Nesouhlas s PPP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47
12.6.22 20:43

Nesouhlas s PPP

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se tu najde někdo, kdo nesouhlasil se závěrem vyšetření dítěte v pedago-psycholog. poradně? Jakým způsobem jste reagovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
12.6.22 20:49

@Adelast co resis? Konecne rozhodnuti je na tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.6.22 20:50

Ja. Pokud jde o odklad, rozhodnuti je stejne na tobe, takze jsme udelali, jak jsme uznali za vhodne. Pokud jde o neco jineho, tak to muze byt slozitejsi, ale my treba resime veci misto klasickeho PPP pres SPC doporucene ucitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
12.6.22 20:52
@Adelast píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se tu najde někdo, kdo nesouhlasil se závěrem vyšetření dítěte v pedago-psycholog. poradně? Jakým způsobem jste reagovali?

U nás jsme se neshodly v paní v poradně na odkladu. Ona ho chtěla kvůli řeči dát, já ne. Syn nastoupil bez odkladu a bylo to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
12.6.22 20:52

PPP dá pouze doporučení, ale v podstatě se tím nikdo řídit nemusí pokud jde o takové klasické věci jako zápis, individuální vzdělávání apod.. U vážnějších asi záleží na situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
12.6.22 20:54
@Fiveone píše:
PPP dá pouze doporučení, ale v podstatě se tím nikdo řídit nemusí pokud jde o takové klasické věci jako zápis, individuální vzdělávání apod.. U vážnějších asi záleží na situaci.

ale jdi, skola se doporucenim ppp ridit musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
12.6.22 20:55

Znám dítě ADHD. Původně podpůrná opatření 2. A maminka to po roce odmítla. Že si nepřeje pro dítě žádné úlevy. Nebude mít žádná opatření. Všechno zrušit. Ona nebude dále docházet do poradny.
A bylo hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
12.6.22 21:00
@Kelsey píše:
Znám dítě ADHD. Původně podpůrná opatření 2. A maminka to po roce odmítla. Že si nepřeje pro dítě žádné úlevy. Nebude mít žádná opatření. Všechno zrušit. Ona nebude dále docházet do poradny.
A bylo hotovo.

ja to tez odpiskala u prcka dys. No, mazeme tam znovu, nedava to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
12.6.22 21:05
@matkabagristy píše:
ja to tez odpiskala u prcka dys. No, mazeme tam znovu, nedava to.

Co si budeme. Následující dva roky bylo peklo ve třídě, v kolektivu. Jeden čas vypadalo, že tohle dítě bude medikované. A máma řekne stop. Vše zpět. Ale pak byl obrat, zklidnění. Trdlo je to pořád. Ale vyspívá a zklidňuje se. Tady se risk a postavení se na zadní mamce vyplatil. Zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.6.22 21:09

No jako konečné slovo má rodič. PPP nemůže nařídit věci škole.

Otázkou ovšem je, jestli tedy je blíž realitě názor rodiče, nebo poradny. Protože se fakt nedá automatick říct, že rodič vždy ví co je nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.22 21:09

Taky nesouhlasím s vyjádřením poradny. PPP neshledává problém v ničem. Já problém vidím, učitelka taky. Syn třeba nedává pětiminutovky z matematiky, má problémy s diktáty. V PPP nebyl problém, tak si to s učitelkou asi vymýšlíme :nevim:
My se zatím s učitelkou domluvily spolu. Pokud budou problémy přetrvávat, najdeme jiné PPP nebo zkusíme SPC.

• Citovat
  • Upravit
5889
12.6.22 21:13
@matkabagristy píše:
ale jdi, skola se doporucenim ppp ridit musi.

No škola možná, ale rodič ne. Pokud v PPP doporučí odklad, ještě to neznamená, že dítě ho mít bude. Pokud nedoporučí dítě vzdělávat doma, tak i tak tam může být nakonec vzdělávané(a že toto zrovna řeší často ti, kteří chtějí dítě vzdělávat doma)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
12.6.22 21:17
@Fiveone píše:
No škola možná, ale rodič ne. Pokud v PPP doporučí odklad, ještě to neznamená, že dítě ho mít bude. Pokud nedoporučí dítě vzdělávat doma, tak i tak tam může být nakonec vzdělávané(a že toto zrovna řeší často ti, kteří chtějí dítě vzdělávat doma)

jsem se ohradila proti tve formulaci, zbytecne mi vysvetlus neco, co je pro me rutinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
12.6.22 23:12

Ale např. o předčasném zaškolení nerozhoduje rodič. Tam je rozhodnutí PPP potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44172
13.6.22 04:24
@Adelast píše:

Můžete podat žádost o revizi. Doporučení PPP přehodnotí revizní pracoviště.
Pracuji dlouhodobě s dítětem, jehož rodiče vyšetření v PPP odmítají. Má pouze PO prvního stupně, které vytváří škola. Evidentně by potřebovalo vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí