Velký plod

46
16.4.13 16:39

Velký plod

Je tady někdo kdo měl v těhotenství, velké miminko a do porodu mu scházeli týdny a domluvili se ze svým ošetřujícím lékařem či v porodnici na vyvolání porodu. Dočetla jsem se že pokud je plod větší než by měl být tak se porod vyvolává. Tak jsem se vás chtěla zeptat zdali to měl taky tak někdo. A co bylo k tomu zapotřebí vyřídit a z kým jste se domlouvali přímo z porodnici kde jste chtěli rodit. Všem předem děkuji za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
16.4.13 16:49

:think: No týdny dopředu určitě nikdo nic vyvolávat nebude. Stejně je velikost jen odhad. A je mnohem snadnější porodit větší dítě, když je na to ono i tvoje porodní cesty připravené, než tahat chudáka nedonošeného na sílu ven :zed: A co je vůbec myšleno tím velkým plodem? 7 kilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
16.4.13 16:53

O vyvolání nikdo nemluvil, malý se narodil 6 dní před termínem, měl mít kolem čtyř kil a měl 3140 g, toť jen k váhovým odhadům. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.4.13 16:54

@Tiger-lily No tak do porodu schází 29.dní ale řekli že má o kolo 3.900gramu což mě dost vyvedlo z míry nebo když sem rodila předchozí děti měli max 3.60gramu a 48cm. A váhově to půjde o týden o 200gramu výše tak jsem si přečetla zdali je možnost porod vyvolat a oni píšou že ANO tak mě zajímá zdali někdo to měl taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.4.13 16:58

@Luckyl měsíc před termínem je zbytečně brzo :nevim: A pokud jsi rodila víckrát bez problémů, tak bych se čtyřkilového nebála. Já bych si jen zatím hlídala ty váhové odhady a řešila bych případné vyvolání, až by ten odhad byl už opravdu velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.4.13 17:00

@Tiger-lily Ten odhad je už velký! právě že a právě jsem psala do porodnice kde chci rodit a vše jsem jím podrobně napsala a budu čekat na jejich odpověd a uvidíme co se dá z tím dělat. protože už ted cca máme 4kg a když to o za 7 dní stoupá o 200gramu tak nerada bych se dostala až do výšin ale jak píšu uvidíme, byla bych i ráda kdyby se někdo další ozval a třeba měl podobnou situaci a mohl by mi něco o tom trošičku více říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
16.4.13 17:04

Ahoj,
u tří dětí byl váhový odhad od nějakého 35týdne vždy větší než „podle Dr“tt a pokaždé se potvrdil, ale nikdy mi nebylo nabízeno vyvolávat před termínem kvůli velikosti dětí.
U posledního to bylo jinak…viz podpis.

Takže neporadím. Ale vyvolávání bych sama dobrovolně nepodstoupila.

• Citovat
  • Upravit
4637
16.4.13 17:04

Driv, nez ve 38+0tt, se s tebou bude sotvakdo bavit. :nevim: Vis, oni se v tom odhadu taky muzou seknout o kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.4.13 17:07

@medvidek U druhého porodu jsem měla vyvolání takže vím co od toho mám čekat. No uvidíme snad se nějak domluvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
16.4.13 17:09

@Luckyl moc moc Ti to přeju. Pohodový porod bez komplikací a zvládnutý Tebou samotnou bez zásahů lékařů :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:.

• Citovat
  • Upravit
2528
16.4.13 17:17

Ten odhad není nikdy na 100 procent, jsou tam dost velké odchylky, mi doktor tvrdil, že dítě bude podle měření mít necelé 3 kg, že si je tím jistý a že ho lehce vytlačím ven. Nakonec jsem skončila na císaři a malá měla bez 10 dk 4kg takže se sekl o 1 kg :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
16.4.13 17:20

Ahoj zakladatelko, já měla v 36tt odhad váhu 3900g!! tenkrát mě to dostalo, páč první měl porodní váhu 4600 g, tak jsem se toho děsila - rodila jsem normálně.. Furt jsem říkala, že chci na vyvolání dřív, ale o tom nikdo nechtěl slyšet… :cert: :cert: :cert: Nakonec jsem rodila se zpožděním dle jednoho ultrazvuku a dle druhýho na termín - vyvolávali porod, páč konečně zástupce prim. dostal rozum. Malá vážila 4430 g a měřila 51 cm, porod byl celkem rychlý, ale bolest strašná, horší než u prvního…
Přeji Ti, aby mimi bylo zdravé a každopádně, stůj si za tím jít dřív než pozdě a pak trpět… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.4.13 17:23

Příspěvek upraven 17.05.16 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
16.4.13 17:30

@Luckyl Ano vzaly mně o dva týdny dříve pro velikost plodu.Ale to je už v termínu. Ale stejně se netrfili. Z odhadované váhy 4,2 kg měl 3,6. klidně tam mohl bobek ještě být, Byl to třetí porod. Druhá vážila 3,760 ve 3 TT. a porod my trval poslední hodinu a půl se vším všudy. tak že bolesti jen ti čtvrtě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.4.13 17:35

@akinorevna Děkuji - Jsem velice že jsi mi napsala, vidím to stejně tak jak jsi psala někdy je těžko se domluvit ale pevně doufám že se domluvím z porodnici kde chci rodit. Můj ošetřující lékař mi příjde jako by flegmatik že to nějak neřeší - a já bych nerada opravdu rodila velké dítě. Jen proto že lékař se k ničemu za celou dobu neměl, tak jsem se rozhodla že obejdu lékaře a domluvím se rovnou z porodnici kde chci rodit. Mám sice už stanovený termín na vyvolání pokud se porod nerozběhne sám na 15.5.2013 ale do té doby si myslím že to bude extrémně nějak hodně že se to vyšplhá. A manžel má obavu abychom se nedostali na 5kg což vážné bych byla nerada. Snad porodnice bude rozumná a řekne mi abych se dostavila na konzultaci a najdeme nějaké rozumné východisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí