Mohlo se dceři něco stát?

Anonymní
28.7.23 05:56

Mohlo se dceři něco stát?

Ahoj, dcera necelé 2 měsíce je hodně blici a proto máme matraci vyvýšenou klínem. V noci se dcera posouvá viz přiložené foto kde má zhruba hlavu, tělo a nohy. Přišlo mi, že měla hlavičku trochu níže než tělo, spala tak zhruba od 1-5 hodin teď ráno, okolo 2-5 hodiny už knikala na mlíko ale vždy pomohl dudlík. Možná že jsem ji rovnala i do správný polohy, ale to mám nějak slitý, takže ruku do ohně bych za to nedala. Hrozí něco z toho, otok mozku nebo podobne? Popřípadě co mám pozorovat? Jeví se mi normálně, pediatr dneska neordinuje. Vyskytly se u mě po porodu psychické obtíže, již řeším. Asi se ptám na blbost, ale mám strach. Foto z boku má znázorňovat sklon.
P. S teď ji uspávám na ruce a občas ji pri dýchání „piskne“ jako kdyby v nose měla holuba.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
28.7.23 06:18
@Anonymní píše:
Ahoj, dcera necelé 2 měsíce je hodně blici a proto máme matraci vyvýšenou klínem. V noci se dcera posouvá viz přiložené foto kde má zhruba hlavu, tělo a nohy. Přišlo mi, že měla hlavičku trochu níže než tělo, spala tak zhruba od 1-5 hodin teď ráno, okolo 2-5 hodiny už knikala na mlíko ale vždy pomohl dudlík. Možná že jsem ji rovnala i do správný polohy, ale to mám nějak slitý, takže ruku do ohně bych za to nedala. Hrozí něco z toho, otok mozku nebo podobne? Popřípadě co mám pozorovat? Jeví se mi normálně, pediatr dneska neordinuje. Vyskytly se u mě po porodu psychické obtíže, již řeším. Asi se ptám na blbost, ale mám strach. Foto z boku má znázorňovat sklon.
P. S teď ji uspávám na ruce a občas ji pri dýchání „piskne“ jako kdyby v nose měla holuba.

Děti v postýlce cestují. Na to si zvykni.
Když má v noci hlad, proč ji nedáš to mléko a natahuješ to tolik dudlíkem? Vždyť má dva měsíce. Má nárok na noční hlad/krmení. Máš dobré nervy, že ji necháš 3 hodiny kníkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
28.7.23 06:23

8o otok mozku 8o 😂 ne nic se jí nestane… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.23 06:29

@Kelsey tak nevím jestli ji ten klín nemám vyndat, aby se to nestávalo častěji? Aby ležela na rovnom?
Beru léky na psychiku a jsem po nich spavejsi ale bude je muset zřejmě změnit, protože předtím jsem ji v nocí krmila..

• Citovat
  • Upravit
4385
28.7.23 06:34

Nic se jí stát nemohlo, neboj. Jen pokud ti malá už cestuje po postýlce, tak bych raději hnízdo vyndala ;) (pro bezpečnost spánku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.23 06:36

@korn123 proč hnízdo? Aby si do těch krajů popřípadě nezaborila nosicek? A mám vyndat i ten klín nebo dát klín s menším sklonem?

• Citovat
  • Upravit
4385
28.7.23 06:43
@Anonymní píše:
@korn123 proč hnízdo? Aby si do těch krajů popřípadě nezaborila nosicek? A mám vyndat i ten klín nebo dát klín s menším sklonem?

Správně by v postýlce nemělo být nic (skrz SIDS). To platí i u přikrývky, aby se jí nepřetáhla přes obličej, na tohle je lepší spací pytel. Já bych sklon zmenšila, zdá se mi vysoký, nebo to konzultuj s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
28.7.23 06:45

Klín bych vyndala, vypadá moc vysoký, nechala bych spát úplně na rovným. A dceru bych v noci krmila a ne zaháněla dudlíkem, je malinká, má na to nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.7.23 06:48

Dávala jsem pod matraci knížky nebo tvrdší polštář. Udělalo to trochu náklon. Ale nebylo to moc. Mi se taky zda, že tenhle klín je zbytečně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.7.23 06:53

Prosím tě normálně ji v noci nakrm. Má hlad.

• Citovat
  • Upravit
1326
28.7.23 07:03

Namísto klínu bych naklonila postýlku. Stačí nadzvednout jedny nohy knihami (vyndat kolečka, pokud tam jsou). Ne neonatologii u nedonošenců byly vždy nadzvedle celé rošty a ne jen matrace a děti v nich taky sjížděly postupně dolů, když sebou mlely skrz hlad. Doma jsem to dělala taky. Nebo jestli rošt umožňuje rozdílnou výšku na každé straně v nějakém malém rozsahu, tak třeba takto to pořešit. A jsou i klíny pro zadržení dítěte v poloze, aby nesjelo. Dítě sjelo tou velkou výškou klínu a působením gravitace, ne tím, že by aktivne cestovalo jako půlroční mimino. V tomto věku se neumí ani přetočit na bok. Jen rozhodí ručky a nohy a ta kineticka síla jej posune.

Mi kluk blil i 5× po sobě po krmení, může za to nedovyvinuty svěrač žaludku, po 3. měsíci se to ustálí a bliti postupně odezní nebo se zmírní. Hlavně monitor používejte, aby se zamezilo udušení kvůli zvratkum. Je to skrz toto velmi dobrý pomocník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.23 07:09

@korn123 pediatr je až v pondělí myslím

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
28.7.23 07:09

Klín bych vyndala. Ten sklon je velký a pro tak malé dítě nevhodný.
Jinak pokud dvouměsíční dítě se v noci vzbudí hlady a ty ho odbydeš dudanem, tak to je hodně na pováženou. Vždyť to dítě má hlad sakryš!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.23 07:12

@PETRAKIM no já zase kolečka využívám na uspávání.. mám doma nižší klín tak jedině zkusit dát ten. Monitor dechu máme

• Citovat
  • Upravit
1724
28.7.23 07:13

Nic se jí nestalo, neboj. Ten sklon má dost prudký, stačí menší. Používej monitor dechu. Fajn jsou mantinely na postýlku (kolem postýlky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí