Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Měla bych dotaz je tu někdo kdo chodil na Poradnu pro rizikovou a patologickou gravitidu, paní doktorka z hematologie napsala Dop. : konzultována riziková poradna - s ohledem na adaptaci pacientky zatím bez TRF, kontrola u svého gynekologa dle plánu 22.4.2013, poprosíme podle domluvy předat do rizikové poradny - tam o předběžný termín 25.4.2013. Tak se chci se zeptat můj gynekolog mi musí vypsat papír aby si mě tam převzali to chápu ale mám rovnou žádat aby mi vypsal i papír na vyvolání porodu.
Příspěvek upraven 20.04.13 v 09:46
https://www.emimino.cz/…-olej-49665/
Tady je o tom diskuze..Já bych do něj nešla. ![]()
Ahoj
já jsem přenášela 6 dní, hrozila mi vyvolávačka
tak jsem zkusila ricinový koktejl a při dalším porodu vyzkouším znovu, pokud mi bude hrozit vyvolání. Vypila jsem asi tak v cca v osm večer, pak jsme na to ještě s manželem hupsli…od 1 lehké kontrakce, do porodnice jsem jela v 10 ( měla jsem kontrolu). Kontrakce bez bolestí, na ozvách nepravidelné, ale při kontrole otevřená na 3 cm, do doby než mi píchli injekcí bez bolesti, pak na sále asi 20 minut a malá byla venku
Za sebe doporučuji..
Ricinový olej na rozjetí porodu? to slyším prvně
náš veterinář to ordinoval kdysi kočce, když měla problém s trávením ![]()
@princeznaII píše:
Ricinový olej na rozjetí porodu? to slyším prvně
náš veterinář to ordinoval kdysi kočce, když měla problém s trávením
Porod ti to MŮŽE rozjet v případě, že tvoje tělo už je nachystané. Jestli děložní čípek „drží“ jak píšeš, tak to znamená, že se nijak nepřipravuješ, porodní cesty nejsou k otevírání nachystané, půjdeš proti přírodě a to se nevyplácí.
@Elisenika A mohu se zeptat děložní hrdlo jsi měla uzavřené? Že tělo nebylo připravené k porodu a i tak to pomohlo? Že se to rozjelo?
Fakt by sis něco takového vzala navíc v těhotenství???
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ricin
Ja uz byla po terminu podle utz a akorat na termin podle MS jsem vypila prvni davku, neudelalo to nic. Za dva dny dalsi, zas nic, za dalsi dva dny dalsi a posledni s maximalnim odporem a taky nic, takze ja uz to rozhodne zkouset nebudu ![]()
Ve 39+6 jsem se z toho děsně posr*la a nic, ve 40+6 další pokus a jen jsem si hrozně prdla. Pila jsem ho dopoledne, dcera se narodila další den odpoledne. Otázka, jestli by to přišlo i bez něj.
Ricinovy olej je v dnešní době kontraindikovan k vnitřnímu užití. A rozhodně to není látka vyvolávající porod. Dřív se používal jako silné drastické projimadlo. Dnes už je to zakázané…
@jessikka píše:
Fakt by sis něco takového vzala navíc v těhotenství???
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ricin
ale toto je ricin, ne ricinový olej, ten nemá toxické účinky
@marti81 Možná máš pravdu. Přesto nechápu ženskou, která to vypije (jak bylo napsáno silné projímadlo), protože se bojí vyvolání léky pod lékařským dohledem. Chudák miminko.
@jessikka přesně tak. Vzhledem k tomu, že jde všechno přes placentu, nikde jsem nezaznamenala to, jestli ty maminy řešily, co to v tu chvíli dělá s tím mimčem uvnitř. Ale to asi není směroplatné, hlavně, že ho mamina vylodí ( v tom lepším případku) ![]()
@Luckyl Nevím, zda byl čípek nějak připraven ( to už si bohužel nepamatuju ). Vím, že se to nemá zkoušet před termínem, ale až po…někomu pomůže někomu ne..jak psaly holky, každý na to má jiný názor
den před vyvolávačkou bych do toho klidně znovu šla (za pokus nic nedáš)…ale každého věc
…a pokud ti hrozí vyvolání jdeš proti přírodě tak jako tak, ne?