Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych řekla, že se v první řadě pořádně pos......
No a když je tělo připravené rodit, tak to porod vyvolá, nebo taky ne. Bych řekla, že to bude stejně účinné jako ostatní babské recepty. Já třeba nedám dopustit na chilli papričky ![]()
Gina108 píše:
Já bych řekla, že se v první řadě pořádně pos......No a když je tělo připravené rodit, tak to porod vyvolá, nebo taky ne. Bych řekla, že to bude stejně účinné jako ostatní babské recepty. Já třeba nedám dopustit na chilli papričky
To jako fakt? Nemáš strach, že může být zle i prckovi?
Já bych asi moc nedala tady na ty recepty. Trochu tomu pomoct to ano, ale toto už je moc.
Holky, už to nějak vydržme, vždyť to trvalo celých 9měsíců,tak těch pár dní už nás nezabije ne??
Já jen chci vědět jestli stím nějaká máte zkušenosti…né žebych to chtěla zkoušet nebo někomu to vnucovat aby to vyzkoušel..jen mě to zajímá…A ty chilli papričky to vyvolají?
Néé, tenhle recept jsem na vlastní kůži nezkoušela, jen že ricinový olej je silné projímadlo, taky bych se bála té kořalky ![]()
Njn, já přenášela 9 dnů, pořád mě na kontrolách strašili, že „to vyvoláme“ tak jsem se snažila nějak tomu pomoci „neškodnými prostředky“ Nezabírala horká vada, skákání do schodů, sex, mytí oken, až ty papričky, to mi poradila známá. Ale stejně si myslím, že to byla náhoda, že zrovna jsem už chtěla rodit a zrovna sežrala ty papričky. Mmch papričky miluju, jen jsem se je bála jíst v těhu, tak jsem si pak dala do nosu ![]()
Anonymní píše:
Já jen chci vědět jestli stím nějaká máte zkušenosti…né žebych to chtěla zkoušet nebo někomu to vnucovat aby to vyzkoušel..jen mě to zajímá…A ty chilli papričky to vyvolají?
Ne vpohodě, každý má jiný názor. Ale bohužel ti s tím neporadím, protože zkušenost žádnou nemám.
Tak já s tím zkušenosti mám.Skusila jsem to až po poradě s mým lékařem.Je to naprosto neškodný nápoj.Prý ani ta slivovice mi nemůže uškodit.To je prý horší už to červené víno.A ricinový olej je naprosto přírodní složka.U mě to pouze vyvolalo pořádný poslíčky,ani jsem se nepos.....Podle mě ale nemá cenu opravdu nic zkoušet,pak ještě jsi víc napnutá,jestli to náhodou nezabere a každé píchnutí vnímáš už jako porod.Zbytečnej stres.
Anonymní píše:
Nápoj k vyvolání porodu podle Ingeborg Stadelmannové 6. Ricinový koktejlPřipravte si směs z ricinového oleje (ke koupi v lékárnách) s meruňkovým džusem a hltem čiré kořalky. Tuto vypijte. Během tří až šesti hodin se dostaví silné porodní bolesti. Pokud je tělo připravené…
Co si o tom myslíte?Já jsem jen tak brouzdala a našla jsem toto.Máte stím někdo zkušenosti?
Delala jsem dvakrat,pokazde to skoro spustilo porod(nasledny 24hodinovy prujem stal za to)ale nerozjelo se to,pozdeji se zjistilo,ze mimi sestoupit NEMOHLO(kratky pupecnik)
Pokud ale pripravene vsechno je,je uspesnost tohohle koktejlu docela vysoka ![]()
Ahoj,
já zkoušela, ale krom pořádný sr… a dodnes při vzpomínkách návaly na zvracení a nenávist všeho meruňkového, to k ničemu nevedlo ![]()
Tak já to zkusila - celkem nedávno - viz metřík a mně to teda zabralo
Samo sem se mega pos*ala a zpětně to snad bylo horší jak samotný porod
No co bych k tomu víc řekla
Vypila sem to ve dvě odpoledne a v deset večer se malá narodila ![]()
Porodila jsem po něm holčičku přenášenou devět dní. Bylo to v sobotu, v pondělí jsem měla jít na vyvolání. Pro mě velmi krajní možnost, které jsem nevyužila, ani když už jsem kvůli bolestem kyčlí ke konci prakticky nemohla chodit (při dvou dětech dosti blbé, musím říct), ale než jít na vyvolání, kdy by do mě nacpali dle mého názoru větší sajrajt… je z toho běhavka (nijak strašná, pokud do sebe člověk předtím nacpe balení višní v hořké čokoládě
), a pak, pokud je tělo připravené, přijde porod, obvykle to jde rychle.
Jen bych opravila, že do tří až šesti hodin ne silné bolesti, ale prostě bolesti. Prvních pět hodin bylo naprosto o ničom, ještě jsem si šla lehnout, a pak jsme měli najednou dost co dělat, abychom to stihli. Jestli ten fofr byl způsobený ricinem, to nevím, ale takové porody bych si dala líbit.
Ahojda, tak jelikož se mi fakt nechce přenášet, informovala jsem se i na tento koktejl. Zajímalo by mě dávkování, já jsem totiž slyšela 2dcl džusíku, 2dcl toho oleje + panák vodky (ten je volitelný
).
Prosím, vy co jste o tom slyšely nebo si ho samy daly jaké jste měly dávkování?
Díky moc
Tak ja koktejl zkusila 2× (3 dny pred terminem a o dva dny pozdeji). Kvuli predchozimu cisari jsem mela jit nejpozdeji v den terminu porodu na vyvolani, tak jsem se snazila, aby se porod rozjel bez vyvolani. Telo ale nebylo pripravene a „jen“ me to pekne prohnalo a vyvolani me neminulo. A i po zavedeni tablety to trvalo skoro cely den nez se porod rozjel. Ja proste sama od sebe rodit driv nebudu a nebudu
![]()
Jinak jsem si dala asi 2-3 lzice oleje, panak slivovice, tretinu merunkoveho kompotu a doredila jsem to dzusem. To vse rozmixovala. Vslo mi to na sklenici velikosti 0,3 l.
Taky si myslim, ze ricinak je menn skodlivy nez to, cim cloveka dopuji v nemocnici ![]()
Ahoj holky,
teď jsem o tom četla dlouhou diskuzi na koníku,některým holkám to pomohlo jiné se po tom taky jen pořádně po…li ![]()
Tady o tom je celkem dost napsáno http://www.modrykonik.cz/…rg-stadelma/ každopádně si ráda přečtu i vaše zkušenosti ![]()
Nápoj k vyvolání porodu podle Ingeborg Stadelmannové 6. Ricinový koktejl
Připravte si směs z ricinového oleje (ke koupi v lékárnách) s meruňkovým džusem a hltem čiré kořalky. Tuto vypijte. Během tří až šesti hodin se dostaví silné porodní bolesti. Pokud je tělo připravené…
Co si o tom myslíte?Já jsem jen tak brouzdala a našla jsem toto.Máte stím někdo zkušenosti?