Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vzdyt jste snad byli na IUI ne? Tak styk neni tak uplne potreba, spermie by mely byt tam, kde mají.
To ano, ale říkali, že je dobré to ještě pojistit, tak teď nevím…Bohužel byli jsme oba v práci a míjeli jsme se. Jen jsem chtěla vědět, jestli to vadí tak moc, že styk potom už nebyl ![]()
My jsme po třetím a zároveň posledním IUI také sex neměli a máme z něj dceru ![]()
Držím palce, ať se zadaři ![]()
Podle mého byste si stykem akorát zvýšili šanci na otěhotnění, ale IUI může stačit. Je potřeba jen jedna spermie, která vajíčko oplodní. I když byste styk měli, nemuselo by se povést. Stále je to o určité šanci otěhotnět, zaručené to není nikdy. Držím palce ![]()
Tak děkuji, to je dobrý zpráva. Myslím, že IUI bylo načasováno super, když jsem tam jela s tím, že folikul byl už naprasklý, jen mi píchli Pregnyl a za dvě hodiny bylo IUI.
Hlavně být v klidu a zbytečně se nestresovat, to je taky důležité ![]()
Tak pokud uz byl napraskly tak styk po uz by byl asi stejne zbytecny..myslim, ze v tomto pripade iui staci ![]()
Tak při IUI jde o to, dostat tam ty spermie - stykem se rozhodně nic nezkazí, ale kdyby sám o sobě stačil, není třeba IUI. Ten styk tam akorát dodá ještě další spermie, ale pokud už tam jsou z IUI, tak víc spermií neznamená vyšší šanci na otěhotnění. Nijak bych nestresovala.
Ahoj holky, byli jsme ve středu v CARU, folik 18mm už byl naprasklý, byl mi píchnutý Pregnyl, ve 12,30h provedeno IUI, bohužel jsme nestihli styk ten den ani den poté a dnes je myslím už pozdě. Je to hodně špatně, že jsme neměli styk? Děkuji za odpovědi