Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Samozřejmě, že se dá po porodu fungovat, když zrovna doktoři nevymačkají dítě ze ženský jak pastu na zuby a pak ji neodvezou úplně zdecimovanou na pokoj, tak se dá po porodu normálně vstát a postarat o dítě. Kdyby to nešlo, tak tu teď neplkáme, protože by lidstvo dávno předtím vymřelo…
@Gladys píše:
Samozřejmě, že se dá po porodu fungovat, když zrovna doktoři nevymačkají dítě ze ženský jak pastu na zuby a pak ji neodvezou úplně zdecimovanou na pokoj, tak se dá po porodu normálně vstát a postarat o dítě. Kdyby to nešlo, tak tu teď neplkáme, protože by lidstvo dávno předtím vymřelo…
Jinak zakladatelko, chápu, že je pro tebe otřesné, když nějaká… sama porodí, pak dítě zaškrtí a někde pohodí, to asi pro každého.
Ale to, že jsou ženské které zvládnou normálně samy porodit, přestřihnout šňůru a postarat se o miminko, u normálně fyziologického porodu nevidím nic strašného ![]()
Kdyby to tak bylo tak hrozné, obávám se, že dnes tu nesedíme na eMimi a neplkáme ![]()
Jinak pro mě pořád lepší porodit někde sama doma (pokud je vše ok), než když ze mě v porodnici vytlačí mé miminko, jako když tlačí z tuby pastu
(ta věta se mě moc líbí, díky Gladys, občas si ji od tebe asi půjčím
)
@mařenkaa tak dite musis sama vytlacit, teda nemusis, muzou ti pomoct, ale normalne to nastavila priroda tak, aby zena porodila sama a nikdo nepomahal. Ano je jiste procento, kdy se to proste nepovede - prirozeny vyber, ale rozhodne to neni tak velike procento, jake se pod dojmem nemocnicni pece zda.
je to hodne smutne, ale tohle se bohuzel stava, i pres veskerou osvetu, babyboxy, antikoncepci ![]()
Ja byla po prvnim porodu jak lanka, nic mi nebylo…teda na pole bych neslo, prirozenejsi mi prislo zalezt a nuchat se s ditetem.
Já rodila 2X. První porod, kdybych byla bez pomoci bych nepřežila já, ani dítě a druhý v klidu na poli ![]()
Pro mě naprosto fascinující video - porod doma a ve stoje: http://www.youtube.com/watch?…
@mařenkaa píše:
Každou chvíli je ve zprávách, jak někdo potají porodil a mimi v lepšim případě odložil…Pořád mi vrtá hlavou, jak to ty ženský dokážou, samy malý vytlačit, samy si odstřihnout pupeční šňůru a pak se zvednout a jít třeba do práce, jako by nechumelilo, tohle fakt nepochopim, myslíte, že tohle může zvládnout normální člověk/nedoktor?
Psychicky normální určitě neni, o tom nemam pochyb, ale jak to ty ženský můžou dokázat fyzicky, já bych dělala povinný psychotesty a ženský sterilizovala, když neprojdou, protože co se děje, to ani neni možný, kord když vidim kolem sebe holčiny, co by se snad upsaly i ďáblu, jen aby mohly mít miminko…
Hele já ani po třech porodech to nechápu, nemyslím, si, že bych to sama dala, vždycky mi to taky vrtalo ![]()
@Bobo87
takhle vidět matku jak mi ve stoje před pokojíčkem porodí sourozence, tak mám z toho trauma do konce života ![]()
Nechápu. Ty jsi jako neporodila sama? To dítě by v tobě nezůstalo, ono by vylezlo tak jako tak a šňůra je přece to nejmenší ![]()
Psychotesty
To je jak z Orwella.
Hlavne to nerikej nikde moc nahlas, nebo to nekoho na patricnych mistech fakt napadne…a za odpovidajici poplatky… ![]()
Můžu se zeptat, co se včera stalo? nekoukala jsem na zprávy!
@syselinka píše:
@mařenkaa já se taky vždycky divím jak dokážou samy porodit a hlavně se divím, jak potom tvrdí, že okolí netušilo, že byla těhotná..já vypadala jako vorvaň..nechápu, že někdo dokáže tak úspěšně maskovat těhotenské břicho..
Ja som druhe tehu tajila vyse 5 mesiacov - kym neboli vysledky amnia. Ked boli v pohode, vzala som do prace obtiahnute triko s napisom „jo jo, som zase v tom“. A vsetci chlapi cumeli ze mam pupok az pod nosom ked vcera na mne nebolo nic vidiet ![]()
@Bobo87 píše:
Pro mě naprosto fascinující video - porod doma a ve stoje: http://www.youtube.com/watch?…
tak to je super
, no měla jsem to vlastně podobné, skoro vestoje, jen na konec mi řekla asistentka jestli si nechci lehnout a to už koukala hlavička, tak zírala ![]()
Tak nad tímhle přemýšlím pokaždé, když se to v médiích mihne… A odpověď, která by mě uspokojila, jsem ještě nenašla a asi ani nenajdu.. Fyzicky si myslím, že je možné porodit bez jakékoli pomoci, to dítě prostě ven musí a pokud ta „matka“ je rozhodnutá ho odhodit, tak určitě neřeší, jestli je šňůra přefiknutá správně nebo ne. A když už zvládly celé těhotenství tajit, tak jim asi ani nezbyde nic jiného, než tajit i ten porod. Pár dnů se hodí marod a pak pokračuje tam, kde skončila, nebo možná ani to ne a pokračuje dál hned po porodu..
Osobně to nechápu. Myslím si, že i v hrozné životní situaci se slušný a rozumný člověk dopraví do porodnice a dítě pak odloží do BabyBoxu. Jen zrůda dokáže hodit dítě do popelnice..