Ulcerózní kolitida a porod

2347
21.4.13 08:41

Ulcerózní kolitida a porod

Ahojky…
Měla bych dotaz, jak je to s porodem při akutní fázi ulcerózní kolitidy?
Beru Salofalk 2-2-2 denně a stejně nějaké extra zlepšení se nekoná. V aktivní fázi už ji mám od začátku března a od začátku dubna ji mám extra rozjetou - průjmy i po vodě, v noci, a pořád krev. Nyní po 3týdnech to mám aspoň jako na houpačce, že i pár hodinek kolikrát dokážu vydržet bez toalety, ale stejně se to hned vrátí a pak zase třeba 5× po sobě letím.
Když sem se ptala sestřičky na gynekologii, tak sama říkala, že to spíše vidí na císaře, ale moje doktorka není vůbec o této nemoci nijak informovaná, jenom z toho co si přečte z lék. zprávy od doktora na gastru. Tak nevím jestli to nejdříve nekonzultovat s panem doktorem a pak to teprve jako doporučení přímo od něho dát mé doktorce?

První dceru jsem rodila přirozeně bez komplikací a UC mi diagnostikovali až teprve 9/2011

Děkuji za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1134
21.4.13 08:55

Ahoj já mám UC a rodila jsem normálně nikdo se nad tím nepozastavoval, ale měla jsem ji v klidové fázi u tebe teda nevím to by měl asi rozhodout doktor gastro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58839
21.4.13 09:45

Pokud máš takové problémy, tak bych určitě všechno konzultovala na gastru a určitě bych se i celkově poradila s doktorem. A do porodu se UC klidně může ještě zklidnit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
21.4.13 10:25

@Dandulkaa
Ja bych to neresila z gyndou, ja mam teda jine problemy, ale gyndar pokud neni porodnik tak takove veci nerozhoduje a ani nechce. Kamaradka ma takovou akcni UK jako ty, a te ani tehu zatim nechteji dovolit. Zkus napsat do poradny www.porodnice.cz do poradny dr. Kouckeho. Ja osobne bych asi radeji cisare. Kamaradce se to take spustilo po prvnim porodu. Ja mela spatny prvni porod a spodek jsem si dost utrhla, takze cisar by ti mohl ten spodek posetrit a staci, ze resis co resis. Vse ma sve pro a proti, tak radeji zavcas diskutuj s odborniky. Urcite take bys mela dochazet do riziokove poradny v porodnici nebo mozna zkusit zajet k odbornikum. V Praze se berou za dobre u Apolinare(to je ta poradna Kouckeho).

Příspěvek upraven 21.04.13 v 22:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2347
21.4.13 10:47

Je fakt, že čas ještě je, ale raději bych se právě informovala předem… mám i po konizaci čípku a to 3.stupně, takže ani ten není bez chyby :roll:
Napíšu do té poradny, pozeptám se na gastru, snad všech kteří mi přijdou pod ruce :D
Každopádně děkuji za info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58839
21.4.13 11:21

@Dandulkaa tak nevím jestli zrovna Koucký poradí ohledně UC, něco možná jo. Ale u Apolináře se na tyto nemoci specializuje doc. Pařízek. Mám Crohna a k Apolináři jsem docházela do rizikové poradny přímo k dr. Kouckému, ale mám i jiné problémy na které se právě specializuje Koucký :nevim: Ale určitě bych řešila s porodníky v porodnici kde bude porod i na gastru, protože doktoři by měli být navzájem informovaní :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
21.4.13 22:55

@tezi @Dandulkaa
jojo ano jsem si nemohla vzpomenout, ale u Apolinare se najde odbornik na celkem kde co. Mate pravdu ze Apolinar dela hodne Crohna takze tohle by mohli vedet. Taky krevni mutace a tak. ja rodila v Motole a tam je to teda bida, to nedoporucuji. Odrodi, ale odbornost zadna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2347
22.4.13 09:02

U nás je to právě ještě horší :( Bydlím v Děčíně a jediné nejbližší město, kde jsou aspoň trošku dobří na poporodní péči a celkově i vše okolo, tak je Ústí nad Labem. Sice u nás máme dobrého doktora na Gastroenterologii s vlastní ambulancí, ale co nenapíše do zprávy, tak moje gyndařka ví úplné houby :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10714
22.4.13 14:39

@Dandulkaa Ahoj, ja jsem na tom pred rokem byla hodne podobne jako ted ty a byla jsem taky priblizne v polovine tehotenstvi. Nakonec mi zacatkem kvetna na gastru udelali castecnou kolonoskopii a nasadili 20mg Prednisonu, vic pry nemohli (k tomu uz jsem predtim brala 3×2 Asacoly). Po dalsim cca mesici se to vicemene zklidnilo. Takze jsem rodila normalne a ve chvili, kdy byla UC v klidu.
Na gynde chteli doktori vzdycky jen videt zpravu z gastra, ale ze by z toho byli nejak moudry mi moc neprislo.
Do porodu mas jeste celkem dost casu, tak drzim palce, at se ti spis podari UC zklidnit a pomuzou ti hlavne na gastru. Moc dobre vim, jakej je to obzvlast v tehotenstvi boj…ikdyz ono ted s dvema prckama za zadkem to taky neni zadnej med :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí