Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím dámy, jdu na vás s dotazem..Nesedí mi antikoncepce, a na gyndu jdu až za týden, a ptám se, mám přestat antikoncepci brát? Nebo počkat až do kontroly?
@lachtanice86 Beru ji 5měsíců. Poslední měsíc a půl je to tak, že 10min po tom, co si vezmu antikoncepci, začnu špinit, někdy až krvácet. Na gyndu jsem volala, cca před třemi týdny, a řekli mi ať ještě počkám, ale každým týdem je to horší. Posledních pár dní se přidaly i bolesti, jen lehké, podobné co jsem vždy mívala před menstruací. Volala jsem tedy znovu na gyndu a tam mi jen řekly, kdy a v kolik mám přijít a nic dalšího
Ahoj holky, už nemůžu brát HA minisiston.. mám 3 platíčka… když by některá chtěla, prodám za 350kč všechny tři platíčka. ![]()
Zdravím..co byste dělali na mém místě? Už jsem zoufalá…
Kvůli tak velmi silné a bolestivé menstruaci že prostě nemůžu vůbec fungovat a kvůli chudokrevnosti mě poslali na histeroskopii kde zjistili že mám vysokou děložní sliznici jinak nic. Doporučili mi nasadit antikoncepci. Ta mi ale nesedla.. Pořád jsem krvacela třeba 3 týdny v kuse pak pár dní dní klid a pak zase.. Tak mi nasadili jinou zase to samý tak zase jinou a teď už je to čtvrtá antikoncepce a zase to samý.. Gynekolog mi řekl že už neví jak mi pomoct že prý jediné tělísko nebo injekce ale to nechci.
Děkuji za Vaše odpovědi.
Ahoj, aktuálně řeším, jakou antikoncepci brát… jsem po porodu, myslela jsem, že budu kojit (částečná ochrana) + pharmatex, nebo gestagenní antikoncepci, případně tělísko. Nicméně jsem měla šílené poporodné stavy úzkosti a deprese, takže se muselo zastavit kojení a nasadit antidepresiva (neslučitelná s kojením). Ale teď jsem zas trochu na začátku, možná ještě hůř… Kombinovanou ha bych brala nerada, brala jsem rok a čím dál víc jsem se začla fyzicky cítit blbě (nezvlhčovala jsem se, začly mě šíleně bolet prsa, divné bolesti v lýtku, při vysazení na ms jsem nespala a taky se mi začal horšit nález na čípku, vysadila jsem a zas v poho - dr přiznala, že to ha dělává O. o…), navíc mám trochu nedomykavou chlopeň a u coc je to relativní kontraindikací. Taky těžko říct, jak by to reagovalo s těmi antidepresivy…? Tak jsem hledala dál. Gestagenní antikoncepce odpadá, protože tam jsou absolutní kontraindikací deprese. Tím pádem odpadá i tělísko, protože obsahuje hormony. A i ty nehormonální prý rozjíždí deprese, navíc se zvyšuje riziko mimoděložního těhotenství. No docházím pomalu na konec možností, vracím se myšlenkově k pharmatexu… nicméně tam zas narážím na první problém - manžel miluje náhodný sex a zároveň mu nevyhovuje kondom (neudělá se s ním). Pharmatex odmítá, protože tomu jednak nevěří a zároveň s tím jsou ty starosti okolo (přípravy)… tak mě ještě napadá ten pesar nebo něco takovýho, ale tam je zas problém v těch přípravách, navíc těžko říct, jestli by mi to vyhovovalo (nesnesu ani kalíšek). Další dítko si teď nemůžeme „dovolit“, takže jsem zas úplně na začátku… a asi skončím u tý kombinovaný ha a asi ze mě bude chodící lékárna… ![]()
@Ninna91 píše:
Zdravím..co byste dělali na mém místě? Už jsem zoufalá…
Kvůli tak velmi silné a bolestivé menstruaci že prostě nemůžu vůbec fungovat a kvůli chudokrevnosti mě poslali na histeroskopii kde zjistili že mám vysokou děložní sliznici jinak nic. Doporučili mi nasadit antikoncepci. Ta mi ale nesedla.. Pořád jsem krvacela třeba 3 týdny v kuse pak pár dní dní klid a pak zase.. Tak mi nasadili jinou zase to samý tak zase jinou a teď už je to čtvrtá antikoncepce a zase to samý.. Gynekolog mi řekl že už neví jak mi pomoct že prý jediné tělísko nebo injekce ale to nechci.
Děkuji za Vaše odpovědi.
Ahoj, proč nechceš injekce/tělísko? Mě také nic jiného nenapadá, co by mohlo pomoct.
@Eliscka Ahoj.. Protože by jsem chtěla mít tak do 3 let dítě..