Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vim ze tady tohle tema uz bylo, ale nejde mi obnovit a tak se omlouvam, ze zakladam dalsi. Jsem v prekerni situaci a chtela bych poprosit ty, ktere touto situaci take prosly. Dcera dostala plane nestovice, ja je nikdy neprodelala, aspon o tom nevim a za tyden mam termin porodu. Bojim se o malicke. Zitra budu obvolavat obvodni dr. i gynekologa. Ale do te doby bych chtela nejake info od tech co to take resili. Da se udelat nejak zrychlene test protilatek na nestovice? Bude lepsi vyvolat porodco nejdriv? Kdyz se u me projevi nestovice, bude se mnou po porodu dite ci ne? Dekuji za informace at uz jakekoliv.
@faldy já sice neřešila přesně tohle, ale něco podobného. syn měl neštovice když jsem byla v 6tt. test na protilátky se dá udělat. buď zítra přes obvoďáka nebo hned ráno do labiny a nech si to udělat jako samoplátce. obvoďačka by měla mít záznam jestli si je měla nebo ne. každopádně by se dalo zvážit nasazení Zoviraxu aby ses nenakazila, mě to doktorka doporučila (ale já je 100% měla takže jsem neplašila) a pokud neštovice nedostaneš tak je naopak žádoucí aby si miminko udržela než přestane být starší dítě infekční. určitě si zítra obvolej gyndu a praktickou! držím palce
Zrovna nedávno jsem řešila něco podobného a četla jsem o tom na různých stránkách, já jsem totiž taky nikdy neštovice neměla a sousedé nad námi mají 6letou holčičku, která je asi před 14dněma chytla a běhala s tím všude po baráku.. takže jsem měla taky strach..
No dočetla jsem se, že neštovice mají v těhotenství vliv na vývoj miminka, takže pokud jsi týden před termínem, tak by jsi se nemusela obávat, jinak ty neštovice jsou infekce, takže pokud to chytíš ty, chytne to i maličký a v ohrožení budeš v tom stádiu těhu hlavně ty osobně.. určitě navštiv zítra obvodního a gynekologa.. přeji hodně zdraví a hlavně aby jsi to nechytla.. ![]()
@paola white
chci se zeptat co je to ten test na protilátky a taky jsem se chtěla zeptat, četla jsem že se v těhotenství nesmí očkovat proti neštovicím? tak jak to tedy je? děkuji za radu
@Andy.0 to ti naberou krev jestli máš v krvi protilátky. ty se můžou tvořit po očkování nebo po prodělání nemoci. pokud si zakladatelka není jistá jestli neštovice měla je to jediný způsob jak to zjistit
Našla jsem tyto články :
http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
http://www.atlasnemoci.cz/…tehotenstvi/
Asi zajímavější bude tento poslední odkaz
Holky diky. Ja uz mam teda procteny snad kazdy clanek na netu o nestovicich, jen me zajimaly osobni zkusenosti, at vim, na co bych nemela zapomenout. Jsem s malou porad, obavam se, ze je taky budu mit ![]()
@Andy.0 píše:
Našla jsem tyto články :
http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi Asi zajímavější bude tento poslední odkaz
Jo, v tom druhém píšou to, co se mi sem moc nechtělo psát, abych zas nebyla obviněna ze strašení.
Spíš než gyndaře bych kontaktovala porodnici, kde máš rodit, řešit to budou nakonec stejně spíš oni, tak aby se vyjádřili i třeba k tomu, jestli máš rodit u nich nebo jet na nějaké lépe vybavené pracoviště.
Držím palce, ať neštovice nechytneš a všeje v pořádku
@faldy inkubačka je stejně 14 dní takže tě to doběhne po porodu. ale třeba si je měla jako malá nebo můžeš mít imunitu a nebo je prostě nechytíš. kamarádčin chlapeček byl v herně s tím mým když se nakazil (nakazilo se víc dětí) a i jsme se vídaly skoro každý den i na sebe kluci makali a její se nenakazil ![]()
Ahojky…do této situace jsem se dostala já když jsem měla zhruba týden před porodem tak synek dostal plané neštovice…Oznámila jsem to gynekoložce a ta se mě ptala jestli jsem prodělala v dětství neštovice a já že určitě ano..Pak mi oznámila, že nemusím mít obavy o miminko, že v sobě nějaké protilátky mám…
Nemělo to vliv na miminko.. ![]()
Pavucinko-tak to jsi mela stesti, ja je nikdy nemela, snad jen kdyby to byla nejaka hoooodne lehka forma, cemuz ale neverim.
Tak uz je to nejaky cas, co jsem tuhle situaci resila, napisu jak jsem dopadla. Obvodni me sdelila, at se obratim na sveho gyndare, at me veznou krev na protilatky a uvidi se. Gyndar me rekl, ze uz je to stejne jedno, bud to dostanu nebo ne. Pokud by nestovice dostala mala, dostala by nejake serum pro lepsi prubeh. A tak jsem cekala. V nemocnici jsem samozrejme na to upozornila, v podstate me rekli to same co na gynde. Ale mazec to byl uz na poporodnim, sestry si me 2dny po porodu zavolaly do sesterny, pry co ty nestovice, co kdybych snad ja nebo starsi dcera (navstivila nas v porodnici uz naprosto zdrava)jsme nakazili ostatni maminky a deti v porodnici. A tak jsem jim dala cislo detske dr., at si zjisti sami, ze dcera byla uz davno zdrava, jinak by si manzel nedovolil brat kamkoliv infekcni dite a pokud resi mou moznost infekce, tak to uz neni prece starost moje, na to meli myslet oni, ja prece nerozhoduji o tom, kde budu v nemocnici lezet. Nastesti miminko ani ja jsme nestovice nedostali. ![]()