Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak evidentně jste jen jedno dítě chtěli…jinak byste svému jedináčkovi už dávno pořídili sourozence. Věk na druhé dítě máš ideální…no, je to škoda. Pokud nejsou problém finance, jste schopni vychovat další dítě…je tu spousta sociálních skupin, co by děti neměli mít vůbec a mají třeba tři, čtyři ![]()
Změn gynekologa. Není morální ani běžný aby ti dělal přednášky. Případně bud asertivní a nenech si to líbit.
Běž hned. Nevím na co čekáš. Ke svému nemusíš. Žádost a vyšetření ti zařídí tam kde půjdeš. Můžeš jít na soukromou kliniku. Já jsem též nechtěla nemocnici. Bylo mi 37, doma tři děti. Přednáška nebyla nikde. Jsi dospělá, tak se k tomu postav čelem. Pokud pokračovat nechceš, tak čím dřív tím líp. Já to řešila hned, stihla jsem miniinterrupci na začátku 6 TT, vše proběhlo bez problémů, nelituji vůbec. Samozřejmě jen toho, že jsme to vůbec museli řešit, naše blbost a spoleh na nespolehlivou ochranu.
Nikdo ti do tvého/vašeho rozhodnutí nemá právo kecat. Nikdo za tebe vstávat nebude, nikdo za vás náklady na dítě nést nebude. Jestli jsi si jistá, tak jdi na gyndu a na hloupé řeči mu/jí řekni, že jim do toho nic není. Nebo jestli se dobrovolně hlásí jako chůvy a finanční pomoc. Oni rychle zklapnou.
Mít dvě a víc dětí není žádná občanská povinnost, i když jiní více dětí mají.
Muž dítě nechce? A ty? Nechceš ho jen kvůli manželovi? Každopádně jsi dospělá a je to tvoje tělo, a doktorovi to může a musí být putna
Jestli se ti dělá špatně z toho jak to zvládneš tak jdi…zamýšlí se ale nad tím jestli opravdu ani ty druhé dítě nechceš nebo chceš jen vyhovět manželovi..neříkám to proto že bych byla odpůrcem potratu nebo tak..ale kvůli tobě a tvé psychice…každopádně je to hlavně tvé rozhodnutí a nikdo z lékařů do toho nemá co kecat…
@Anonymní píše:
S manzelem procházíme krizí. Máme jedno osmileté dítě. Je mi 35, muži 42. Bohuzel sem otěhotněla. Muz dítě nechce. Uz chce mít svůj klid, nekdy večer usne a není ani 8. Pochvaluje si, že syn je už samostatný. A představa, že budu vstávat v noci znovu, pleny, nočník a podobně děsí i mě. K tomu dělat úkoly se starším. Sem vyděšená. Zkouším se uklidnit a říct si, že to zvládnu, ale pokaždé se rozklepu. Už to vím týden a zkouším se rozhodnout. Jsem v 7 tt. Nevím, co dělat, ale vím, že pokud bych to teď nezarazila, budu si ten potrat po celou dobu těhu přát a litovat, že sem nešla. Bojím se kontaktovat svého dr. aby mi v mém věku nedělal ještě přednášku. Můžou se mnou sepsat žádost o přerušení v nemocnici před zákrokem, abych nemusela ke svému gyndaři?
Žádnou přednášku ti dát ani nesmí, od toho tam není. Jestli jsi rozhodnutá, že chceš přerušení, tak tam zajdi, sepíše s tebou žádost, a hned se objednej do nemocnice na zákrok.
@Anonymní píše:
S manzelem procházíme krizí. Máme jedno osmileté dítě. Je mi 35, muži 42. Bohuzel sem otěhotněla. Muz dítě nechce. Uz chce mít svůj klid, nekdy večer usne a není ani 8. Pochvaluje si, že syn je už samostatný. A představa, že budu vstávat v noci znovu, pleny, nočník a podobně děsí i mě. K tomu dělat úkoly se starším. Sem vyděšená. Zkouším se uklidnit a říct si, že to zvládnu, ale pokaždé se rozklepu. Už to vím týden a zkouším se rozhodnout. Jsem v 7 tt. Nevím, co dělat, ale vím, že pokud bych to teď nezarazila, budu si ten potrat po celou dobu těhu přát a litovat, že sem nešla. Bojím se kontaktovat svého dr. aby mi v mém věku nedělal ještě přednášku. Můžou se mnou sepsat žádost o přerušení v nemocnici před zákrokem, abych nemusela ke svému gyndaři?
Muž nechce, muž má rád svůj klid a blabla. Muž muž muž. Co ty? Mně podle popisu nepřijdeš jako ženská rozhodnutá pro potrat a podle mě si spíš než další dítě budeš vyčítat ten potrat.
Je to tvoje rozhodnutí, tvůj život, pokud to dítě nechceš, tak si zajdi co nejdřív do nemocnice (do 49. dne těhotenství je možné užít i potratovou pilulku a vyhnout se tak výškrabu, ale to už se dost možná ani nevlezeš) a udělej, co musíš. Zhodnotila bych si finanční možnosti především a podle toho se rozhodla.
Na dítě máte v pohodě věk. Já měla první dítě v 36 a třetí ve 40 a manžel mi s dětmi skoro nepomáhal, ale byla jsem vděčná, že je mám… Krize přicházejí ve všech manželstvích a zdaleka ne každé je ideální… Jestli Vám tak strašně vadí druhé dítě, tak proč jste si vůbec pořizovali první?… Děti jsou nejvzácnější dar…
@Anonymní píše:
Celou dobu tehu si budeš vyčítat potrat?
Podle mě to dítě chceš a jen se bojíš manžela. To, že se ti nechce vstávat jsou zbytečnosti, hormony zařídí svoje.
@mackA159 píše:
Změn gynekologa. Není morální ani běžný aby ti dělal přednášky. Případně bud asertivní a nenech si to líbit.
Nejspíš troll.
@Takco píše:
Celou dobu tehu si budeš vyčítat potrat?
přečti si to znovu, celou dobu těhu si bude vyčítat, že na potrat nešla
@rébi píše:
Na dítě máte v pohodě věk. Já měla první dítě v 36 a třetí ve 40 a manžel mi s dětmi skoro nepomáhal, ale byla jsem vděčná, že je mám… Krize přicházejí ve všech manželstvích a zdaleka ne každé je ideální… Jestli Vám tak strašně vadí druhé dítě, tak proč jste si vůbec pořizovali první?… Děti jsou nejvzácnější dar…