Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, já sice netrpím na polypy, ale na cysty ano. Po poslední operaci, kde mi vzali jeden vaječník kvůli cystě a z druheho mi odsáli cysty tak mi doktor doporučil zavedení Mireny, že se mi nebudou tvořit. No situace je taková, že cysty pořad rostou a jedna už má zase 8 Cm. Teď se to snažím řešit nelékařskou cestou, protože na cysty trpím už od puberty, čili nějakých 15 let a pořad se nezjistila příčina. 😕 Přemýšlím, že si tělísko nechám vytáhnout.
@Elis70 kamaradce diky cystam kvuli ktere uz prisla i o jeden vajecnik nasadila mudra injekce nesmi mit MS a ma tedy 9 let klid…ale holt hormony a silne…pr8 telisku je Ms kolikrat stejne a v pribalaku tedy je ze vedl. ucinek je tvorba cyst… ![]()
@Haninka55 cysty většinou se tvoří skrze vaječníky a to může bejt od endometriózy to samé polyp se může zastavit pri tělísku a taky ne záleží na těle jak sedne
@Lenca118 ano ja mam telisko kvuli polypum…mela jsem rok co rok nalez 4× za sebou rak ted druhym rokem telisko a tuk tuk zatim nic…ale rikali mi ze to neni 100%zaruka stat se to muze i pri nem. ![]()
@Haninka55 píše: Více
Dobrý den, zrovna dneska jsem tohle řešila na gynekologii. Tělísko mám 3 roky. Doktor říkal, že někdy se může stát, že i tak ten polyp může narůst. Měla jste nějaké potíže, nebo Vám ho objevili náhodou? Děkuji
Ahoj Holky prosim o pomoc…mela jste nektera telisko hormonalni kvuli polypum a presto vam narostl? dekuji moc za info.💓