Nemohu spolknout prášek: Jak vyřešit braní léků v těhotenství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.10.25 20:16

Neschopnost spolknout Prášek

Jsem těhotná a doktorka mi predepsala femibion. Jenže už od mala mam potíže spolykanim prasku. Zkousela Jsem to se zapitim hodně vody, s jídlem a Prášek ne a ne spolknout. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
10.10.25 20:21

Má k tomu nějaký důvod? Stejně si to platíš sama. Za mě je to zbytečný doplněk. Ber listovku, to jsou malé tabletky a zaměř se radši na pestrou stravu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
10.10.25 20:21

A je to tabletka nebo kapsle? Tabletka by se dala eventuálně rozdrtit a vypít s hodně vody 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
10.10.25 20:22
@Katerina_Ludmila píše: Více

Femibion je volně prodejný, proč by ti ho doktorka měla předepisovat? :zed: když to nejde, tak to nejde, jestli jíš dost ovoce a zeleniny, tak není žádný Femibion potřeba, dřív to neexistovalo a děti se rodily zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.25 20:28

Špatně jsem to napsala, doporučila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.25 20:31

Je to zatím obyčejná tableta. Ale existuje taky femibion 2 co se bere od 12 týdne a tam jsou kapsle s rybím olejem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
10.10.25 20:31

jak píše @Paní.Norrisová kup si listovku v malých tabletkách a jestli zvládneš, tak užívej - to ostatní máš všechno v běžné zdravé stravě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
10.10.25 20:32

Ber listovku a od 12. týdne si kup rybí tuk v tekuté formě. Problém s většími léky vyřešen a ještě ušetříš. :lol:

Příspěvek upraven 10.10.25 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5317
10.10.25 20:42

Jestli chceš fakt brát těhotenské vitamíny a nemůžeš nic spolknout, tak zagoogli, prodávají se i jako gumoví medvídci nebo kapky, nemusíš polykat přímo tablety. Pestrou stravu ale nenahradí nic.

A když už to máš koupené, tak to prostě rozmáčkni a dej si to do medu, sirupu, jogurtu apod. Hnusnější než paralen to být snad nemůže a rozmáčknutý paralen nakonec zvládnou se šťávou pozřít i malé děti. (Syn to z nějakého důvodu bral raději než čípek nebo sirup.)

Ale upřímně, fakt to je zbytečné. Navíc neví, co by za Femibion a spoustu dalších těhotenských doplňků stravy chtěli. Přijde mi, že si člověk akorát platí za dobrý pocit. Když ale už něco, tak tu listovku, ta se taky prodává ve všech možných variantách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
10.10.25 20:44

Zkušené dámy ti, zakladatelko, poradili. Já jen k polykání léků (sama mám s tím problémy): ne s tekutinou, tak to nejde. Ani s jogurtem - je moc tekutej. ALE - normálně s tuhým jídlem, čím hutnější, tužší, tím lepší :D. Rozžvýkáš jídlo a pak dáš do pusy lék. A polkneš bez problémů. Nemusíš zapít, spíš si dej další hlt tuhého jídla.

Už je zde diskuse na tohle téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8763
10.10.25 21:33

Někdo takový problém má. Kdybych to neměla doma, tak tomu nebudu věřit. Naše nejstarší kůzle od mala. Co jsem se s ní nazlobila. Včera měla slečna veliká 17 r. Polknout prášek je stále problém. Co jde, tak si drolí nebo vysype na lžičku. Co jde, tak se kupuje tekuté. Pak se zas šklebí, že to má hnusnou chuť. Džus nebo cola pomáhá na maskování. Myslím, že ji vycvičí, až bude mít jednou vlastní děti a bude je přemlouvat, ať ten prášek polknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
10.10.25 21:40
@Kelsey1 píše: Více

to já také věřím, že někdo nemůže polknout prášek, ono také zrovna ten Femibion je velký jako kráva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
10.10.25 22:04

Já s tím mám také problém, co můžu kupuju jako kapky nebo bonbóny. Pro děti mám doma gumidky od Garden of Life, mají i pro těhotné, ty pro deti jsou měkké a dobré https://www.biomineraly.cz/…ckeho-ovoce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
10.10.25 22:10

@Kelsey1
Tak já už 50ku měla a pořád mám problém polknout prášek. Když jsem měla zánět průdušek (jako astmatik už párkrát), tak můj pan doktor už ví, že mi má předepsat penicilin, protože ten lze rozpůlit a pak polknout s tuhým jídlem (jenže ouvej, v noci ho koušu, což je fakt beee - protože, bohužel, jednou denně to vyjde na noc a hned po probuzení tuhé jídlo nezpolknu).
A mimochodem, můj táta měl stejné problémy - celý život :mrgreen: Těžko polykal léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.25 22:52

Ještě jednou děkuji za rady.
Uklidnilo mě, že s tím nemám problém jen já a že je nas víc 😅
Tuto vlastnost jsem podědila po babičce akorát ona to nějak po zaklonění hlavy a po dvou až třech pokusech nějak zvládla spolknout. Já jsem jiný extrém 😂 Co se dá drtit tak drtim nebo jsem rozkousala i když to byla chuť hrozná a jinak kupuji tekuté a nebo jiné alternativy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.