Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Iveta228 píše:
Ahoj,
Moc si sama nevím rady a v okolí nenalézám pochopení, tak píšu sem. Nemůžu dosáhnout orgasmu, ne aspoň v reálu. Ač je mi pouhých 21 let, měla jsem ho pouze jednou a to s bývalým přítelem po půl roce vztahu. Momentálně jsem 2 roky s jiným přítelem a ani jednou, ani náznak. Ačkoliv sem tam mívám erotické sny a i se vzbudím a cítím že jsem ve spánku prožila orgasmus, což je super. Ale jinak nic, masturbace mě moc nebaví, když už se k tomu dostanu mám často divný až takový nepříjemný pocit. Na začátku mě sex samozřejmě bavil, každý den několikrát, ale nic jsem u něj necítila, nic tam dole. A teď jak jsme spolu delší dobu už na něj ani nemám náladu. Max. Tak jednou do měsíce, samozřejmě na to má i hodně vliv práce, stres, finance atd. Přítelem to není, máme se rádi i mě fyzicky přitahuje. Říkám si, jestli nejsem prostě frigidní. Uvažovala jsem i nad sexuální poradnou. Vím, že hodně žen má problémy s dosažením orgasmu, tak by mě zajímalo jestli to má někdo podobně. Podotýkám že antikoncepci jsem brala a vysadila x měsíců zpět a nic se nezměnilo. Třeba to chce jen čas. 🤷🏼♀️
Pokud tě nebaví ani dělat si sama dobře, nejspíš máš prostě snížené libido ![]()
Víděla bych to na snížene libido. Zkus nějaké bylinky na podporu. Pak si taky zkus koupit nějakou hračku. Doporučuju tučňáka.
Do mých 23 let mi přišlo divné “dělat si to sama” a ani mě to nebavilo. Orgasmu jsem taky nedosahovala. Pak jsem poznala nynějšího manžela a s tím jsme se o tom otevřeně bavili. Začala jsem si postupně pomáhat při sexu sama a najednou to šlo, zbavila jsem se toho že “to je divné” protože to prostě divné není. Teď nemám problém orgasmu dosáhnout ani běžně při jakémkoliv druhu sexu ani při masturbaci. Dokonce jsem po 6 letech svolila a pořídili jsme si hračky, a nečekala jsem že to bude taková zábava, opravdu. Zkus se na to podívat z toho úhlu že to je prostě normální, člověk se u toho uvolní a uvidíš že ti bude i příjemně. ![]()
Tohle znám, ale je mi o více jak 10roků více a jsem dlouho vdaná. V poslední době mám psychické problémy a tak u nás probíhá sex divadlem (z mé strany), protože prostě nic. Jak píšete o masturbaci, také jsem to zkoušela a bylo mi to nepříjemný. Někdo radí bylinky, já bych asi radila třeba i sexuologa, třeba máš v sobě nějaký blok a pomůže ti to.
Doporučuji knihu Bible vagíny
Ženské vzrušení funguje přes klitoris, a to včetně případných vaginálních orgasmu. Klíčem k orgasmu je hlavně uvolnění, takže doporučuji vyhradit si odpoledne v soukromí, nalít si víno a proste zkoušet, co Ti bude a nebude příjemné. Vůbec si nemusís nic strkat dovnitř ani používat hračky, proste se zkus hezky hladit a popust uzdu fantazii. Hlavně to chce udělat si fakt klid a pohodu, příjemnou teplotu, třeba nějakou aromaterapii, nemít obavy, že Te někdo nacape a tak. Neboj, dosáhnout orgasmu můžeš, ve skutečnosti můžou ženy dosahovat orgasmu stejně jako muži
držím palce ![]()
Pusť si jemně na clit odšroubovanou sprchu a zkus vydržet ten prvnotní „nepříjemný“ pocit a povede se to…
Samozřejmě nesmí voda valit silně… tak light, sama si upravíš sílu a teplejší voda je příjemnější… ![]()
Ahoj,
Moc si sama nevím rady a v okolí nenalézám pochopení, tak píšu sem. Nemůžu dosáhnout orgasmu, ne aspoň v reálu. Ač je mi pouhých 21 let, měla jsem ho pouze jednou a to s bývalým přítelem po půl roce vztahu. Momentálně jsem 2 roky s jiným přítelem a ani jednou, ani náznak. Ačkoliv sem tam mívám erotické sny a i se vzbudím a cítím že jsem ve spánku prožila orgasmus, což je super. Ale jinak nic, masturbace mě moc nebaví, když už se k tomu dostanu mám často divný až takový nepříjemný pocit. Na začátku mě sex samozřejmě bavil, každý den několikrát, ale nic jsem u něj necítila, nic tam dole. A teď jak jsme spolu delší dobu už na něj ani nemám náladu. Max. Tak jednou do měsíce, samozřejmě na to má i hodně vliv práce, stres, finance atd. Přítelem to není, máme se rádi i mě fyzicky přitahuje. Říkám si, jestli nejsem prostě frigidní. Uvažovala jsem i nad sexuální poradnou. Vím, že hodně žen má problémy s dosažením orgasmu, tak by mě zajímalo jestli to má někdo podobně. Podotýkám že antikoncepci jsem brala a vysadila x měsíců zpět a nic se nezměnilo. Třeba to chce jen čas. 🤷🏼♀️