Neschopenka - pracovní úraz

Anonymní
11.1.13 15:01

Neschopenka - pracovní úraz - info

Zdravím.
Manžel je momentálně v pracovní neschopnosti. Měl pracovní úraz zaviněný jinou osobou. Vypadá to, že si ještě pár týdů doma pobude než bude opět v normálním stavu.
Zajímá mě jak je to s penězi, když jde o pracovní úraz zaviněný někým dalším? Prý byl měl dostávat výplatu v plné výši? Je to tak? A jak se to vyplácí, každý měsíc zaměstnavatelem nebo jak? Nemáme vůbec tušení.Díky za jakékoliv info.
Z pochopitelných důvodu Inko.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10568
11.1.13 15:13

Prvni mesic prijde normalne od zamestnavatele a pak od socky, pritel tohle mel taky, ale dostavala stejne jakoby nemocenskou, to bylo tusim asi 6o procent nechci kecat, zamestnavatel by mu to jakoby melo poplatit ale jsou v tom klicky, reknu ti to tak pokud ma manzel seriozniho zamestnavatele tak bude cela jakoby vyplata pokud ne tak ma smulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.1.13 15:14

Pokud je to nahlášený a vyšetřený jako PRACOVNÍ ÚRAZ, tak má nárok na 100% mzdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.13 15:18
@dani24687 píše:
Pokud je to nahlášený a vyšetřený jako PRACOVNÍ ÚRAZ, tak má nárok na 100% mzdy

Jo, jo, to jsme právě slyšeli, ale zajímá nás kdo a kdy to vyplácí (jestli zaměstnavatel každý měsíc nebo až po skončení neschopnosti nebo sociálka??? )
 Díky

• Citovat
  • Upravit
15404
11.1.13 15:20

Já myslím, že zaměstnavatel, ale nejsem si bohužel jistá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
11.1.13 15:41

Zaměstnavatel je proti pracovním úrazům pojištěn. Po skončení marodění, necháte vyplnit papíry a zam. je pošle na pojišťovnu a ta to proplatí. Někdy když je pracovní úraz delší jak 2 možná tři měsíce, dá mu zaměstnavatel jako zálohu na proplacení pojišťovny. Záleží taky na tom jak je zam. velký a jestli má odbory či kolektivní smlouvu, která to většinou taky řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
11.1.13 16:47

Klasickou nemocenskou bude dostávat měsíčně ( zaměstnavatel 21 dní poté od sociálky), jen to dorovnání do 100% bude až po ukončení neschopenky

u nás je to tak, že platba jde z pojistky zaměstnavatele rovnou od pojištovny na účet poškozeného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
11.1.13 16:56

Pracovní úraz je vždy 100% platu. Pokud ho bude zaměstnavatel zálohovat, což se většinou děje, bude mu chodit nemocenská z ČSSZ a něco od zaměstnavatele. Po ukončení neschopnosti mu bude vše dopočítáno a doplacen rozdíl. Na pracovním úrazu bude mít víc než v práci :lol: Manžell byl doma víc jak rok. Schovávejte si veškeré účty vynaložené s léčením. Doplatky za léky, poplatky u lékařů, poplatek za nemocnici, prostě vše. I toto mu bude zaplaceno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
11.1.13 16:58
@Anonymní píše:
Jo, jo, to jsme právě slyšeli, ale zajímá nás kdo a kdy to vyplácí (jestli zaměstnavatel každý měsíc nebo až po skončení neschopnosti nebo sociálka??? )
Díky

Ať si zavolá účetní, zda ho budou zálohovat, fakt většinou posílají zálohy. Takže nemocný dostává každý měsíc jakoby plnou mzdu. Ale na 100% bude dostávat jen marodné. NA zálohování není právní nárok, ale zatím co jsem slyšela jsem neslyšela o zaměstnavateli který by nedoplácel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.13 14:12

Děkuji moc za info, holky. :mavam: Inko zakl.

• Citovat
  • Upravit
15404
14.1.13 10:28
@Anonymní píše:
Zdravím.
Manžel je momentálně v pracovní neschopnosti. Měl pracovní úraz zaviněný jinou osobou. Vypadá to, že si ještě pár týdů doma pobude než bude opět v normálním stavu.
Zajímá mě jak je to s penězi, když jde o pracovní úraz zaviněný někým dalším? Prý byl měl dostávat výplatu v plné výši? Je to tak? A jak se to vyplácí, každý měsíc zaměstnavatelem nebo jak? Nemáme vůbec tušení.Díky za jakékoliv info.
Z pochopitelných důvodu Inko.

Včera jsem si na tebe vzpomněla. Probírali to v reportérech po zprávách na primě, zkus na to mrknout :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
30.3.15 15:42

Ahoj,

zajímá me to jak je to s pracovním úrazem. V sobotu jsem se v praci opařila horkym olejem, vedouci vse zapsala a ja jsem pak jela do nemocnice a dneska na prevaz a mam od obvodni neschopenku na pracovní uraz. Je pravda ze budu dostavat sto procent mzdy? A proplaci se i ty tri prvni dny? mam neschopenku psanou od soboty kdy se to stalo. a jinak zadne jine papiry jsem nevyplnovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.15 10:43

Zdravím,
potřebuji radu ohledně pracovní neschopnosti způsobené pracovním úrazem. Přítel měl 11.8.2015 pracovní úraz. Od 11.8.-31.8.2015 byl v prac. neschopnosti. Na výplatní pásce má napsáno DPN úraz 21 dní (102,34) 2.902,– Nerozumím proč mu přišlo tak málo, když za pracovní úraz měl dostat 100%. Můžete mi prosím někdo poradit? Myslela jsem, že výplata přijde v normální výši :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.19 16:09

Jdu si pro radu…
Raději anonymně, nechci mít nějaké případné potíže u zaměstnavatele.
Minulý týden jsem v práci zakopla o židli. Škubla jsem s sebou, ruplo mi v zádech. Viděl mě u toho mistr i další kolegové. Ten den jsem teda skučela bolestí, ale jen si ze mě dělali srandu, že chodím, jak podělaná. Ale samozřejmě do knihy úrazů se nic nezapsal, ač jsem to mistrovi říkala. Chodila jsem do práce do konce týdne, s tím, že jsem už v pátek skoro brečela bolestí, protože se bolesti stupňovali a já nedokázala sedět. Nyní jsem už týden doma, chodím na injekce, hrozí mi kapačky. Volala jsem i vedoucí do práce a řekla ji, že jsem zakopla v práci… Ale nikdo to samozřejmě neřeší a já jsem doma za 60% platu. Takže příště i kdybych se měla jen smeknout na podlaze budu požadovat zapsání do knihy…

• Citovat
  • Upravit
4367
13.9.19 16:24

Ale to je normální. Nám na školení bezpečnosti chlápek říkal, že sebemenší banalitu máme zapsat, protože nikdy nevíme, co se z toho vyvrbi. A je to pravda. Samozřejmě zaměstnavateli se to líbit nemusí, ale to je tak vše. Tak už víš a příště trvej na knize úrazů a podepis si to. Jde o tvé peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat