Olej ricinový

46
15.4.13 19:26

Poradna pro rizikovou gravitidu

Měla bych dotaz je tu někdo kdo chodil na Poradnu pro rizikovou a patologickou gravitidu, paní doktorka z hematologie napsala Dop. : konzultována riziková poradna - s ohledem na adaptaci pacientky zatím bez TRF, kontrola u svého gynekologa dle plánu 22.4.2013, poprosíme podle domluvy předat do rizikové poradny - tam o předběžný termín 25.4.2013. Tak se chci se zeptat můj gynekolog mi musí vypsat papír aby si mě tam převzali to chápu ale mám rovnou žádat aby mi vypsal i papír na vyvolání porodu.

Příspěvek upraven 20.04.13 v 09:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
15.4.13 19:31

https://www.emimino.cz/…-olej-49665/
Tady je o tom diskuze..Já bych do něj nešla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
15.4.13 19:47

Ahoj :-) já jsem přenášela 6 dní, hrozila mi vyvolávačka :-) tak jsem zkusila ricinový koktejl a při dalším porodu vyzkouším znovu, pokud mi bude hrozit vyvolání. Vypila jsem asi tak v cca v osm večer, pak jsme na to ještě s manželem hupsli…od 1 lehké kontrakce, do porodnice jsem jela v 10 ( měla jsem kontrolu). Kontrakce bez bolestí, na ozvách nepravidelné, ale při kontrole otevřená na 3 cm, do doby než mi píchli injekcí bez bolesti, pak na sále asi 20 minut a malá byla venku :-) Za sebe doporučuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
15.4.13 19:47

Ricinový olej na rozjetí porodu? to slyším prvně
náš veterinář to ordinoval kdysi kočce, když měla problém s trávením :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
15.4.13 19:49
@princeznaII píše:
Ricinový olej na rozjetí porodu? to slyším prvně
náš veterinář to ordinoval kdysi kočce, když měla problém s trávením :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.4.13 19:50

Porod ti to MŮŽE rozjet v případě, že tvoje tělo už je nachystané. Jestli děložní čípek „drží“ jak píšeš, tak to znamená, že se nijak nepřipravuješ, porodní cesty nejsou k otevírání nachystané, půjdeš proti přírodě a to se nevyplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
15.4.13 19:51

@Elisenika A mohu se zeptat děložní hrdlo jsi měla uzavřené? Že tělo nebylo připravené k porodu a i tak to pomohlo? Že se to rozjelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
15.4.13 20:10

Fakt by sis něco takového vzala navíc v těhotenství???
 http://cs.wikipedia.org/wiki/Ricin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
15.4.13 20:13

Ja uz byla po terminu podle utz a akorat na termin podle MS jsem vypila prvni davku, neudelalo to nic. Za dva dny dalsi, zas nic, za dalsi dva dny dalsi a posledni s maximalnim odporem a taky nic, takze ja uz to rozhodne zkouset nebudu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
15.4.13 20:24

Ve 39+6 jsem se z toho děsně posr*la a nic, ve 40+6 další pokus a jen jsem si hrozně prdla. Pila jsem ho dopoledne, dcera se narodila další den odpoledne. Otázka, jestli by to přišlo i bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
15.4.13 20:36

Ricinovy olej je v dnešní době kontraindikovan k vnitřnímu užití. A rozhodně to není látka vyvolávající porod. Dřív se používal jako silné drastické projimadlo. Dnes už je to zakázané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8650
15.4.13 20:49
@jessikka píše:
Fakt by sis něco takového vzala navíc v těhotenství???
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ricin

ale toto je ricin, ne ricinový olej, ten nemá toxické účinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
15.4.13 21:16

@marti81 Možná máš pravdu. Přesto nechápu ženskou, která to vypije (jak bylo napsáno silné projímadlo), protože se bojí vyvolání léky pod lékařským dohledem. Chudák miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.4.13 21:59

@jessikka přesně tak. Vzhledem k tomu, že jde všechno přes placentu, nikde jsem nezaznamenala to, jestli ty maminy řešily, co to v tu chvíli dělá s tím mimčem uvnitř. Ale to asi není směroplatné, hlavně, že ho mamina vylodí ( v tom lepším případku) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
16.4.13 08:03

@Luckyl Nevím, zda byl čípek nějak připraven ( to už si bohužel nepamatuju ). Vím, že se to nemá zkoušet před termínem, ale až po…někomu pomůže někomu ne..jak psaly holky, každý na to má jiný názor :-) den před vyvolávačkou bych do toho klidně znovu šla (za pokus nic nedáš)…ale každého věc :-)…a pokud ti hrozí vyvolání jdeš proti přírodě tak jako tak, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí