Nesouměrnost boků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1950
3.6.20 08:03
@Anonymní píše:
@Kazimíra Olejovka Aha, a u tebe to je o kolik cm? jak to řešíš teď, když chodíš, nějaký speciální boty nebo trochu kulháš?

Nijak, že to je kratší nohou vím zatím 3 týdny. Jsem objednaná na ortopedii, tak to začnu řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.20 15:35

@chaela Aha, a ty 2 cm rozdílu řešíš zvýšenou podrážkou nebo došlapuješ jakoby na nataženou špičku na té kratší noze? A bez kočáru potřebuješ hůlku nebo zvládneš chodit i bez ní? Tak hubenější sval přeci nevadí, ne? A ty tu nohu ještě nějak řešíš, protože takhle tě to omezuje nebo proč?

• Citovat
  • Upravit
4523
3.6.20 15:48
@Anonymní píše:
@chaela Aha, a ty 2 cm rozdílu řešíš zvýšenou podrážkou nebo došlapuješ jakoby na nataženou špičku na té kratší noze? A bez kočáru potřebuješ hůlku nebo zvládneš chodit i bez ní? Tak hubenější sval přeci nevadí, ne? A ty tu nohu ještě nějak řešíš, protože takhle tě to omezuje nebo proč?

Podpatenku nemam, na špičku neslapu, prostě kulham, chodím nakrivo. „Hubenejsi“ sval vadí hodně, protože to není o vzhledu, ale o funkci. Noha se díky tomu svalu přece hýbe, no a když je sval slabý, noha se nemůže hýbat. Já mám tu nohu hodně slabou, neudržím se na ní, třeba při cvičení ji nezvednu apod. Děla mi problém běžná chůze, běh, schody, kopce…proto to řeším, chci chodit, ideálně až do konce svého života. Můžu chodit i bez pomůcek (kocaru, berli, hůlky..) Ale jdu pomalu, křivě, kulham, noha se rychle unavi, podlamuje se mi (což třeba na schodech nebo s dítětem v ruce není zrovna ideální). Jenze vsechny výsledky vsech vyšetření mam zatim v norme, nokde zadny problem. Moje noha se proste asi rozhodla, ze nebude fungovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
4.6.20 09:50
@Anonymní píše:
@chaela Aha, a ty 2 cm rozdílu řešíš zvýšenou podrážkou nebo došlapuješ jakoby na nataženou špičku na té kratší noze? A bez kočáru potřebuješ hůlku nebo zvládneš chodit i bez ní? Tak hubenější sval přeci nevadí, ne? A ty tu nohu ještě nějak řešíš, protože takhle tě to omezuje nebo proč?

Jestli do toho ještě můžu vstoupit, tak já ty 2cm rozdílu nekompenzuju. V dětství jsem nosila podraženou botu, což mi v pubertě vadilo natolik, že jsem to nosit přestala. Tělo si tak nějak zvyklo, takže mám vysedlý bok, ale ramena v rovině. Chodím normálně, nekulhám vůbec. Podpatěnka nemá smysl, 2cm stejně nepokryje. Ani ortoped mi už nějakou kompenzaci nedoporučuje. Takže posiluju svalstvo a řekla bych, že na můj věk (47) relativně dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3222
20.2.22 12:23

Obnovuji téma

Zdravím a ráda bych se zeptala na zkušenosti, vidím, že tu bylo pár odpovědí žen, co mají skoliózu a jednu nohu kratší.
Dceři byla před rokem diagnostikována ortopedem kratší noha o 1 cm a skolióza (té jsem si všimla doma při distanční výuce a začala řešit). Že může jít o zkrácenou nohu a v důsledku tedy vznik skoliózy, mě tedy vůbec samotnou nenapadla. Takže doporučena rehabilitace, a cvičení ortopedem bez snímku RTG. Prvního ortopeda jsem vyměnila za jiného, ten udělal dceři rentgen a následně tedy diagnostikována skolióza druhého stupně a opravdu noha kratší o ten centimetr, takže opět rehabilitace plus doporučení na podpatěnku 0,5 cm do bot. Takže tedy se snažíme cvičit a nosit podpatěnku. Nicméně mě to stále vrtá v hlavě, zda je nutné řešit příčinu nějak, proč je nožka kratší. To mi nikdo v podstatě pořádně nevysvětlit, prostě nějaký zkrat. Nyní jsme tedy objednaní na další kontrolu u ortopeda + jsem dceru objednala k fyzioterapeutce co dělá SM systém a dornovu metodu. S tou dornovou metodou tedy nevím, zda ji zkusit na dceři když je jí teprve 9 let, moc o tom nevím no. Děkuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí