Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky. Ležím v porodnici a dnes jsme se s dr domluvili na vyvolání porodu. Večer mi prý dají nějakou tabletu a ráno že to „rozjedou“. Nechce se mi věřit, že celou noc se nebude nic dít… četla jsem tu pár zkušeností, jak po tabletě bylo dítě do 2hodin na světě atd…
Předchozí 2 porody trvali 6 a 1hodinu… tak uvažuju jestli se vyspat ještě teď a manžela upozornit ať je nachystaný i na noc… nebo ne…
Jaké jsou vaše zkušenosti s tou tabletou?
Oxytocin mám už odzkoušený, ale tu tabletu ne ![]()
Mně dali tabletu taky večer a další dvě ráno a dopoledne. Zabraly až ty druhý den.
Co já četla, tak je to individuální, ale třeba ti na noc dají jen část tabletky, aby to tam „nachystala“ na ten šrumec ráno ![]()
Já jsem dostala první tabletu ráno, druhou před polednem, ve 12 hodin mi praskli vodu a v 16 hodin byl malý na světě, rodila jsem poprvé.
tak koukám, že se radši vyspím pořádně přes noc ![]()
Ráno mi chtějí dát už asi ten oxytocin… ten mi minule zafungoval dokonale ![]()
Mám teď velmi nepravidelné, slabé stahy… teď ta tableta
) tak jsem z toho vedle jak ta jedle - a to už jsem tu po 3.
)
Ještě, že tu mám ten net ![]()
@mhlavinka no třeba to budeš mít do půlnoci za sebou
, tak přeji hladký porod ![]()
Mě jich dali 7 a nezabrala ani jedna. Ale na každýho to působí jinak. Jinak přeji rychlý a pohodový porod.
Tak to držim palce:) já net měla, ale neznala jsem emimino…byla to dlouhá noc:( ale tabletu jsem dostala v osm a v devět třicet bylo po akci…
Po tom, co jsem se tu minule 4dny málem unudila sem si mobilní net raději koupila
, teď je to fakt supr.. aspoň mě to odvede z přemýšlení
Mědali tabletku, byla to středa v 23hod, ve čtv. ráno v 7 jsem začla cítit kontrakcea v 8.53 byl malý venku…takže rychlovka ![]()
@mhlavinka dali mi tabletu asi v 9 večer a ráno kolem 6 to pomalu začalo. Porodila jsem 17;17hod, bolesti šílené, ale neotvirala jsem se ![]()
Holka co se mnou lezela na pokoji dostala tech tablet nepocitane…no lezela tam se mnou dva dny..a az po dvou dnech tablet ji odvezli na sal ![]()
@viky23 A já to nechtěla napsat, že po té tabletě bolesti šílené, at zakladatelku nevyplaším. A nebylo to tak, že zesilovaly, byly hned od první kontrakce ukrutné, naštěstí jen necelé dvě hodiny.
Přeji rychlý porod…
![]()
Ahoj já měla + tabletku v 8 ráno ve 14 druhou a porodila jsem těsně před 23 hodinou:)