Jak na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.8.22 13:27
@Wani píše:
Do toho nejakeho 8.tydne vetsina lidi na obrazcich ani nerozezna lidske embryo od sloniho.

To se nedivím. Já tam v tom 6tt měla jen tečku. Kterou moje Dr v pátek ani neviděla jasně, ale na klinice měli lepší utz (dělají na něm NT screeningy) a byla jsem o dva dny dál, takže to potvrdit mohli a řešit hned.

• Citovat
  • Upravit
589
23.8.22 13:37
@azaleila píše:
Zakladelko… můj muž chce, muž nechce… co chceš Ty?

Gynekolog by Ti „kázat“ neměl, ale někdy se tomu člověk neubrání… pokud chceš potrat, buď to překonej, nebo jdi jinam…

Není to tak složitý, jak to sama sobě stavíš…

Mimo téma. Vy co píšete „stihla jsem miniinterupci“ kdo vám řekl, že je to nějaký rozdíl a případně jaký?
Interupce jsem asistovala coby sálová instrumentářka (strašně si to vyčítám, ale to sem nepatří) a technika zákroku i rekonvalescence je stejná, „jen“ plod je menší…

Mohu dotaz?
Jaký je rozdíl mezi interrupci a kyretáži/revizí delohy pri zamlklem těhotenství? Je to stejný zákrok??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
23.8.22 13:40

Je to rozhodnutí zakladatelky. Každý kdo chce moralizovat by se mel potáhnout za nos. Budete snad vy vstávat k dítěti? A co materiálni zabezpečení, nehledě na to že když někdo to dítě nechce, moc nevěřím že by pak vyrůstalo v harmonickém rodinném prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17388
23.8.22 14:03
@green tea píše:
Mohu dotaz?
Jaký je rozdíl mezi interrupci a kyretáži/revizí delohy pri zamlklem těhotenství? Je to stejný zákrok??

Technicky ano.
Při interupci se plod zabije při revizi je mrtvý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
23.8.22 14:09
@green tea píše:
Je to rozhodnutí zakladatelky. Každý kdo chce moralizovat by se mel potáhnout za nos. Budete snad vy vstávat k dítěti? A co materiálni zabezpečení, nehledě na to že když někdo to dítě nechce, moc nevěřím že by pak vyrůstalo v harmonickém rodinném prostředí…

Samozřejmě, že je to rozhodnutí zakladatelky, ale zatím řekla v podstatě, že se jí do toho nechce kvůli nočnímu vstávání a že ho nechce její starej. A samozřejmě nesměl chybět blábol o psaní úkolů…jak kdyby všichni prvorození nedostudovali…myslím, že jí tu nikdo nenutí si dítě nechat…ale názory ostatních jí můžou pomoct upevnit si a ještě víc promyslet její rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
23.8.22 14:19

Dělat úkoly s miminkem je celkem pohoda. S batoletem horší, ale to už si zas děti dělají úkoly víc samy, já jen zkontroluju. Samozřejmě si musí dávat na sví věci pozor, malý všude vleze, vyleze, roztahá, klid moc není..když byl miminko, tak do 1 roku to bylo mnohem lepší teda. 8 leté dítě už je poměrně hodně samostatné (a kdyby těhotenství pokračovalo, bude ještě starší a další školní rok u konce). Poněkud komplikovaná může být logistika, odvoz, vyzvedávání, program tak, aby to bylo pro oba. Mám mezi druhým a třetím rozdíl 7 let, zrovna byli kluci v pololetí, když se nejmladší narodil, v 1 a 2 třídě. Hodně pomáhal manžel a babička, vyzvedávat z družiny, vodit na kroužky..taky se dělíme, někdy všechno stejně, někdy aktivita pro starší, někdy pro mladšího..jde to, ale chce to přemýšlet. Teď už jsou v 5 a 6 třídě a malý jde do školky. Je to změna. Člověk už je zvyklý na něco, a zase se vracet k plínkám, kojení, omezení, nočnímu vstávání..bylo mi 35,5 když se narodil. Je to dost náročné. Další dítě bych nedala. Psychicky, fyzicky, vůbec. Už takhle jsme někdy na hranici sil. Ze se manžel na dítě po 40moc netváří taky chápu. Já bych jedináčka mít nechtěla, kdyby to šlo jinak. Ale někdo naopak jen jedno dítě chce. Někdo jich má 8. Každý jak to cítí. Držím palce, ať se rozhodneš jakkoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
23.8.22 14:39
@ivula86 píše:
Samozřejmě, že je to rozhodnutí zakladatelky, ale zatím řekla v podstatě, že se jí do toho nechce kvůli nočnímu vstávání a že ho nechce její starej. A samozřejmě nesměl chybět blábol o psaní úkolů…jak kdyby všichni prvorození nedostudovali…myslím, že jí tu nikdo nenutí si dítě nechat…ale názory ostatních jí můžou pomoct upevnit si a ještě víc promyslet její rozhodnutí.

Ale ona ma pravo na to, aby se ji nechtelo vstavat uz. Stejne tak na to, aby se necitila na vychovu dvou deti. Ano, muze si nafackovat za to, ze nezvladli ochranu. Ale to je tak vsechno.
Tady nektere delaji, jak kdyby byla lina obcas vstat k diteti. Ne kazdej skáče radosti do vzduchu, kdyz si představi dva roky spánkové deprivace. Těhotenství je mentalni, psychicky a fyzicky zahul zakonceny nekolika lety konstantního sebeobetovani. Takže ja mam naproste pochopení, kdyz říká, ze uz by nezvládla dalsi vstávání, pliny (a dosadme si nemoci, zuby, bricho, a to jeste ta sranda, kdyz se narodi dite nestandardni…).
Tady kolikrat nekdo zalozi tema, ze zvazuje psa/kocku a dostane prednasku, co vsechno musi splňovat a jak je zvire zavazek na x let, ale dite, to se prece vzdycky nejak zvladne, udela, prezije. Jo, ale musi to clovek opravdu chtít, ne do toho byt natlacen recmi, jak nejake vstavani za ni prece vyresej hormony a chlap si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
23.8.22 14:40
@Nowuka2 píše:
Muž nechce, muž má rád svůj klid a blabla. Muž muž muž. Co ty? Mně podle popisu nepřijdeš jako ženská rozhodnutá pro potrat a podle mě si spíš než další dítě budeš vyčítat ten potrat. :nevim: Je to tvoje rozhodnutí, tvůj život, pokud to dítě nechceš, tak si zajdi co nejdřív do nemocnice (do 49. dne těhotenství je možné užít i potratovou pilulku a vyhnout se tak výškrabu, ale to už se dost možná ani nevlezeš) a udělej, co musíš. Zhodnotila bych si finanční možnosti především a podle toho se rozhodla.

No ale manžel dítě nechce. Copak ten chlap nemá taky právo na to, aby jeho rozhodnutí bylo respektováno? Na dítě jsou potřeba dva. To pak aby se tu v budoucnu neobjevila diskuze, jak je manžel už starý a na malé dítě kašle a jak je na něj zakladatelka úplně sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
23.8.22 16:54
@green tea píše:
Mohu dotaz?

Jo, je stejny. Proto mi vzdycky prijde smesne, kdyz se v diskuzi o interrupci objevi prispecky, jak uz nemusi mit deti, ale v diskuzi o revizich to nikdo nepise. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
23.8.22 17:00
@Wani píše:
Jo, je stejny. Proto mi vzdycky prijde smesne, kdyz se v diskuzi o interrupci objevi prispecky, jak uz nemusi mit deti, ale v diskuzi o revizich to nikdo nepise. :roll:
Že jo? Mně to přijde jako relikt minulosti. Jediný rozdíl je, že u revize, když se potrat nespustí sám a neproběhne dokonale, bez nějakých komplikací (taky mám za sebou, zamlklé v 19tt, bohužel placenta nešla sama, takže revize) si člověk nemůže vybrat, jestli to podstoupí nebo ne, kdežto u interupce tu možnost má, na ni nejít a zákroku se vyhnout. Jo a po revizi jsem otěhotněla po 3 měsících na první pokus.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
23.8.22 18:40
@Wani píše:
Jo, je stejny. Proto mi vzdycky prijde smesne, kdyz se v diskuzi o interrupci objevi prispecky, jak uz nemusi mit deti, ale v diskuzi o revizich to nikdo nepise. :roll:

interrupce má menší zdravotní rizika akutní i dlouhodobá než těhotenství a porod, o tom se mluví taky málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
23.8.22 18:51
@azaleila píše:
Technicky ano.
Při interupci se plod zabije při revizi je mrtvý.
@Wani píše:

Ano, me to vždy zaráží. Pri interrupci všude každý zmiňuje jak se taky může stát že uz žena pak nikdy neotěhotní. A po revizi pri zamlklem všude utěšuji ze brzy otěhotni a vse se povede. Prostě skvělá manipulace toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4653
23.8.22 21:01
@green tea píše:
Ano, me to vždy zaráží. Pri interrupci všude každý zmiňuje jak se taky může stát že uz žena pak nikdy neotěhotní. A po revizi pri zamlklem všude utěšuji ze brzy otěhotni a vse se povede. Prostě skvělá manipulace toto.

A ještě lepší, když chce žena s neprosperujícím těhotenstvím počkat na spontánní potrat a té revizi se vyhnout, to je pak keců o nezodpovědnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.8.22 22:58

Můžete mi napsat prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
24.8.22 16:38

Z diskuze mám dojem, že dnešní generace rodičů malých dětí jsou skoro samí invalidní důchodci… :think:

Ale možná je to tak dobře, radši si nepořizujte děti vůbec, stejně by z nich nic kloudného nebylo… protože takhle uvažující a unavení lidé stejně nikoho pořádně nevychovají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí