Manualne vybavena placenta

23033
8.9.10 13:47

Manualne vybavena placenta

Ahoj holky, tak rodit jednou stacilo:) dalsi dva roky nechci slyset slovo porod:) zeptam se mate nekdo podobnou zkusenost ze byla placenta manualne vybavena a nasledne cisteni v celkove anestezii? Muze mit nejakou souvislost, ze se mi po porodu hned holka neprisala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
8.9.10 13:59

a jak dlouho se cekalo na placentu? Prirozene odchazi placenta az i 2h po porodu, bohuzel mnoho lekaru je velmi netrpelivych, takze prdnou injekci a uz tahaj za pupecnik (mmch v doporucenich WHO k porodu, ktere CR podepsala pred spoustou let je, ze se za pupecnik nema tahat. Haha, myslim, ze je spousta porodniku, kteri nevi, co je to WHO a co vydala za doporuceni :cert: ).
Prisati ditete samozrejme pomuze vybaveni placenty, protoze pri sani bradavky se vytvari oxytocin, diky kteremu prijdou dalsi stahy delohy. ale na odlouceni je potreba takovy hormonalni koktejl, nejen oxytocin a ty hormony se nejvic uvolnuji ve chvili, kdy ma matka dite u sebe, dite idealne saje a nikdo je nerusi a citi se v bezpeci. Jsou to takove spojene nadoby, bonding je urcite dobry pro dite, ale zaroven i pro matku. rika se tomu zlata hodinka, obcas mam ale pocit, ze v nasi uspechane odbe se scvrkla na zlatou petiminutovku a pak honem umyt, zvazit, zmerit, vykapat…

ale placenta muze byt tez prirostla, pravdepodobnost vzrusta pokud zena driv uz prodelala potrat, kyretaz, zanety delohy, endometriozu… Tam pak muze byt placenta fakt vrostla do delohy a neda se nic jineho delat, nez ji vybavit a delohu vycistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
8.9.10 14:11

Tak mě ji zašly rvát 5 minut po porodu 8-o zaživa,por.asistentka mě masírovala břicho a dr trhala a ďoubala,čištění za živa.Chtěla jsem uspat protože už mi to dělaly před 11 lety u holky a vím jaký to je maso,a prý ne že to je za chvilku,chvilka trvala asi 20 minut,řvala a brečela jsem jak kráva.Jo a ta por.asistentka neměla rukavice,takže mi nehtama posekala břicho do krve.

• Citovat
  • Upravit
23033
8.9.10 14:17

tywole a kde jsi rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
8.9.10 14:19

V Hradci Králové

• Citovat
  • Upravit
5597
8.9.10 14:21

Monjie, né každé dítě se hned po porodu přisaje, některým to trvá dýl než na to příjdou

Hodako, u kterých řezníků jsi proboha rodila? 8-o to mi chceš říct, že jsi byla při vědomí a dr. v tobě vraženou ruku „po loket“ a vybavovala placentu???? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.9.10 14:22

Odkaz na ta doporuceni WHO
http://www.rodina.cz/clanek1569.htm

akorat o tom tahani za pupecnik jsem tam nic nenasla, tak nevim, kde jsem to cetla.

Zduraznila bych hlavne bod 11, bezne osetreni zdraveho novorozence neni duvod k separaci od matky, haha :-?

Příspěvek upraven 08.09.10 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
8.9.10 14:24
bedru píše:
Monjie, né každé dítě se hned po porodu přisaje, některým to trvá dýl než na to příjdouHodako, u kterých řezníků jsi proboha rodila? 8-o to mi chceš říct, že jsi byla při vědomí a dr. v tobě vraženou ruku „po loket“ a vybavovala placentu???? 8-o

jj a ještě nějaký háky,či co železný

• Citovat
  • Upravit
23033
8.9.10 14:24

TYWOLE, no na Hradec ja mam blby vzpominky, sice je to moje uzasne rodne mesto.. ze ktereho jsem rada prchla, ale byla jsem zrovna u nasich kdyz jsem byla poprve tehotna, zacla jsem krvacet, bohuzel se nestihlo zachranit, lezela jsem jak pica na stole a cekala az laskave prikraci anesteziolog ktery byl snad jedinej na celou kliniku,roztazeny nohy jak .. a remeny.. no jak z minuleho stoleti… doktori taky strasne mili nasrat, museli mi delat kyretaz dvakrat, jelikoz dalsi rano me pustili tak jsem jela zpet do Prahy a za dalsi dva dny jsem sla znova na cisteni desny :cert: taky jsem poslala stiznost!

Příspěvek upraven 08.09.10 v 14:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
8.9.10 14:25

Jj, taky jsem měla rozpichané ruce a o chvíli později už mi kdosi tahal za pupeční šňůru :twisted:
Díky takto šetrnému zásahu jsem musela o 4 dny později na revizi, a tak jsem si svůj pobyt v porodnici ještě prodloužila :roll:

Tenkrát jsem byla blbá a věděla prd, škoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
8.9.10 14:26

Cappy jak to myslis? ted by sis neco napsala do porodniho planu? jako pockat dve hodiny s odchodem placenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
8.9.10 14:30
Hodaka píše:
bedru píše:
Hodako, u kterých řezníků jsi proboha rodila? 8-o to mi chceš říct, že jsi byla při vědomí a dr. v tobě vraženou ruku „po loket“ a vybavovala placentu???? 8-o
jj a ještě nějaký háky,či co železný

tak to byly zrcadla. ale to se snad nedá ani přežít 8-o , když jsem u takového zákroku asistovala, tak jsem si říkala, že bych se nechtěla probudit :-?
není to na žalobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
8.9.10 14:32

Ono je těžký se bránit,když je člověk těsně po porodu,malej měl nízkou porodní váhu 2570 blbě držel teplotu,takže jsem ho měla asi minutku,pak ho odnesla sestra,když ho přinesla omytýho tak zas asi minutku a musel do inkubátoru.A hlavně jsem si říkala jdu na to potřetí,tak nejsem blbá :roll: Nejsem zastánce porodních plánů,myslím si že doktoři by měli nejlépe vědět co maj dělat,ale asi ne tak příště v mém porodním plánu bude jediná věc,USPAT!!!Protože ta placenta bude zase přirostlá.

• Citovat
  • Upravit
5597
8.9.10 14:34

když se čeká na placentu, tak se za ní z lehka popotahuje, ale nesmí se silou, nejhorší , co se může stát je, že se vytáhne i děloha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
8.9.10 14:35
Monjie píše:
Cappy jak to myslis? ted by sis neco napsala do porodniho planu? jako pockat dve hodiny s odchodem placenty?

Ano, uvedla bych to porodního plánu (na který jsem se bohužel u svého prvního porodu vykašlala, protože mi přišel zbytečný :-? ).
Nebo bych si přímo na porodním boxu otevřela pusu.
Ono to většinou ani ty dvě hodiny netrvá.
Slyšela jsem, že kolem půl hodiny.
A i kdyby 2. Vzhledem k tomu, že mě stejně nechali na tom bohu ještě pár hodin po akci, nic by se nestalo, kdyby tomu nechali volný rpůběh.
Chtěli mě mít prostě rychle z krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky