Ultrazvuk endometrialni cysty

113
26.1.24 12:26

Ultrazvuk endometrialni cysty

Ahoj, stalo se mi, že ambulantní gynekolog vidí na utz endo cysty, ale v nemocnici mi pak řeknou, že tam nejsou.

Stalo se mi to u dvou různých lékařek.

• Jedna mi diagnostikovala velký nárůst cysty, ale na vyšetření v UPMD mi řekli, že velikost je od minula stejná.
  • Jiná lékařka viděla na utz 5 cyst, v UPMD mi řekli, že jsou tam 3.
  • A teď naposledy po laparoskopii mi lékařka řekla, že tam mám znovu cystu 2 cm a v UPMD mi řekli, že tam nemám nic.

Zajímalo by mě, jestli i někdo další má obdobnou zkušenost?

Jinak mi přijde šílený, že ve všech těch případech se ty lékařky tvářily, jakože si jsou tou diagnózou naprosto jisté. Jakoby vůbec nevěděly o tom, že ten jejich utz může zkreslovat a mělo by se to nejdříve ověřit na velkém utz v nemocnici, než začnou vynášet verdikty.
Pochopila bych, že na tom jejich utz třeba naopak něco nevidí a přijde se na to až v nemo, ale tohle mě fakt překvapuje a dost mě to štvě, protože mě to pokaždé hodně vystresovalo a nakonec se ukázalo, že úplně zbytečně… Nebo takto - momentálně ani nevím čemu mám věřit a chci jít na vyšetření ještě někam jinam. Každopádně jsou v těch diagnostikách šílené rozdíly a přijde mi, že to ani lékaře ani nemocnici moc nezajímá. Každý si prostě pracuje s tím co zjistil, jakoby to byla absolutní pravda. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.1.24 14:05
@Marrixie píše:
Ahoj, stalo se mi, že ambulantní gynekolog vidí na utz endo cysty, ale v nemocnici mi pak řeknou, že tam nejsou.

Stalo se mi to u dvou různých lékařek.

• Jedna mi diagnostikovala velký nárůst cysty, ale na vyšetření v UPMD mi řekli, že velikost je od minula stejná.
  • Jiná lékařka viděla na utz 5 cyst, v UPMD mi řekli, že jsou tam 3.
  • A teď naposledy po laparoskopii mi lékařka řekla, že tam mám znovu cystu 2 cm a v UPMD mi řekli, že tam nemám nic.

Zajímalo by mě, jestli i někdo další má obdobnou zkušenost?

Jinak mi přijde šílený, že ve všech těch případech se ty lékařky tvářily, jakože si jsou tou diagnózou naprosto jisté. Jakoby vůbec nevěděly o tom, že ten jejich utz může zkreslovat a mělo by se to nejdříve ověřit na velkém utz v nemocnici, než začnou vynášet verdikty.
Pochopila bych, že na tom jejich utz třeba naopak něco nevidí a přijde se na to až v nemo, ale tohle mě fakt překvapuje a dost mě to štvě, protože mě to pokaždé hodně vystresovalo a nakonec se ukázalo, že úplně zbytečně… Nebo takto - momentálně ani nevím čemu mám věřit a chci jít na vyšetření ještě někam jinam. Každopádně jsou v těch diagnostikách šílené rozdíly a přijde mi, že to ani lékaře ani nemocnici moc nezajímá. Každý si prostě pracuje s tím co zjistil, jakoby to byla absolutní pravda. :?

Ja chodila na gyndu kazde tri mesice kvuli vybuzeni Ms dr.me kontroloval vzdy uzv a presto nevidel v endometriu maly karcinom, nic mi nebylo jen nekdy trochu vysi sliznice. 100pro se vse odhali jen v laborce po hysteroskopii nebo hysteroktomii. Ale cystu by poznat mel

• Citovat
  • Upravit
113
26.1.24 15:18
@Anonymní píše:
Ja chodila na gyndu kazde tri mesice kvuli vybuzeni Ms dr.me kontroloval vzdy uzv a presto nevidel v endometriu maly karcinom, nic mi nebylo jen nekdy trochu vysi sliznice. 100pro se vse odhali jen v laborce po hysteroskopii nebo hysteroktomii. Ale cystu by poznat mel

Hele to naprosto chapu, ze na utz co ma bezny gynekolog neni videt neco, co pak objevi v nemocnici, to je logický.

Ale to co popisuju ja je prave uplne opacny pripad. Bezny gyn. vidí „víc“ než co vidí na utz v nemocnici. Tedy zkresluje mu to tím způsobem, že tam toho naopak vidí víc než tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí