Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Každou chvíli je ve zprávách, jak někdo potají porodil a mimi v lepšim případě odložil…Pořád mi vrtá hlavou, jak to ty ženský dokážou, samy malý vytlačit, samy si odstřihnout pupeční šňůru a pak se zvednout a jít třeba do práce, jako by nechumelilo, tohle fakt nepochopim, myslíte, že tohle může zvládnout normální člověk/nedoktor?
Psychicky normální určitě neni, o tom nemam pochyb, ale jak to ty ženský můžou dokázat fyzicky, já bych dělala povinný psychotesty a ženský sterilizovala, když neprojdou, protože co se děje, to ani neni možný, kord když vidim kolem sebe holčiny, co by se snad upsaly i ďáblu, jen aby mohly mít miminko…
Co by nemohli? Zvířátkům taky nikdo nestříhá pupeční šňůru.. Porod je naprosto fyziologický proces a rozhodně k tomu není potřeba lékař.. Je smutné jak končí spousta miminek ale úplně se tomu zabránit asi nedá ![]()
@mařenkaa já bych po druhém porodu mohla klidně na pole, fakt mi bylo skvěle. Jinak souhlasím, že by se měli povinně dělat testy, protože některý ženský by děti mít fakt neměly ![]()
Nejhorší je, že v tom včerejším případě byl špitál s baby boxem co by kamenem dohodil ![]()
Co by takové testy měly obsahovat..? Jak se projeví schopnost mít dítě? Beru drogově závislé, alkoholičky,.. Nicméně ty k tomu přijdou ani neví jak.. A ty další..?
Já na tom nevidím nic divného, že je žena schopna porodit sama, vždyť je to naprosto přirozené. Druhá věc je to, že bez odborníků to někdy nemusí dopadnout dobře.
A to co se děje v poslední době - ano, je to hrozné ale těžko tomu zabráníš. Také nechápu, jak může matka zabít vlastní dítě, dokonce to plánovat (tají těhotenství atd…). Ale podle mě v tomhle žádná prevence není, v dnešní době je tolik možností, jak celkově předcházet těhotenství, popř. jak těhotenství ukončit, pokud se „nehodí“, dát dítě do babyboxu nebo k adopci a přesto se najdou ženy, které dítě radši zabijí…je to nepochopitelné ale my s tím nic nenaděláme…
Asi by ses měla přestat dívat na zprávy a nechápu proč by to jako nešlo. Ty psychptesty mě fakt pobavili
Je hrozné, že to nějaká žena je schopná udělat
. Ale porod je naprosto přirozený proces a i následná péče o narozeného tvorečka byla dříve naprosto běžnou a potřebnou (myslím tím hodně dříve
). Řekla bych, že když se maminek po porodu zeptáme na fyzický pocit, tak je to převážně únava
A tu určitě krkavčí matka moc neřeší
Je mi líto všech těch miminek
![]()
@mařenkaa já se taky vždycky divím jak dokážou samy porodit a hlavně se divím, jak potom tvrdí, že okolí netušilo, že byla těhotná..já vypadala jako vorvaň..nechápu, že někdo dokáže tak úspěšně maskovat těhotenské břicho.. ![]()
Smutné je, že se to dít bude pořád, i kdyby povolily ty testy, ženské může po porodu něbo během těhotenství hrábnout ![]()
Jediné co můžeme dělat my je, že své děti budeme chránit jak nejvíc dokážeme
Bude jim těmi nejlepšími maminkami
@Almira-Alm třebaaaa sebepoznání, vnímání hodnot, schopnost přizpůsobit se novym věcem, možná sem tam i nějakej ten „mateřskej pud“, poruchy osobostni…nevim, nejsem psycholog, ale dneska už je těch testů tolik, že by se tam určitě musel projevit nějakej náznak, kterej by moh ukázat na problém ![]()
Nemyslim tim třeba laktační psychózu, nebo tak, myslim tim, přímo ty ženský, co těhotenství tají, pak někde potají odrodí a nakonec mimi odhodí, nevěřim tomu, že jim takhle hrábne ze dne na den, když zjistí, že jsou těhotný ![]()
Samozřejmě ber to jen čistě teoreticky ![]()
@ohýnek píše:
Asi by ses měla přestat dívat na zprávy a nechápu proč by to jako nešlo. Ty psychptesty mě fakt pobavili
neboj, opravdu mi z toho nehrabe, jen mě to tak napadlo, člověku prostě občas do hlavy vlítne nějaká „blbost“ a musí ji ventilovat ![]()
@syselinka já třeba do pátýho měsíce nic teušila sama, ale pak se to něják přehouplo a nosila sem panděro, že bych na něj potřebovala kolečko ![]()
Je to zajímavý, hlavně, že se to vždycky podaří těm ženskejm, co to chtějí utajit ![]()
@mařenkaa jj, já kdybych ventilovala všchny svoje blbosti, tak založím deset diskuzí denně
stačí že má přítel ze mě hlavu jak pátrací balon ![]()
Já chápu silnější ženské, že to asi utají ale co ty vyhublé..? A většina těchto skrytých těhotných budou feťačky a alkoholičky a podobné, že.. A ty většinou bývají vychrtlé.. Nevím nevím kam bych teď strčila břicho, aby nebylo vidět ![]()