Neschopenka - praktický lékař/gynekolog?

193
23.8.22 11:29

Neschopenka - praktický lékař/gynekolog?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat…jsem v 9. týdnu těhotenství, ale celkově to nějak nezvládám…nonstop únava, kdy pomalu nemůžu fungovat, když spím klidně i 10h jakobych naspala 2, v práci skoro spím, od rána do večera velké nevolnosti, 12h směny, stres v práci…
I když je brzo, tak bych si už chtěla dát neschopenku. V práci mi to říkalo už více lidí, včetně nadřízené. A chci se zeptat…neschopenku na rizikové těhotenství vystavuje gynekolog nebo praktický lékař…všude se píše něco jiného 😬

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2631
23.8.22 11:34

Gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
23.8.22 11:34

@Annie999 gynekolog, ale taky ti jí vůbec napsat nemusí. Není jeho povinnost si vymýšlet diagnózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
23.8.22 11:35

Gynekolog, ale musí k tomu být důvod.

• Citovat
  • Upravit
4731
23.8.22 11:36

Gynekolog, je to na domluve, jsi na zacatku a ta unava prejde..rizikove tehotenstvi se ale dava z duvodu hroziciho potratu, takze zalezi na tvem doktoru, jestli ti neschopenku da „protoze to celkove nezvladas“. Preju, at je brzy lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
23.8.22 11:40

Únava přejde většinou na začátku 4.měsíce. Teď je to prostě normální, já chodila v práci spát na záchod, sedla jsem si na zem a na 20 minut to zalomila, nedalo se to jinak. I když jsme o první miminko ve 14tt přišli, ani to nebyl důvod, abych v dalším těhotenství měla neschopenku pro rizikové. Ale třeba ti to tvůj gynekolog napíše, bude ti ale muset vymyslet nějakou diagnozu a ty budeš doma za málo peněz a s omezenými vycházkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22071
23.8.22 11:49
@Annie999 píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat…jsem v 9. týdnu těhotenství, ale celkově to nějak nezvládám…nonstop únava, kdy pomalu nemůžu fungovat, když spím klidně i 10h jakobych naspala 2, v práci skoro spím, od rána do večera velké nevolnosti, 12h směny, stres v práci…
I když je brzo, tak bych si už chtěla dát neschopenku. V práci mi to říkalo už více lidí, včetně nadřízené. A chci se zeptat…neschopenku na rizikové těhotenství vystavuje gynekolog nebo praktický lékař…všude se píše něco jiného 😬

Gynekolog.

Ovšem na základě nějaké konkrétní diagnózy, nikoli podle rady a názoru tvé nadřízené ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
23.8.22 11:49

Gynekolog, vim o pripadu, kdy ji nevydal a dotycna ji nakonec dostala od praktika, to uz vsak zalezi na lekari… Nic ji nebylo.

Ja od gynekologa nedostala neschopenku na zvraceni, az pak v 7. mesici rizikovku kvuli jinym problemum. Takze bych s tim az tak nepocitala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.8.22 12:29

Gynekolog. Mne ji vystavil hned po první kontrole, protože jsem zvracela a zvracela. Bez problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.8.22 12:31
@Annie999 píše:

Pokud bych byla těhotná a bylo by mi zle, pro neschopenku jdu na gynekologii. Kdybych těhotná nebyla, tak k praktikovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
23.8.22 14:23

Ale ty nemáš rizikové těhotenství! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.8.22 14:32

Neschopenku vystavuje lékař na základě diagnózy, nikoliv na žádost těhule. Takže pokud uzná, že je to rizikové těhotenství, tak ji vystaví. Budeš krácena finančně a mít max 6 hodin vycházky. V opačném případě ať tě nadřízená mile předá na vhodnější pozici a nebo nechá doma hajat za plnou mzdu ;)

• Citovat
  • Upravit
101782
23.8.22 14:41
@shadowbabe píše:
Neschopenku vystavuje lékař na základě diagnózy, nikoliv na žádost těhule. Takže pokud uzná, že je to rizikové těhotenství, tak ji vystaví. Budeš krácena finančně a mít max 6 hodin vycházky. V opačném případě ať tě nadřízená mile předá na vhodnější pozici a nebo nechá doma hajat za plnou mzdu ;)

A proc by to nadrizena delala, nic o tom, ze by vykonávala praci tehotnym zakazanou nepíše. Max muze trvat na 8 hodinovych smenach, ale to zas bude muset do prace každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24725
23.8.22 18:37
@shadowbabe píše:
Neschopenku vystavuje lékař na základě diagnózy, nikoliv na žádost těhule. Takže pokud uzná, že je to rizikové těhotenství, tak ji vystaví. Budeš krácena finančně a mít max 6 hodin vycházky. V opačném případě ať tě nadřízená mile předá na vhodnější pozici a nebo nechá doma hajat za plnou mzdu ;)

No rozhodně se nepřeřazuje, nebo 100% nevyplácí v jakémkoli zaměstnání, na to jsou přesně vyjmenované práce ve speciální vyhlášce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
23.8.22 18:43

Já jsem na neschopence u praktika, ale nevim jestli tohle je běžná praxe

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat