Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
potřebuji poradit…dostala jsem od gynekologa železo, jsou to tobolky, ale problém je, že je nemůžu spolknout, prostě mi to nejde
, chtěla jsem to rozpustit ve vodě, nejde a rozkousat to taky nejde…tak nevím, jestly mám za ním zajít a říct mu to, no ale aby si zase neřekl, dospělá a neumí polknout prášek
ale hold já už to mám od malička, dokonce, když jsem brala antikoncepci, tak ten malinký prášek jsem musela rozkousat ![]()
A co se zeptat na kapky? Myslím, že pro děti se předepisují určitě kapky a ne tabletky..
Rozdrtit na lžíci a schovat do jogurtu, sirupu, ovocné přesnídávky, čehokoli, co spolkneš.
Je to možná trochu mimoň, ale nás čeká gastroenterologické vyšetření střev a dcerce jsem teda vyjednala narkozu, ale my s manžou zaživa. Spolkneš tobolku velikosti fazole napojenou na hadičce a polykáš až se ti dostane do tenkého střeva, no a pak samo musí zase zpátky horem. Prášky jsou proti tomu uplná procházka růžovým sadem. Možná kdyby jsi měla projít tímto, tak tě chápu, ale takhle ![]()
@1024 píše:
Je to možná trochu mimoň, ale nás čeká gastroenterologické vyšetření střev a dcerce jsem teda vyjednala narkozu, ale my s manžou zaživa. Spolkneš tobolku velikosti fazole napojenou na hadičce a polykáš až se ti dostane do tenkého střeva, no a pak samo musí zase zpátky horem. Prášky jsou proti tomu uplná procházka růžovým sadem. Možná kdyby jsi měla projít tímto, tak tě chápu, ale takhle
Hele ale tohle je úplně jiné, já třeba velké prášky nepolknu, nejde mo sl´polknout ani paralen v celku a gastro vyšetření mi nijak extra nevadilo
Ono je něco úplně jiného nemoct spolknout prášek a kdo to nemá, nepochopí
Jinak zakladatelko, klidně si dojdi pro železo ve formě kapek ![]()
@wamp já mám cucavé na železo, jmenuje se to maltofer a chutná to jak čokoláda
, zkus se zeptat jestli by ti nemohl predepsat tohle ![]()
Já to mám taky od dětství, a Mamavit mi dal zabrat… rozkousávala jsem ho a tak se mi zhnusil že jsem s ním skončila..
@1024 píše:
Je to možná trochu mimoň, ale nás čeká gastroenterologické vyšetření střev a dcerce jsem teda vyjednala narkozu, ale my s manžou zaživa. Spolkneš tobolku velikosti fazole napojenou na hadičce a polykáš až se ti dostane do tenkého střeva, no a pak samo musí zase zpátky horem. Prášky jsou proti tomu uplná procházka růžovým sadem. Možná kdyby jsi měla projít tímto, tak tě chápu, ale takhle
Tak přesně natohle jsem čekala, že se někdo ozve a bude kritizovat…já zato hold nemůžu, ale každý jsme nějací a každý má fobii z něčeho jiného, někdo na pavouky, na výšky já mám hold na prášky…
Taky to mám, všechny prášky si lámu na pidi kousky.
Jinak to můžu zapít litrem vody a ve finále zjistím, že jsem ho stejně nespolknula. ![]()
@wamp můj syn je chudokrevnej a taky bere železo ve formě kapek. Normálně řekni doktorovi, že ti to nevyhovuje a basta.ty kapky jsou dobrý i na chuť, takový sladký
a můžou je těhotný
jmenujou se maltofer ![]()
Mě to taky nejde ale dokážu to jen s perlivými nápoji a to pořádně se napít a sveze se prášek s bublinkama, a taky velký půlim nebo drtim na lžičku
wamp - co je to tobolka? jako takové to tuhé želatinové pouzdérko ve tvaru kapsle a uvnitř je prášek? Jestli jo, tak tu želatinu rozpitvej nožem a obsah nasyp do jogurtu ![]()
@Lola29 píše:
Já to mám taky od dětství, a Mamavit mi dal zabrat… rozkousávala jsem ho a tak se mi zhnusil že jsem s ním skončila..
taky s tím mám problém od malička, bohužel… a Mamavit to mi dělá taky hodně velké problémy.. Potahované tablety mi nevadí, ty mi tam krásně sklouznou, ale jak nejsou, což je paralen, mamavit a další tak koušu..