Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi nie, ale v dnesnej dome je to drobnost
hlavne nech je stastne a spokojne mimi ![]()
Pokud se obrací na chrastítko, tak bych byla v klidu…
Příspěvek upraven 29.07.23 v 18:53
Mně obě děti začali na zvuk reagovat až později, určitě až po třech měsících. Do té doby se ani neotáčeli za chrastítkem nebo za zvukovou hračkou, natožpak za hlasem. Reagovali jen na hluk typu bouchnutí dveří nebo hlasité kýchnutí. A dohnali to. Starší slyší úplně bez problémů (když chce…). Mladšímu je 7 měsíců a už taky reaguje na všechny zvuky, otočí se, když na něj volám.
Dcera moc nereagovala ani v půl roce, poslali nás do nemocnice. Je jí 18 a slyší úplně normálně (když chce).
Ja mám sice o měsíc mladší mimco a ouška nám v porodnici naměřili, ale na hlas, chrastítko a podobné věci taky vůbec nereaguje. Na hlasité zvuky se leká…
@dickys @Havlova @aanysek @Limi123 @Gita17 Holky díky za malé uklidnění. Dnes jsem z toho byla na prášky. Pořád jsem přemýšlela a malou zkoušela. Ach jo, proč ty ouška nejdou stále naměřit. Já vím, že dnes už jde spravit vše, nebo alespoň tomuto pomoci a některé děti jsou na tom daleko hůř, ale nějak se s tím nemohu smířit, kdyby to byla pravda.. je tomu dvě hodiny co manžel prošel s dcerou kolem WC, kde se zrovna splachovalo a ona se prý lekla. Jenže je mi jasné, že dokáží vnímat i vibrace atd. Můžete mi říct, co lze označit za vibraci jako zvuk? V tom se nějak ztrácím.
@Anonymní píše:
@dickys @Havlova @aanysek @Limi123 @Gita17 Holky díky za malé uklidnění. Dnes jsem z toho byla na prášky. Pořád jsem přemýšlela a malou zkoušela. Ach jo, proč ty ouška nejdou stále naměřit. Já vím, že dnes už jde spravit vše, nebo alespoň tomuto pomoci a některé děti jsou na tom daleko hůř, ale nějak se s tím nemohu smířit, kdyby to byla pravda.. je tomu dvě hodiny co manžel prošel s dcerou kolem WC, kde se zrovna splachovalo a ona se prý lekla. Jenže je mi jasné, že dokáží vnímat i vibrace atd. Můžete mi říct, co lze označit za vibraci jako zvuk? V tom se nějak ztrácím.
Prostě jsi vyplašená prvomatka. Zvuk je prostě slyšitelná vibrace… A fakt se nelekla proto, že by cítila vibrace splachovani. Ty jsi snad někdy cítila vibrace ze splachovani nebo co? Můj syn ve 3 měsících reagoval pouze na velmi hlasité zvuky leknutím, jinak fakt na nic a nenapadlo by mě na něj šeptat.
Máš normální dítě, co reaguje na zvuky a dál bych to neřešila.
Maminky, mám depku. Naší holčičce jsou necelé tři měsíce. Veselá kopa, stále se směje, povídá, dokonce už se i sama otáčí na bříško. Co mě ale trápí je, že za chrastitkem, kychnutim, štěknutím, bouchnutím se otočí, ale když na ni mluvím nebo šeptam tak nic. V porodnici nám bohužel ouška nenaměřili. Ani teď. Příští měsíc máme ještě jedno měření nu a poté případně Bera.. je nějaká naděje, že bude plně slyšet a je prostě ještě malá na šepot? Jsem asi naivní, že.