Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj, chtela jsem se zeptat, od vcera mam takovy divny bolesti bricha, nejsou to ani bolesti jako pocit ze se mi bricho roztrhne, ale ne porad boli to pak to prestane a pak znova. v noci byl docela klid, ted rano se mi ktomu pridaly bolesti v krizi, jakoby bolesti ktery jsem mela nez jsem to dostala, ale taky ne porad. myslite ze to muze byt porod? v utery jsem byla na kontrole a nic nerikala, bricho mam porat dost na hore, tak nevim co to muze byt
mam z toho strach protoze mam lekovy riziko a doktorka mi to tenkrat vysvetlovala tim, ze leky co jsem brala (jsem astmaticka) nez jsem zjistila ze jsem tehotna, nemaji vliv na plod ale prave na kontrakce, ze bud je muzu mit extra bolestivy nebo je nebudu mit skoro vubec
tak ted nevim, jsem 36+3tt. dekuji za rady
Holka radeji zavolej na gyndu a potom tam zajdi…stejne uz jsi asi doma…tohle by se mi nelibilo…zbytecne neriskuj…
To, že v úterý doktor nic neříkal, ještě nic neznamená. Já byla na kontrole dopoledne, k porodu to nevypadalo (5 dní před termínem), večer jsem jela do porodnice se slabými kontrakcemi a 2h nato jsem porodila. Pokud máš pochybnosti, tak bych zajela do porodnice.
Jsi prvorodička? Ale i prvorodičky můžou mít rychlý porod
.
asi mas pravdu, hned po devaty ji brnku. treba je to jen tim ze malej je trochu vetsi a utiskuje me ![]()
jo jo prvorodicka a jeste jsem od toho uterka zacala pit ten caj z maliniku, tak nevim jestli by to mohlo mit taky naky vliv
a to by mohl byt porod ikdyz je prcek porad na hore?
Ja tipuju spis posliky, dokazou byt pekne hnusny.
Vnitrni vysetreni povazuju za vesteni z kristalove koule, obcas se doktori trefi a obcas ne. Maji ty bolesti nejakou pravidelnost?
Tak nekdo ma bricho nahore i tesne pred porodem, na tohle se nejde spolehat…me treba bricho nikdy vyrazne nekleslo…
no ani prave nemaj, mozna vcera na vecer byli docela pravidelny (hlavne se neptejte jak to ja nevim
) ale ted od rana to zadna pravidelnost neni
no ani prave nemaj, mozna vcera na vecer byli docela pravidelny (hlavne se neptejte jak to ja nevim
) ale ted od rana to zadna pravidelnost neni
Jo a potvrzuju, ze i prvorodicka muze porodit hooodne rychle, 2,5h od prasknuti vody, cca 1,5h po nastupu nejakych vyzivnejsich kontrakci byl Mates venku
A to postup porodu jeste zbrzdil odjezd do porodky, kdy se mi na dobu prevozu temer zastavili kontrakce, jinak bychom mozna i stihli tu definici prekotneho porodu ![]()
Tez jsem pila malinik, zacala jsem nekdy v tom 35.tt a postupne zvysovala davky.
no ja ten malinik zacala hned trikrat denne tak snad jsem neco nepo.....
no tak jsem se dovolala a mam prijit na druhou, ted tam doktorka neni, tak jsem zvedava. treba me uz posle rovnu do porodky
to by bylo fajn, malej je totiz krapet vetsi takze bych aspon nemusela na cisare
Já měla obě holky „nahoře“ ještě těsně před porodem. Ani jsem nezaregistrovala, že „spadly“ dolů.
radsi si zajdi k doktorce nebo do porodnice. ja jsem mela kontrakce od 2 od rana slo mi to do krize a v 11 hod mi praskla plodovka a ve 13.25 byl malej na svete, taky jsem to tu konzultovala s holkama, rodila jsem o 4 dny dřív, jeste me objednavali po terminu na ultrazvuk ![]()
tak jsem byla u doktorky a prej je vse o.k. prej se mi jen natahuje bricho, sice nevim co to jako ma znamenat, ale tak resit to nebudu kdyz je vse v poradku ![]()