla to laparoskopie, dělali mi ji ve čtvrtek.
Naštěstí jen našli cestu na vaječníků, udělali i kontrolu průchodu vejcovodu…
To je zvlastni, ja byla po laparoskopii - taky s cystou a byla jsem doma tusim 3 tydny (vcetne teda tech 4dnu v nemocnici). Doktor by me nechal klidne i dyl, kdybych si rekla. ![]()
@Luunalia píše:
To je zvlastni, ja byla po laparoskopii - taky s cystou a byla jsem doma tusim 3 tydny (vcetne teda tech 4dnu v nemocnici). Doktor by me nechal klidne i dyl, kdybych si rekla.
Díky za postřeh!
Doktorka mi v telefonu řekla, že ať si nemyslím… Že to byla mini operace, a to neměla u sebe ani zprávu. Zlobí mě její neprofesionální přístup.
V nejhorším si žádám o dovolenou, pracuji s batolaty, tak nástup nechci zbytečně uspěchat.
Co to je za doktorku proboha?
Já měla doporuceni hlavne nic nezvedat, byt v klidu a chodit maximalne na krátké prochazky, to uz mi říkali i v nemocnici a muj doktor to jen potvrdil. Asi bych teda zvazila zmenu doktorky, protoze jeji přístup je uplne mimo. ![]()
Ano, po laparoskopii máš nárok na PN, přece jen je to výrazný zásah do těla. Plus by se mělo přihlédnout i k náročnosti práce, kterou vykonáváš. Rekonvalescence je cca 3 týdny, sice nemusíš být celou dobu v PN, ale ten 1 týden by neměl být problém.
@Luunalia píše:
Co to je za doktorku proboha?Já měla doporuceni hlavne nic nezvedat, byt v klidu a chodit maximalne na krátké prochazky, to uz mi říkali i v nemocnici a muj doktor to jen potvrdil. Asi bych teda zvazila zmenu doktorky, protoze jeji přístup je uplne mimo.
Však ta se měnit bude, jen teď je ještě registrují, ošetřující, má mou neschopenku, tak je to těžké udělat jinak… Jsem rada, ze přístup nepřijde divný jen mně.
Je pravda, že cesta byla malá, asi 3× 2 cm, ale stejně, jde o princip.
Díky za povzbuzení.
A kdyby měl ještě někdo jiný nějaký poznatek, sem s ním! ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahojky znovu oteviram diskuzi a zakladatelko jak to nakonec dopadlo? Ja byla taky na operaci s cystou byla jsem koncem července a jdu do práce až teď v září
takže u nas stim nebyl problem ale mám hrozně hodnou doktorku a nemohu si ji vynachválit ![]()
Byla jsem doma něco přes týden, prý to nebylo nic hrozného, jen odstranění malé cysty asi 3,5 cm, odstranění nálezu endometriozy a pak kontrola vaječníků, původně mělo jít k odstranění jiné věci.
Každý doktor to dělá jinak, super, že u tebe se snaží a pomáhají. Jka moc jsi to mela velké? Jak se cítíš?
Ja jsem mela cystu 9cm ale citim se v pohodě jen cítím jizvu z drenu když se mění počasí jinak je to dobré
Hezké odpoledne,
chci se zeptat, zda jste také některá z vás byla na neschopence po odstranění cysty?
V nemocnici jsem původně měla jít na jiný zákrok, nakonec mi byla odstraněna cysta. Požádala jsem o nemocenskou. Po návratu z nemocnice jsem volala na gynekologii, abych se objednala na kontrolu, a tam mi bylo řečeno, že šlo o drobný zákrok a že mě po kontrole uschopní.
V nemocnici mi však lékař říkal, že na neschopence budu nejspíš týden od operace… Nevím tedy, jak zo bude…
Proto se vás ptám, jak dlouho jste byly s cestou na nemocenské?