Nespokojenost miminka/kojení

Anonymní
28.7.20 20:32

Nespokojenost miminka/kojení

Dobrý den,
predem se omlouvam za chybějící háčky/carky - pisu z mobilu. Porad se mi nedari odhalit pricina neklidu a nespokojenosti nasi holcicky, proto uz me napadaji mozna i hlouposti, ale prosim o Vase zkušenosti.

Máme 11.tydenni holcicku, narozena 10dni po terminu - 47cm a 3060 gramu. V současné době miry 57cm a 3 920 gramu. Dosud plně kojena.

Cca od 4.tydne pravidelne koliky, sileny plac, narikani, potíže se spankem (delali jsme masaze briska, uziva probiotika, vyjimecne dostala viburcol cipky). Holcicka mimo prvni asi tyden nikdy nebyla tiché a spici miminko, bojovali jsme s uspavanim, casty plac, jako by se ji stale neco nelíbilo. V soucasne dobe koliky nastesti ustupují, ikdyz nekdy se znovu objevi.
Dcerka je vsak i dle doktorky „temperamentní“ - stale rozhazuje rucickama, kope nozkama, na spani stahuji do swaddleru, protože jinak sama sebe stale budi. V posledni dobe již vydrzi nejakou dobu (cca 10 min) sama na hraci podlozce, ale jinak sama place, tudiz se ji venujeme, nehrozí „odlozit“ ji do postylky nebo kocarku.
„Odjakziva“ nema prilis rada nošení na zadickach, nejraději „visi“ na tygrika, pripadne ji nosime zady k nasemu brichu, s podsazenym zadeckem, kdy se stale zvedave rozhlíži okolo a je tak spokojena. Spankovy rezim zatim nema, vzdy cca po hodine az dvou hodinach od probuzení pri pozorování znamek únavy zacneme „uspavat“. Mala nikdy neusnula sama napriklad v postylce ci na podlozce, ikdyz je velmi unavena, ma potíže usnout (o to vetsi, kdyz uz je tzv. pretazena). Musime ji nosit na rukach za jejiho sileneho kriku, kdy pomalu usina, casto se jeste probouzi. Je na ni videt, jak primo bojuje s tim, zavrit ocicka a usnout, chudatko :( Obcas je tak unavena, ze place a krici ve vsech možných polohach, z place potom „prestava“ dychat, musime ji fouknout do obliceje. Pres den spi hodne nepravidelne, snazim se, aby spala alespon 2 hodiny vzdy dopoledne i odpoledne, prave aby nebyla pretazena. Koupeme pravidelne okolo 19h, koupani v kyblicku zboznuje, v nem je klidna a nekrici ikdyz miva koliku. Nocni spanek vetsinou „vybojujeme“ mezi 21-22h, nekdy později, zcela vyjimecne drive. Podle stupne jejiho vysileni se pote v noci budi na kojeni cca mezi 1 - 3.hodinou rano, pokud je hodne unavena tak i později. V noci kojeni probíhá bez obtíží a zpravidla pri nem cca po 15 minutách usina. Rano se budi okolo 7 hodiny, nejpozdeji (po narocnem předchozím veceru) cca v pul 9, po prvni dlouhe nocni pauze v kojeni uz pote kojim zpravidla co 3 hodiny (jak si „rekne“).
Cca 5 týdnu zpatky se pres den u kojeni postupně zacal objevovat neklid, nyni uz podle vseho probíhá jako klasicka laktacni krize/bojkot kojeni. Delam vse mozne pro podporu tvorby mleka, mala se na pocatku prisaje skvele, cca 5 minut intenzivne taha a polyka (prijde mi, ze se množstvím mleka az zalyka) a pak klasicky krik a odtahovani. V noci tyto problémy nejsou. Mleko mezi kojenim odstrikavam (neodstrikavam prilis intenzivně, v noci take radeji spim), zpravidla za den „nasbiram“ 50 - 100ml (podle me snahy). Odstrikane mleko ji pak davame, kdyz je krize největší - mala krici, az hystericky, nemuze spat, přestože je vyrizena. Toto nekdy zaucinkuje a ona pote usina (nepraktikujeme kazdy den).

A ted uz konecne k memu dotazu (omlouvam se za sileny uvod, snazila jsem se popsat vse, protoze nevim, zda neco s necim nesouvisi).

Myslite si, ze by dcera mohla byt celkove takto neklidna/nespokojena/nespava z duvodu hladu? Pripominam, ze za 11 tydnu pribrala necele kilo (dle doktorky jeste v norme a dcerka je pry mezi drobnějšími detmi, ale vice budeme hlidat).
V posledni době si kladu otázky, zda by nebylo lepsi, abych male pridavala ke kojeni i UM, treba by pote vic pribirala a byla celkove spokojenejsi? Rikam si, jestli deti, ktere jsou hodne krmene, pote lepe nespi (s plnym briskem) a nejsou celkove klidnejsi? V mem okoli jsou podobne stara miminka, která jsou „tlustoucka“, spokojene si lezi v kocarku, nebo na dece a příliš se neprojevuji, rovnez s usinanim nemaji potize…
Zacinam se bat, ze je u nas malicka nespokojena a neco ji chybi :( Moc bych si prala, aby byla šťastná…

Dekuji za trpělivost se ctenim meho romanu a snad nekdo prida svou zkušenost, ci radu. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.7.20 20:41

Napadla me alergie na bilkovinu kravskeho mleka. Zkusila bych vysadit vsechno mleko a vejce ze stravy alespon na 14 dni..nam se potvrdila, tak uz to vidim za vsim. :zed:

• Citovat
  • Upravit
268
28.7.20 20:44

Nemůže mít ABKM? Jakou má stolici? Zvrací? Je neklidná hned po kojení/při kojení? Hlavně bez dalšího hned nezačínej držet dietu, jak radí anonymní, tohle může mít X příčin.

Příspěvek upraven 28.07.20 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 20:45
@Anonymní píše:
Napadla me alergie na bilkovinu kravskeho mleka. Zkusila bych vysadit vsechno mleko a vejce ze stravy alespon na 14 dni..nam se potvrdila, tak uz to vidim za vsim. :zed:

Mleko jako takové nepiju vůbec, jsou tim mysleny i syry, jogurty? Celou dobu od porodu si dost hlídám co jim (kvuli nadymani), takze uz celkove mam pocit, ze nejim „skoro nic“.

• Citovat
  • Upravit
268
28.7.20 20:47

Anonymní, pokud bys to chtěla detailně rozebrat, napiš mi SZ. V diskuzi se to začne ztrácet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 21:05

Uplne vsechno, cist kazde slozeni, u peciva, margarinu..vse nahradit rostlinnymi vyrobky..drzet dietu 14 dni a brat vapnik neni nic proti nicemu, to bych brala jako zaklad. Takove gastra, alergo, je pak beh na dlouhou trat…u nas to bylo podobne. Pozdeji i ekzem na tvarich.

• Citovat
  • Upravit
1522
28.7.20 21:05

Jsem zastánce kojení, ale v tvém případě bych zkusila to UM, za tři měsíce ti přibrala hrozně málo, můj malý přibíral do třetího měsíce 300gramů týdně. Jinak ona za 5minut by si měla vysát mlíčka co potřebuje, poté se může rozčilovat že už nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 21:14
@Reny28 píše:
Jsem zastánce kojení, ale v tvém případě bych zkusila to UM, za tři měsíce ti přibrala hrozně málo, můj malý přibíral do třetího měsíce 300gramů týdně. Jinak ona za 5minut by si měla vysát mlíčka co potřebuje, poté se může rozčilovat že už nechce.

Snazim se ji kazde kojeni „udrzet“ pit cca 10 minut i za cenu častého stridani prsu… prijde mi, ze na začátku vzdycky pije hodne a intenzivne… kojim dle potreby, pres den treba za hodinu a pul, když je vzhuru a je neklidna. prijde mi, ze je mala „vzteklejsi“ celkove, nemyslim to nijak zle, ale proste je dle meho netrpeliva na všechno :/

• Citovat
  • Upravit
473
28.7.20 21:18

Ahoj, jen pro uklidnění, máme 16ti týdenní holčičku, je velice hodná a veselá a klidná ALE. Přes den ji taky musíme uspávat za v 70ti % hrozného řevu. Už pozná, že se bude uspávat, a tak se vzteká, kroutí, musím ji houpat v náručí. PAK začne pomalu usínat a ještě mi ze spaní X minut nadává. Pokud bychom ji neuspali, sama by taky nikdy neusla jen tak, třeba během hraní na podložce. Od narození nesnáší polohu v náručí, takže taky nosíme na tygříka nebo čelem dopředu. U kojení se mi vzteká tak poslední měsíc. Neustále u toho brblá nahlas, nadává, odtrhává se. Docela boj :D. A jak do teď od porodnice krásné v noci spala až do rána,, tak poslední týden kojim 5-10× za noc. :mrgreen:

Tak jen pro uklidnění, nejsi v tom sama. To časem přejde všechno. :kytka:

Edit: jo a netrpělivá je taky. Když má hlad, tak prso chce ihned, vše ihned! Jinak je zle :D. Ale to bude mít povahově po mě. Marná sláva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
28.7.20 21:31
@Anonymní píše:
Snazim se ji kazde kojeni „udrzet“ pit cca 10 minut i za cenu častého stridani prsu… prijde mi, ze na začátku vzdycky pije hodne a intenzivne… kojim dle potreby, pres den treba za hodinu a pul, když je vzhuru a je neklidna. prijde mi, ze je mala „vzteklejsi“ celkove, nemyslim to nijak zle, ale proste je dle meho netrpeliva na všechno :/

Malej má 15.týdnu a kojení trvá cca 4minuty, když zrovna neusíná u prsa a nedudlá si. Když nechce pít už, tak kolikrát začne dělat kraviny a vztekat se, bych jí u toho prsa nenutila být. Zkus jí na zkoušku dát to UM třeba jen jednou, oni prodávají i jen jednorázový dávky a uvidíš jestli bude klidnější nebo si taky můžeš zkusit od někoho půjčit váhu a jeden den vážit vždy před a po kojení, aby si viděla kolik toho malá vypije za celý den, jestli to máš nějak řešit nebo ne. Ještě bych vyzkoušela nositko, může jí to uklidnit a ty budeš mít obě ruce volné. Jinak na bříško dávám Babycalm a v následujících týdnech malá začne být ráda na bříšku, tak se to třeba zlepší, u nás přišel zlom cca v tom 12.týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 21:50
@Lady_M píše:
Ahoj, jen pro uklidnění, máme 16ti týdenní holčičku, je velice hodná a veselá a klidná ALE. Přes den ji taky musíme uspávat za v 70ti % hrozného řevu. Už pozná, že se bude uspávat, a tak se vzteká, kroutí, musím ji houpat v náručí. PAK začne pomalu usínat a ještě mi ze spaní X minut nadává. Pokud bychom ji neuspali, sama by taky nikdy neusla jen tak, třeba během hraní na podložce. Od narození nesnáší polohu v náručí, takže taky nosíme na tygříka nebo čelem dopředu. U kojení se mi vzteká tak poslední měsíc. Neustále u toho brblá nahlas, nadává, odtrhává se. Docela boj :D. A jak do teď od porodnice krásné v noci spala až do rána,, tak poslední týden kojim 5-10× za noc. :mrgreen:

Tak jen pro uklidnění, nejsi v tom sama. To časem přejde všechno. :kytka:

Edit: jo a netrpělivá je taky. Když má hlad, tak prso chce ihned, vše ihned! Jinak je zle :D. Ale to bude mít povahově po mě. Marná sláva.

snad to nevyzni špatně, ale jsem rada, ze i jinde je to podobné, jako bys popisovala nas…
nekdy uz totiž propadam beznadeji, kdyz od vsech slysim, ze toto u svého nikdy nezažili…
s tou dědičnosti se nekdy uklidnuju - ac se mi to tezko priznava, tak jistou miru „drazdivosti“ mohla zdedit od nas obou rodicu… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.20 21:59
@Reny28 píše:
Malej má 15.týdnu a kojení trvá cca 4minuty, když zrovna neusíná u prsa a nedudlá si. Když nechce pít už, tak kolikrát začne dělat kraviny a vztekat se, bych jí u toho prsa nenutila být. Zkus jí na zkoušku dát to UM třeba jen jednou, oni prodávají i jen jednorázový dávky a uvidíš jestli bude klidnější nebo si taky můžeš zkusit od někoho půjčit váhu a jeden den vážit vždy před a po kojení, aby si viděla kolik toho malá vypije za celý den, jestli to máš nějak řešit nebo ne. Ještě bych vyzkoušela nositko, může jí to uklidnit a ty budeš mít obě ruce volné. Jinak na bříško dávám Babycalm a v následujících týdnech malá začne být ráda na bříšku, tak se to třeba zlepší, u nás přišel zlom cca v tom 12.týdnu.

Babycalm mam pro malou taky! Rikam ji pendrekova královna, protože kdyz ji ho davam pri podezreni na brisko, tak kolikrat uz nadsene hyka stejne, jak když ma hlad a beru si ji na kojeni :lol:
tomu vazeni pred/po kojeni jsem se chtela vyhnout (jsem docela tabulkovy typ a nerada bych tomu propadla i v peci o malou), ale posledni dny uz to taky zvazuju…
U nas ma vse taky vyvoj, je to globalne lepsi nez pred mesicem treba, takze věřím, ze bude lepe, ale ty obavy porad jsou, zvlast kdyz vaha moc nahoru nesla, takze mam docela strach, jestli ji netrapim hlady ze :/

• Citovat
  • Upravit
87
28.7.20 22:01

Syn mi v tomhle věku spal cca 2× denně 20 minut, jinak celý den jen řev, sám od sebe neusnul taky nikdy, max. během jízdy v autě, ale to se spíš uřval, než že by ho to tak uklidnilo :? A vydrželo mu to ještě dost dlouho potom, ale to Tě nechci strašit :) Taky přibíral strašně málo, ale měl reflux a ABKM taky, ale u něj se neprojevovala jen tou nespokojeností - měl vyrážku, krev ve stolici a byl zahleněný. Všechny tyhle projevy s mojí dietou vymizely, ale ten neustálý křik a špatný spánek zůstal. Tvoje malá moc nepřibírá, ale nebyla žádný obřík ani při narození - taky záleží, jak velké má rodiče, může být prostě drobnější. Ale asi bych to UM zkusila - nikde není psáno, že to bude hned znamenat úplný konec kojení. A pokud by to pomohlo, aby byla malá klidnější, budeš taky víc v pohodě a nebudeš se zbytečně nervovat, že je u vás nešťastná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 22:04

Malé jsou 4 týdny a hned po porodu jsem odmítla kojit a jsem za to ráda. Malá se budí 2× za noc. Vím, že má dávku 8×60 ml UM a máme šťastné chvíle. :srdce: Tvoje holčička dle mě má hlad a proto tak vyvádí. Zkus ji obkrneni dát UM pomocí láhve Avent, jak bude reagovat. Přibrala i malicko ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.20 22:20
@Palaladou píše:
Syn mi v tomhle věku spal cca 2× denně 20 minut, jinak celý den jen řev, sám od sebe neusnul taky nikdy, max. během jízdy v autě, ale to se spíš uřval, než že by ho to tak uklidnilo :? A vydrželo mu to ještě dost dlouho potom, ale to Tě nechci strašit :) Taky přibíral strašně málo, ale měl reflux a ABKM taky, ale u něj se neprojevovala jen tou nespokojeností - měl vyrážku, krev ve stolici a byl zahleněný. Všechny tyhle projevy s mojí dietou vymizely, ale ten neustálý křik a špatný spánek zůstal. Tvoje malá moc nepřibírá, ale nebyla žádný obřík ani při narození - taky záleží, jak velké má rodiče, může být prostě drobnější. Ale asi bych to UM zkusila - nikde není psáno, že to bude hned znamenat úplný konec kojení. A pokud by to pomohlo, aby byla malá klidnější, budeš taky víc v pohodě a nebudeš se zbytečně nervovat, že je u vás nešťastná :kytka:

Dekuju… ja ani manzel moc velci nejsme, podle nasi doktorky tedy mala nema byt po kom velka…
pockam na dalsi prevazeni a podle vysledku zacnu intenzivněji resit a zjišťovat možnosti prikrmovani UM…
jak píšeš - rada bych, aby mala byla spokojenejsi a klidnejsi, nejen kvuli sobe, ale hlavne aby se ona netrapila, je mi vzdycky moc lito, kdyz ji vidim jak silene place a krici…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure