Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
v jakém týdnu se dá porodit aby miminko mohlo v pořádku peřežít
ale na žádost rodičů a pokud se má dítě k světu zachranují i v nedokončeném 24tt.Ale od 24tt musí lékař udělat včše pro to ,aby dítě uachránil.
Ale jestli se nemýlím v Japonsku mají hranici viability na 21tt.A někde pro změnu až na 28tt.
Jinak může být dítě narozené v 24tt bez následků a dítě ve 30tt s následky,vždy záleží na okolnostech průběhu porodu a taky místě ,kde rodíš.
děkuji jen mě to zajímá jsem ve 22.tt a asi mě přepadla jen nějaká deprese co kdyby
ale stejně děkuji
Jen tak mimochodem, hranici v Turecku pro záchranu nedonošence nevíte???Budu tam evidentně pobývat od 23+6 do 24+6tt, tak jen abych věděla…Ačkoli na tyhle hrůzostrašnosti raději nemyslím.. ![]()
Bongiorno18 píše:
Jen tak mimochodem, hranici v Turecku pro záchranu nedonošence nevíte???Budu tam evidentně pobývat od 23+6 do 24+6tt, tak jen abych věděla…Ačkoli na tyhle hrůzostrašnosti raději nemyslím..
no hranici nevím, ale zjisti si, jestli budeš mít pojištění léčebných výloh. my když jsme letěli na konci června, tak se mi pojištění na lékařské ošetření v souvislosti s těhitenstvím vztahovalo do 24+0. ale jinak jsem se tam taky ptala delegátky co a jak a ona mě uklidňovala, že lékařská péče tam je opravdu dobrá.
Zdravím. Prosím vás, ve čtvrtek mi na kontrole vyděšený gynekolog řekl, že mám krátký čípek a že můžu do 2 týdnů porodit. Jsem momentálně ve 28 tt. Byla jsem hospitalizována do nemocnice, kde mi udělali veškerá vyšetření včetně sledování dělohy a kontrakcí a úniku plodové vody. Jediné, co potvrdili, byl zkrácený čípek, ale děloha mi pracovala normálně, plodová voda nebyla, takže mě poslali domů. Od včera večer mám hrozné bolesti břicha, zad a křeče jak při menstruaci. Ať si lehnu jakkoliv, tak to neskutečně bolí. Četla jsem si nějaké rozdíly mezi tím, jak jsou cítit poslíčci a jak pravé kontrakce, ale zajímá mě osobní zkušenost. A pokud to jsou poslíčci, jak blízký to značí příchod porodu? V úterý jdu každopádně opět na kontrolu, tak pořádně uvidím.