Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak jsem ráda, že nejsem sama kdo má problém spolknout prášek, děkuji všem za tipy a názory, urrčitě doktorovi zajdu a nechám si přepsat něco co spolknu
![]()
@1024 píše:
Je to možná trochu mimoň, ale nás čeká gastroenterologické vyšetření střev a dcerce jsem teda vyjednala narkozu, ale my s manžou zaživa. Spolkneš tobolku velikosti fazole napojenou na hadičce a polykáš až se ti dostane do tenkého střeva, no a pak samo musí zase zpátky horem. Prášky jsou proti tomu uplná procházka růžovým sadem. Možná kdyby jsi měla projít tímto, tak tě chápu, ale takhle
můj brácha (26 let) nespolkne ani paralen, když se mu to povede, tak okamžitě skončí nad záchodovou misou a jde to zase ven, všechny prášky kouše, někdo to prostě nezvládne…
Ja mam s leky taky problem. male nevadi, ale paralen, biseptol
. drtim jak mala ![]()
jen kdyz vidim, delam v nemocnici, jak tem starouskum davame leky najednou, tak se desim stari ![]()
Ahoj,
mám to stejné, prášek jakékoliv velikosti mi dělá problém spolknout. I s antikoncepcí bojuji a polikám na několikrát. Paralen ani omylem. A když jsem viděla v práci, jak ti staroušci polikají léky po hrstech v různých velikostech
no natahovalo mě to za ně. Teď jsem si koupila Guaranu, sotva pletu nohama a já ten blbý prášek nepolknu, se mi sekne v krku a letí ven. A ještě průser, já je nemůžu ani drtit, to mě natáhne hned.
Jinak tobolka se nedá půlit ani drtit. Spíš řekni doktorovi, aby ti dal něco jiného. Ten Maltofer je vlastně taky železo a dělá se v kapkách i sirup.
@blueberryx nápadobně, takový piracetam nebo geratam, geriavit. Ani omylem.
@Laaja mas s tou guaranou jiz nejake zkusenosti? neco takoveho bych potrebovala, ale rada bych neco spolehliveho
. po ginko mi je zle
a presne, treba 10 leku ruznych barev a velikosti a oni to spolknou najednou, maji muj obdiv ![]()
@wamp Kritika??? Tohle bylo jen porovnání. Kritika vypadá jinak, to mi věř. ![]()
@blueberryx píše:
Ja mam s leky taky problem. male nevadi, ale paralen, biseptol. drtim jak mala
jen kdyz vidim, delam v nemocnici, jak tem starouskum davame leky najednou, tak se desim stari
My máme v práci klientku, která dostává najednou asi patnáct prášků. Když jsem to viděla, tak jsem myslela, že tam vrhnu. ![]()
Mně taky nevadí potahovaný tablety (třeba Brufen), ale Paralen si musím půlit. V lednu jsem měla ATB, myslím že to bylo Doxybene a to bylo něco. Velký, oválný a neklouzavý. A ještě ke všemu to bylo strašně hořký. Asi dvakrát se mi stalo, že jsem to málem vyzracela. Nakonec jsem je musela krájet na třetiny a polykat je namočený v přesnídávce. ![]()
@Clementine píše:
wamp - co je to tobolka? jako takové to tuhé želatinové pouzdérko ve tvaru kapsle a uvnitř je prášek? Jestli jo, tak tu želatinu rozpitvej nožem a obsah nasyp do jogurtu
pozor železo se nesmí užívat s mléčnými výrobky, nevstřebá se pak ani železo aní vápník a výsledný efekt je nula…
@blueberryx píše:
@Laaja mas s tou guaranou jiz nejake zkusenosti? neco takoveho bych potrebovala, ale rada bych neco spolehliveho. po ginko mi je zlea presne, treba 10 leku ruznych barev a velikosti a oni to spolknou najednou, maji muj obdiv
No zatím se mi povedlo spolknout dva s odstupem několik dní, takže těžko říct. Mají se jíst 2-4 denně ![]()
Rozumím ti, já nepotahovaný prášek taky nespolknu a pokud ano, vyvolá mi to dávivý reflex a letí ven. ostatně ze stejného důvodu nemůžu používat ani spreje do krku, jedině cucavé pastilky. a kapky do nosu, vždycky i při nejmenší dávce protečou až do krku a letím blít. ale vysvětluj to někde, že…to je jak od malýho dítěte. ale co máš dělat to už nikdo neporadí ![]()
@blueberryx píše:
@Laaja mas s tou guaranou jiz nejake zkusenosti? neco takoveho bych potrebovala, ale rada bych neco spolehliveho. po ginko mi je zlea presne, treba 10 leku ruznych barev a velikosti a oni to spolknou najednou, maji muj obdiv
já ji používám už léta, je mi blbě z kafe (buď na zvracení nebo průjem,), takže ve škole jsem si nemohla zajít na kafe jako spolužáci a tak jsem sedopovala pilulkama guarany. od walmarku. jedna je asi jako šálek presa a funguje i když jsi na kofein zvyklá (pila jsem nejrůznější čajový brutalkombinace, který porazily i hodně velký kafový machry
). teď když nekojím, zas se k ní vracím ![]()
@ANEBjája a kolik miligramů guarany jsi měla v jedné tabletě? Prtže hodně výrobců to má jinak, tak nevím, jestli se mám řídit podle toho čím víc guarany v pilulce tím lepší účinek??