Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat…jsem v 9. týdnu těhotenství, ale celkově to nějak nezvládám…nonstop únava, kdy pomalu nemůžu fungovat, když spím klidně i 10h jakobych naspala 2, v práci skoro spím, od rána do večera velké nevolnosti, 12h směny, stres v práci…
I když je brzo, tak bych si už chtěla dát neschopenku. V práci mi to říkalo už více lidí, včetně nadřízené. A chci se zeptat…neschopenku na rizikové těhotenství vystavuje gynekolog nebo praktický lékař…všude se píše něco jiného 😬
@Annie999 gynekolog, ale taky ti jí vůbec napsat nemusí. Není jeho povinnost si vymýšlet diagnózu.
Gynekolog, je to na domluve, jsi na zacatku a ta unava prejde..rizikove tehotenstvi se ale dava z duvodu hroziciho potratu, takze zalezi na tvem doktoru, jestli ti neschopenku da „protoze to celkove nezvladas“. Preju, at je brzy lip
Únava přejde většinou na začátku 4.měsíce. Teď je to prostě normální, já chodila v práci spát na záchod, sedla jsem si na zem a na 20 minut to zalomila, nedalo se to jinak. I když jsme o první miminko ve 14tt přišli, ani to nebyl důvod, abych v dalším těhotenství měla neschopenku pro rizikové. Ale třeba ti to tvůj gynekolog napíše, bude ti ale muset vymyslet nějakou diagnozu a ty budeš doma za málo peněz a s omezenými vycházkami.
@Annie999 píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat…jsem v 9. týdnu těhotenství, ale celkově to nějak nezvládám…nonstop únava, kdy pomalu nemůžu fungovat, když spím klidně i 10h jakobych naspala 2, v práci skoro spím, od rána do večera velké nevolnosti, 12h směny, stres v práci…
I když je brzo, tak bych si už chtěla dát neschopenku. V práci mi to říkalo už více lidí, včetně nadřízené. A chci se zeptat…neschopenku na rizikové těhotenství vystavuje gynekolog nebo praktický lékař…všude se píše něco jiného 😬
Gynekolog.
Ovšem na základě nějaké konkrétní diagnózy, nikoli podle rady a názoru tvé nadřízené
.
Gynekolog, vim o pripadu, kdy ji nevydal a dotycna ji nakonec dostala od praktika, to uz vsak zalezi na lekari… Nic ji nebylo.
Ja od gynekologa nedostala neschopenku na zvraceni, az pak v 7. mesici rizikovku kvuli jinym problemum. Takze bych s tim az tak nepocitala.
Gynekolog. Mne ji vystavil hned po první kontrole, protože jsem zvracela a zvracela. Bez problému
@Annie999 píše:
Pokud bych byla těhotná a bylo by mi zle, pro neschopenku jdu na gynekologii. Kdybych těhotná nebyla, tak k praktikovi.
Neschopenku vystavuje lékař na základě diagnózy, nikoliv na žádost těhule. Takže pokud uzná, že je to rizikové těhotenství, tak ji vystaví. Budeš krácena finančně a mít max 6 hodin vycházky. V opačném případě ať tě nadřízená mile předá na vhodnější pozici a nebo nechá doma hajat za plnou mzdu ![]()
@shadowbabe píše:
Neschopenku vystavuje lékař na základě diagnózy, nikoliv na žádost těhule. Takže pokud uzná, že je to rizikové těhotenství, tak ji vystaví. Budeš krácena finančně a mít max 6 hodin vycházky. V opačném případě ať tě nadřízená mile předá na vhodnější pozici a nebo nechá doma hajat za plnou mzdu
A proc by to nadrizena delala, nic o tom, ze by vykonávala praci tehotnym zakazanou nepíše. Max muze trvat na 8 hodinovych smenach, ale to zas bude muset do prace každý den.
@shadowbabe píše:
Neschopenku vystavuje lékař na základě diagnózy, nikoliv na žádost těhule. Takže pokud uzná, že je to rizikové těhotenství, tak ji vystaví. Budeš krácena finančně a mít max 6 hodin vycházky. V opačném případě ať tě nadřízená mile předá na vhodnější pozici a nebo nechá doma hajat za plnou mzdu
No rozhodně se nepřeřazuje, nebo 100% nevyplácí v jakémkoli zaměstnání, na to jsou přesně vyjmenované práce ve speciální vyhlášce.
Já jsem na neschopence u praktika, ale nevim jestli tohle je běžná praxe