Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A jestli bydlíte nahoře a jde se k vám po samostatných schodech do bytu, tak co třeba dolů dát takový ty dvířka, co se používají jako dětská zábrana na schody, aby dítě nespadlo ze schodů. Tím pádem by se k vám nedostal, sice by značkoval tu branku, no ale zas asi menší zlo než celý barák, no. ![]()
Tak tady někdo psal že vymáchání rypáku v tom nepomůže, no u nás to tedy pomohlo, já jsem prostě taková že když to nemůže jít po dobrém, tak to půjde po zlém, samozdřejmě bych psa nebila, ale stačí když jsem jí tam dovedla, sklonila jí nad to hlavu a zvýšila hlas, už to neudělala a mamce jsem poradila to samé, taky mají takového strašného ořecha a zabralo to taky, ale je fakt že se snažil se po ní ohnat, no tak mu dala i přes prdel, tohle si prostě pes dovolit nesmí, musí mít před člověkem respekt, mě tohle pes udělat tak okamžitě letí z baráku, ale my jsme s mužem důslední ve výchově už od malička, našich psa nikdo nevychovával, otec mu bohužel dovolí vše co matka zakáže. Ty spreje jsou na nic, obávám se že pomůže jen kastrace, alespoň to nebude dělat tolik, nebude mít takovou potřebu značit to svý teritorium
jinak nenaděláš nic. Jo a podle mě není pravda že pes poslouchá jen jednoho pána, my máme u psa s mužem respekt oba a kdokoliv k nám přijde i cizí tak ona poslechne na slovo, ale možná to bude i inteligencí, není to žádnej vořech no ![]()
Anonymni - to preci neni o vorechovi ale o vychove…i vorisek umi byt naramne chytrej a vychovanej pes. je to vzdycky o lidech…
jestli s tchyni neni rec…tak bych proste co nejvic omezila jeho pobyt v dome (i v zime v mrazu - je to pes, jeste si do zimy zvykne). a razne mu vysvetlila kdo je novym panem a koho bude poslouchat…ja to vidim u moji mamky…maji malyho smetaka co jim muze skakat po hlave…vsechno se mu omlouva ze pry je blbej uz od narozeni
kdyz je se mnou chova se slusne…proste i pes umi byt vycuranej jak vrata
za kastraci bych ja asi neutracela…je to takova sazka do loterie jestli to bude mit efekt ci ne..a stoji to dost penez…ale vychovou bych se trochu zabyvala..on tu taky muze byt klidne jeste osm let ![]()
@Anonymní píše:
Tak tady někdo psal že vymáchání rypáku v tom nepomůže, no u nás to tedy pomohlo, já jsem prostě taková že když to nemůže jít po dobrém, tak to půjde po zlém, samozdřejmě bych psa nebila, ale stačí když jsem jí tam dovedla, sklonila jí nad to hlavu a zvýšila hlas, už to neudělala a mamce jsem poradila to samé, taky mají takového strašného ořecha a zabralo to taky, ale je fakt že se snažil se po ní ohnat, no tak mu dala i přes prdel, tohle si prostě pes dovolit nesmí, musí mít před člověkem respekt, mě tohle pes udělat tak okamžitě letí z baráku, ale my jsme s mužem důslední ve výchově už od malička, našich psa nikdo nevychovával, otec mu bohužel dovolí vše co matka zakáže. Ty spreje jsou na nic, obávám se že pomůže jen kastrace, alespoň to nebude dělat tolik, nebude mít takovou potřebu značit to svý teritoriumjinak nenaděláš nic. Jo a podle mě není pravda že pes poslouchá jen jednoho pána, my máme u psa s mužem respekt oba a kdokoliv k nám přijde i cizí tak ona poslechne na slovo, ale možná to bude i inteligencí, není to žádnej vořech no
Nikdo netvrdí, že pes poslouchá jen jednoho pána, to tady nikdy nepadlo. Náš pes přesně ví, jak je na tom v hierarchii naší smečky. Poslouchá moje rodiče, mě i manžela. Dokonce naše 7mi letá dcera už není na stejné příčce jako on, ale dostává se nad něj. No, ale náš pes naše děti zbožňuje a chrání je
Pes u zakladatelky neposlouchá nikoho. Ale v jeho věku, bude obtížné získat autoritu. Bitím by se to mohlo zhoršit
![]()
Chudák pes, on za to nemůže.
Tchyně je jeho panička, ona je ta, kdo může něco změnit. Jestli nechce, musíte holt udělat nějaká opatření sami. Ale rozhodně ne bitím psa.
Stěžuješ si tady, ale přijde mi, že jsi pro změnu neudělala vůbec nic.
Jestli jste rekonstruovali a znali psa, měli jste udělat oddělené vchody. I teď můžeš udělat do chodby dvířka, aby pes k vám nemohl. Svou část zahrady si můžete oplotit nízkým provizorním plůtkem, aby se tam pes nedostal. Kočárek parkuj za plůtkem nebo za dvířkama. Tam, kam se pes dostane, nenechávej nic svého.
A JE TO.
Co se děje u tchýně, to ti může být fuk, ty tam nebydlíš, ať jí to tam klidně smrdí.
Zaráží mě, jak kvůli dětem lidi montují zábrany, zadělávají, přestavují nábytek apod., ale kvůli psovi je vám zatěžko udělat jakákoliv opatření, aby se k vám tedy pes nedostal a nevadil
.
Nedočetla jsem se /možná jsem přehlídla/ odpovědi na to čí je barák. Ale na 99 % soudím že dům patří tchyni, protože kdyby byl pisatelky a tchyně bydlela u nich už by s ní a psem udělali krátký proces. Takže pokud je to tak, vy jste ti co se musí přizpůsobit, pokud tchyni neplatíte nájem nebo podobně. A přizpůsobit se tím v žádném případě nemyslím snášet psa kterého snášet nechci s jeho nešvary. Takže vy musíte zajít za tchyní, slušně jí vysvětlit svoje stanovisko, a navrhnout řešení. A to je jedině úprava domu ev. části zahrady tak, aby se tam pes nedostal, jak už někdo psal přede mnou.To znamená dveře u vstupu do vaší obytné části, které lze zavírat, oplocení kde bude prostor pro kočárek a třeba pro pískoviště pro vaše dítě, a toto vše na vaše náklady. protože uvědomte si:tchyně má svého psa ve svém domě! Takže řešení musí vzejít od vás, vy misíte slušně, ale nekompromisně o situaci promluvit a trvat na řešení, které ovšem zařídíte a zafinancujete. Vždycky každý musí začít u sebe.
@mikitaa píše:
co blbnes…je chlupatej..venku je 10 stupnu..proc by proboha pes nemohl byt venkukdyby bylo -10 tak tve obavy chapu..ale takhle…
Neblbnu, jen taky máme byťáka… ač je kupodivu taky chlupatý, tak v tomhle počasí je po 15 minutách venku mooooc rád, že může zase rychle domů a nechat ho i v plus 10 venku několik hodin, tak to bez následků nebude.
@j.a.n.i1 píše:
Neblbnu, jen taky máme byťáka… ač je kupodivu taky chlupatý, tak v tomhle počasí je po 15 minutách venku mooooc rád, že může zase rychle domů a nechat ho i v plus 10 venku několik hodin, tak to bez následků nebude.
no ja mela bytaka co byl schopnej si v zime v -10 zaplavat v rece a pak jeste litat pul dne venku…ja dokazu a casto jsem v -10 taky celej den venku a nijak me to na zdravi neohrozuje ![]()
i kdyz tech -10 je trochu prehnane…malokdy tu v zime byva takhle
@mikitaa píše:
no ja mela bytaka co byl schopnej si v zime v -10 zaplavat v rece a pak jeste litat pul dne venku…ja dokazu a casto jsem v -10 taky celej den venku a nijak me to na zdravi neohrozuje
A ty jdeš na celý den ven v tom, v čem jsi doma? Já tedy ne… a pokud bych to udělala tak mi to tedy ohrozí.
A jinak ano, jsou i byťáci, kteří to zvládnou, ale rozhodně to neplatí pro všechny, spíš bych řekla, že pro menšinu.