Peníze na svačiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
6.6.22 21:02

Add pití, proč by si dítě mělo kupovat pití? Si snad natočí do láhve doma vodu. :roll:
Je vidět, že drahota zatím do Ceské kotliny ještě nedorazila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
6.6.22 21:03
@bigl píše:
Tak ty platíš za dospělého na svačinu 27. Myslíš, že devítileté dítě sní pizza rohlík a ještě třeba hřeben? Že sní tak, jak dospělý člověk? Moje děti teda ne.

jako 2 kusy pečiva za dopoledne sní i muj školkaček teda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
6.6.22 21:03
@debra.morgan píše:
9 leté dítě si samo zdravou svačinu v lidlu nekoupí. ten kluk si ji ani koupit nechce a ani to od něj nikdo nečeká… jenže za 30 korun si nekoupí ani tu nezdravou a to ani v rozsahu, který matka předpoklada.

Na brambůrky a bonbony bych mu peníze nedávala. Potřebuju, aby se ve škole normálně nasvačilo. Brambůrky si může dát odpoledne nebo večer doma, nebo po cestě ze školy, ne ve škole místo svačiny.
Pokud bych věděla, že si za to kupuje místo svačiny tohle, nedala bych mu nic. Za devítileté dítě zodpovídám já, aby kvalitně jedlo. A já nejsem matka, co zakazuje brambůrky nebo bonbony, ale určitě ne místo dopolední svačiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
6.6.22 21:04
@bigl píše:
Tak se ptám postopadesáté. Prosím příklad ideální zdravé svačiny z Lidlu pro devítileté dítě.

Tak já nevím - celozrnné pečivo, bílý jogurt, kus ovoce? Koupí si tohle to dítě samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
6.6.22 21:04
@debra.morgan píše:
jako 2 kusy pečiva za dopoledne sní i muj školkaček teda. :nevim:

Tak pokud snídá, za 2 hodiny sní 2 kusy pečiva a za 2 hodiny oběd (polévku a další), tak klobouk dolů. To nedám ani já nebo manžel, natož tak moje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.6.22 21:05
@bigl píše:
Tak se ptám postopadesáté. Prosím příklad ideální zdravé svačiny z Lidlu pro devítileté dítě.

Pečivo a lučina, pečivo a sýr, pečivo a jogurt. Třeba teď tam mají jogurtový kapsičky ta 12,– k tomu pečivo a nají se dost. Jablka tam mají kilo za 14,– a jsou výborný. To si myslíš, že tam neprodávají normální jídlo?

• Citovat
  • Upravit
24992
@bigl píše:
Na brambůrky a bonbony bych mu peníze nedávala. Potřebuju, aby se ve škole normálně nasvačilo. Brambůrky si může dát odpoledne nebo večer doma, nebo po cestě ze školy, ne ve škole místo svačiny.
Pokud bych věděla, že si za to kupuje místo svačiny tohle, nedala bych mu nic. Za devítileté dítě zodpovídám já, aby kvalitně jedlo. A já nejsem matka, co zakazuje brambůrky nebo bonbony, ale určitě ne místo dopolední svačiny.

tk je celkem fuk jestli je ma dopo nebo odpo, podle toho jak zakl píše, je spíš nemá nikdy a o to víc je chce… takže co? chtěla bys po něm učet? :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
@Kelsey píše:
Děti mají doma chystané svačiny do školy. Já do práce, muž do práce taky. Vidí, že i my dospělí si bereme svačinu. Takže jim na tom nepřijde nic zvláštního. Dětem by se ani nechtělo, že půjdou ráno do obchodu. To je opačným směrem od domu i školy. Takže zbytečně vstávání a vypravování ráno dřív a vracet se ke škole.
Ale my se běžně domlouváme, když se jde do obchodu, které svačiny budou chtít. Vyberou si v obchodě své oblíbené. Nějakou sladkost doma přidám. Nejsme bio a proti sladkostem. Někdy posílám dceru po škole, ať si zajde směrem k obchodu a vezme kuřecí prsa čerstvé a rohlíky. Že jim udělám na druhý den kuřecí tripsy na svačinu.
Teď jsou výlety. Taky si berou svačinu do krabičky a mají peníze, když si chtějí něco koupit. Tak na výletě si nějaký bonus vyberou. To je něco jiného.

tak se mi to líbí… budu chystat dceři svačiny doma…ale budeme se domlouvat, zda bude chtít tyčinku cereálni, nebo rohlík, či ovoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
6.6.22 21:06

Ony tyhle hromadné nálety na krám pro svačinu mají i sociální aspekt, alespoň co si ze základky pamatuju já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
@lucad77 píše:
Tak já nevím - celozrnné pečivo, bílý jogurt, kus ovoce? Koupí si tohle to dítě samo?

Tak píšeš, že 30 je málo, že má dávat víc. Víc na co? Na dvoje brambůrky, nebo na co? Na normální svačinu pro třeťáka je to normální částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
@bigl píše:
Tak pokud sní třeba 2 kusy bagetek s párkem plus ovoce, tak je to málo. Podle mě to devítileté dítě nesní. Nebo moje děti by to nesnědly ani v 15, 2 kusy pečiva na svačinu a banán, když mají za 2 hodiny oběd. To nesním ani já.

Syn by snědl jeden kus pečiva a zbytek přinesl domu. Jedině by místo ovoce dostal kapsičku s přesnídávkou. Na tu by si ještě čas udělal. Jednou za čas si vybere třeba ovocný kefír apod., to se pak ale zase skoro nedotkne pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
@bigl píše:
Tak uveď příklad kvalitní svačiny pro devítileté dítě. V Lidlu. Co by si mělo koupit, aby to bylo pro něho kaloricky akorát, aby to snědlo a bylo to kvalitní podle tebe.

Tak v Lidlu nevím, tam moc nechodím. Ale koupila bych třeba balení šunky (v takovém tom klasickém je tak 5 plátků, to je tak ideál na jednu svačinu), k tomu pečivo, nějaké ovoce (jabko, hruška…), Já dávám ještě vždy něco na chuť, mysli tyčinku, oplatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
6.6.22 21:07
@Azeretereza píše:
Já dostávala před dvaceti lety 50 kč na svačinu a cestu domů autobusem, tak mi v dnešní době přijde 30 Kč fakt málo. Já si kupuju ráno v pekárně pizza rohlík a šáteček nebo hřeben a platím asi 27 Kč. Pití má zvlášť? Nevim no, zda se mi to málo, ale chápu, proč se ptáš.

a pizza rohlík a šáteček by 9ti letému na dopoledne nestačilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
6.6.22 21:08
@debra.morgan píše:
tk je celkem fuk jestli je ma dopo nebo odpo, podle toho jak zakl píše, je spíš nemá nikdy a o to víc je chce… takže co? chtěla bys po něm učet? :mrgreen: :roll:

Nechtěla, mně děti v tomto nelžou. Nemají potřebu, brambůrky si můžou dát klidně denně. Ale ne místo svačiny ve škole.

Příspěvek upraven 06.06.22 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
6.6.22 21:08
@MrsNorris píše:
Ony tyhle hromadné nálety na krám pro svačinu mají i sociální aspekt, alespoň co si ze základky pamatuju já.

My jsme tyhle nálety dělali o poledňáku. A kdo neměl na ně, byl na tom v porovnání s ostatními hůř, protože celou hodinu trávil sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí