Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, dávate dětem občas taky do školy místo svačinky peníze?
Kolik tak dáváte?
U nás máme nastaveno, že 1× za týden si chce 9 letý syn kupovat svačinu sám, dostává 30kč, říká, že mu to nestačí… Co myslíte vy?
Tak asi zaleží, co si na tu svačinu kupuje ne…ja bych i řekla, že mu to nestačí teda…pokud to není na 4 vyučovací hodiny, pak na oběd a dom se najist.
Záleží co si kupuje, jestli pití, sladkosti nebo bageta tak je jasné že to nestačí ![]()
Mají výuku do 12:30 pak má zaplacený oběd… On, že spolužáci si chodí taky na svačinu ráno do obchodu, tak chodí s nimi, nechci aby si pak začal kupovat blbosti - nějaké energy drinky, brambůrky a tak…
Beru, že se dnes zdražuje, ale i já si svačinu na dopo i odpo do práce koupím do 40kč - pečivo, ovoce, jogurt…
To by muselo být dotovaný, aby se nějak normálně najedl z 30 Kč, ne?
A taky kde si to kupuje? v lidlu, albertu? ve školní kantyně? v nějake předražene večerce před školou?
ja bych dala aspon 50.
@mkrista tak jasně, že si jednou za tyden chce koupit bramburky jako ostatní…kdyby chtěl ovoce a jogurt, vezme si to z domu. tak dej 30 a zbytek at si doplati z kapesnyho.
@debra.morgan Mají Lidl asi 100m cestou do školy, nemám problém mu dát více, jen chci vědět názor ostatních ![]()
Když mu chystám svačiny, tak mu stačí jeden obložený rohlík a kus ovoce, občas nějaká tyčinka… Tak jsem brala, že za 30kč, si koupí 2 kousky pečiva, případně nějaké ovocem ale jak jde teď vše nahoru, tak to už asi nestačí no…
Nemyslím si, že si kupuje rohlik a ovoce. Spíš nějaký bonbóny, chipsy,…
@mkrista píše:
@debra.morgan Mají Lidl asi 100m cestou do školy, nemám problém mu dát více, jen chci vědět názor ostatních
Když mu chystám svačiny, tak mu stačí jeden obložený rohlík a kus ovoce, občas nějaká tyčinka… Tak jsem brala, že za 30kč, si koupí 2 kousky pečiva, případně nějaké ovocem ale jak jde teď vše nahoru, tak to už asi nestačí no…
jake 2 kousky pečiva si koupí za 11 korun kus? to máš 22 kč a 8 korun na jabko/banan max. ![]()
nedivim se, že mu to nestačí.
Příspěvek upraven 06.06.22 v 20:38
A jak se má najist z 30 Kč?
tak 9 už je dost velký decko, aby si umělo koupit jidlo. To se nedivim, že nestačí. A ani když mu přidáš 10 korun, tak se neboj, že mu zůstane na nějaký energetaky
však nemusí jest jenom dva suchy rohliky a salam. Co když chce nějaký koláč, bagetu, pizzovou housku, plnenyho neco, a pribinacka, monte nebo podobnou blbost.
Příspěvek upraven 06.06.22 v 20:38
@lucad77 Já si kupuji, třeba žervé za 13 + 2 kousky pečiva, jogurt a nějaké ovce a do 40 se vejdu a to mám i na odpoledne ![]()
Ráno se nasnídá a v 12:30 už jde na oběd…
@mkrista píše:
@debra.morgan Mají Lidl asi 100m cestou do školy, nemám problém mu dát více, jen chci vědět názor ostatních
Ne, to opravdu ne
koupí si brambůrky, kolu a snickersku ![]()
By me zajímalo co si kupuje. Jako asi bych dala 50. Doma mu mamatest rohlík, ale dost pochybuju, ze si da jogurt, nějaký kus ovoce atp. Spis to vidím na nějaký rozpek (cca 20kc), susenku (10) a nějaký pití. Asi bych i stanovila pravidla co je vhodná svacina a chtěla po něm uctenky když to tak resis. V rámci nějakého osamostatnění a rozhodování bych klidně jednou týdne ty peníze na svacinu ponechala