Nespokojená kočka??

1983
13.1.06 11:52

Nespokojená kočka??

Omlouvám se za takovéhle téma, ale majitelek koček je tu dost, tak třeba najdu odpověď. :-)
Máme 7mi letého bílého perského kocoura. Je kastrovaný a to již od svého půl roku. Nyní, co jsem těhotná začal zlobit. Čůrá kdekoliv se mu zachce, hlavně na sedačku, ze které si fakt udělal druhý záchůdek. Občas „označkuje“ naše oblečení, peřiny, přehoz přes postel.
Dřív to občas dělával, ale stačilo trochu „zavychovat“ a bylo to dobré.
Nyní to trvá již přes tři měsíce a já jsem zoufalá - nejenže je to tu cítit (i když uklízím horem dolem) ale já se bojím jaké to bude až se mimi narodí…

Máte s tím některá zkušenosti, neporadíte jak toho starého mrzouta přesvědčit že to co dělá není v pořádku?

Podotýkám že žrádla i vody má kolik chce, mazlení a lásky také - spává s námi v posteli, tulí se. V chování k nám žádné změny nepozoruju. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1817
13.1.06 11:54

To je strasne divny, kastrovany by asi znackovat nemel. Ja bych sla radeji k veterinari a popsala mu to. Urcite bude mit zkusenosti.....

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
13.1.06 16:48

Necistotny kocourek

Ahojky! Necistotnost je typicky projev nespokojene kocky. Vetsinou je to reakce na neco, co se zmenilo. U tebe to muze byt tehu, ale treba te napadne i neco jineho. Kdyz je kocourek kastrovany, je kazda rada draha :-( Zkus ale jeste jednu vec. Koukni na stranky www.allcats.cz kde je veterinarni forum. Je tam diskuze s veterinarkou, ktera se specializuje na poruchy chovani kocek.

Preji hodne zdaru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
13.1.06 16:52

ahojky,
určo zajdi na veterinu, jinak pomáhá na místa kde nemá čůrat dát něco šustivého - igelit, al. folii,… - to kočky nerady.
 Nina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
13.1.06 17:34

Nic moc mě nenapadá,ale nezměnili jste mu místo pro misky na žrádlo? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
13.1.06 18:35

KIRA
Právě že jsme mu nezměnili vůbec nic :-( Misky na žrádlo, na pití, záchůdek, naše chování - všechno je stejné …

Nico
Na to fórum určo kouknu, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
13.1.06 20:21

kočky jsou nepředstavitelně vnímavé, mně začala kočka (máme sice 4, ale tahle jedna je na mě nejvíc vázaná) čůrat všude týden před porodem, a to jsem rodila o měsíc dřív nečekaně. Přestala, až když malýmu bylo asi 4 měsíce, pochopila, že už to lepší nebude. Konzultovala jsem to se spoustou chovatelů, a je na to vcelku použitelný způsob řešení. Kocourek vyžaduje pozornost, a i vynadání je určitý způsob pozornosti. Takže když se vyčůrá, kam nemá, VŮBEC to nekomentujte, prostě to seberte, ukliďte. Naopak - když se mu podaří vyčůrat správně - naběhne celá rodina, chválí, chová, hladí, pamlsek… :) Opravdu to zabírá. Ale nenadávat při počůrané posteli je docela obtížné. Na druhou stranu, aspoň se člověk pocvičí na východu dítěte :)) Držím palce, ať to zvládnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
13.1.06 20:34

Nazdárek.
Taky jsem majitelkou kocoura a je to strašnej mazel.
Na záchod teda chodí jenom do záchůdku, ale jinak změny v chování u něj pociťuju taky. A začlo to až když jsme začali nakupovat věci na mimi. Vždycky když něco přinesu a začneme si to prohlížet, tak naprosto znechuceně odchází, a potom se celý den nechce mazlit. není to taková hrůza jako čůrání na sedačku, ale taky mě to mrzí.
Nic jsem neporadila, ale aspoň uklidnění, že je to normální a že to určitě přejde samo. Zvykne si.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
13.1.06 20:40

ahoj,

radu,jak „napravit“ kocoura ti asi nedám,ale musím Ti napsat,že právě prožíváme něco hodně podobného.
Máme vykastrovanou 5-ti letou kočku a po té,co jsem otěhotněla začaly úplně stejné příznaky,začala zlobit.....i když je to taky mazel,spí s námi v posteli,mazlí se…

Po porodu,teda jak jsme přinesli malého domů se to ještě zhoršilo…nejenže pokračovala ve své nečistotě(i když to se časem upravilo),ale začala s věcmi,které si předtím nikdy nedovolila..např. chození po jídelním stole,kradení jídla,záchvaty „amoku“ uprosřed noci…začne běhat po bytě,lozit po nás a demonstrativně hlasitě si brousit drápky na čímkoliv…a to zejména v době,když se věnuju malému,kojím apod.

Tak mě napadlo,jestli to není žárlivost…že už se podvědomě připravujeme na příchod toho malého miminmka a ta naše zvířátka nějak vycítí již během těhotenství,že se něco chystá…co naruší jejich nedotknutelné teritorium.
Co mě ale překvapilo (a jsem tomu ráda,protože jsem po změně jejícho chování v době mého těhotenství trochu bála její reakce na mimi),tak naše kočka miminko úplně ignoruje,dokonce mi připadá,že jím svým způsobem pohrdá.....a celé to její „řádění“ a „porušování pravidel“ směřuje jen k tomu,aby si přitáhla naši pozornost…mě a manžela.

Postupem doby se to její chování upravuje,asi si zvyká.....ale stále to není ona…

Tak ať se ten váš kocourek brzo „udobří“ a doufám,že v tom nebude nic jiného než jenom ta žárlivost.

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
13.1.06 21:12

Ahojky. Musím souhlasit s děvčaty. Pokud nemá kočihočičák potíže způsobené např. zánětem močových cest nebo jiný zdravotní problém, tak je to původu psychického. Ačkoliv se s ním určitě mazlíš a nedáváš najevo žádné omezení plynoucí z tvého stavu, on to cítí. Zvířata cítí energetické pole člověka a on tě má přečtenou a ty jsi jiná. Já na sobě též pozoruji, že ačkoliv se chovám ke zvířátkům stejně, tak náš kočičáček se teď naopak více mazlí. Lumpačí sice jako dříve, ale třeba když jdeme spat, tak za mnou chodí a ňuňá se delší dobu. Někdy si s pejskem i kocourkem povídám o tom, že budeme mít přírůstek do rodiny a že budou strejdové :-) Je fakt, že tohle svěřuji jen kočičomilným a psomilným lidem, protože ostatní se tomu jen smějí. Ale pomáhá to. Doporučuji stějně zkusit allcats.cz nevím, zda tam pořád radí MVDr. Pekárková (psala mi, že po novém roce bude v zahraničí), ale pokud ano, ona je fakt perfektní. A přeji, ať to přečkáte…on se umoudří. Kamarádce kočička zlobí už rok, sice to není těhotentsvím, ale přestěhováním do nového bytu. Chce to trpělivost. Hlavně číču nějak netrestat a nezavírat, což některé maminy příchodem mimi udělají a to je pak dost smutné. Bohužel znám mamču, která po narození mimíška své dvě kočky zavřela do jedné místnosti a jsou tam už skoro dva roky, protože je po příchodu mimča dost zanedbávala, tak jí to vraceli a ona z obav o mimi je takhle odsunula. No, co budu povídat, je to smutné. Snad se to zlepší, slíbila, že kočičákům dá šanci :-) Takže mějte se krásně, ať vše dobře dopadne a zkus s tím svým darebou promluvit. Prý pomáhá na znečištěná místa citron, citrusy obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.2.07 00:11

Ahoj Eve, jak to s kocicim mrzoutem dopadlo?
L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
26.3.07 18:20

**Máme doma kocoura a kočičku - oba kastrovaní.
Jsem 31tt a jediné, co pozoruji, tak že se kocourek chodí mazlit čím dál víc a víc.
Je schopen se vnucovat neuvěřitelně dlouho, pořád se chce chovat, lozí po mě a pořád se mi cpe k obličeji :D
Jsem zvědavá, co vypukne, až porodím 8)

Také mám koníka - i u něj pozoruji změnu chování - a to už od prvních týdnů těhu.
Je ke mě opatrnější, ale na druhou stranu si víc dovolí (třeba zkouší, jestli se mu nepovede utéct, nebo „nenápadně“ odejít, když ho čistím).

Jj, se zvířátky je sranda :D**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.12 20:34

Možná, že se kstrace nepodařila. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie