Epidural

24
28.8.10 19:44

epidural

Ahoj těhulky,chtěla jsem se optat jak je to s epiduralem,jestli ho dostane každá maminka na požádání,pokud nemá zdravotní problém a taky jestli ho můžu dostat v každé porodnici,slyšela jsem že někde ho nedávají,já osobně bych ho moc chtěla,strašně se bojím bolestí,že to nevydržím :oops: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
28.8.10 20:00

Určitě ho v KAŽDÉ porodnici nedostaneš. Vím o jedné, kde se za něj platí a pokud ho chceš a není k tomu jiný důvod, tak se za něj platí nemalé peníze.

Já se taky bála bolesti a neměla jsem ho ani u jednoho porodu. A taky se může stát, že ho nestihneš ;) .

Držím pěstičky :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
28.8.10 20:02

Pokud vím, někde ho dávají jak na běžícím pásu a zdarma, jinde se platí (např. v Krči v Praze je to kolem 4.500,–) Zjisti si info v porodnici, kde plánuješ rodit, to bude nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
28.8.10 20:07

v podoli a u apolinare na to maji nejaky grant a je to zadara, jinde se plati. krome indikaci danych pojistovnou (treba porod mrtveho ditete). Do budoucna doufam, ze bude hrazen vzdy, protoze tlumit bolest je prece ukolem lekarske pece! Bychom mohli zacit operovat bez anestezie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
28.8.10 20:14

Ahoj,záleží na tom,v jaké porodnici chceě rodit,bohužel jsem se často dočetla,že jsou porodnice,kde epidural není samozřejmostí,a že se za něj platí,přitom epidural je plně hrazený pojišťovnou :cert: taky personál je dost neochotný ho aplikovat,často sestry říkají,že se to má vydržet.Taky záleží na tom,jak je v porodnici přítomen anesteziolog.Rozhodně si vše potřebné zjisti předem v určené porodnici,a při porodu se nenech odradit od jeho aplikace tvrzením,že to vydržíš apod.Já osobně jsem rodila císařem v epidurální analgezii,což je asi jiný případ,ale ve FN Plzeň je epidurál samozřejmostí,a anesteziolog je přítomen 24h,a neplatí se za něj.Je to taky velká porodnice.Držím palce,ať to všechno dobře dopadne :-) vím,co je strach z bolesti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5714
28.8.10 20:17

Já rodila před měsícem u Apolináře a bez problémů mi ho dali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
28.8.10 20:20

neboj určitě bys to vydržela i bez epidurálu.Pokud myslíš ,že ho budeš potřebovat v nem.se zeptej předem ,jak to u nich funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
28.8.10 20:39

… z vlastnej skusenosti, doporucujem. V motole ho tiez davaju bez prispevku. Tiez som strachopud na bolest, ale pozor, neda sa na to 100% spoliehat, ako na nic v zivote. Ale snad to pomoze, hodne zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.8.10 20:43

FN Motol bez problémů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.8.10 20:44

Já jsem měla při obou porodech, v Brně Bohunicích zdarma. Ale slyšela jsem, že někde ho nedávájí " na požádání " nebo se za něj platí. Prý ale nejde jen o pojišťovnu, ale o realizaci. Musí ho zavést lékař z ARA, který musí být po celou dobu dostupný v případě komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.8.10 20:44

já jsem to teda bez epidurálu nedávala, děkuju Bohu za něj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.8.10 20:49

Ahoj. Rodila jsem v Podolí. Nabídli ho automaticky a zadara.Nejdřív mi vzali krev,aby zjistili,jestli mi ho můžou píchnout. Když přišla PA se zprávou, že ano, byla jsem nejšťastnější člověk na světě. Ovšem ještě se do mě podívala a bohužel konstatovala,že už se nestíhá :zed: V tu chvíli to byl konec světa pro mě :-( Naštěstí to vůbec nebylo tak hrozné, a pokud jo,už si to ani nepamatuju. Neboj,zvládly to ženský co svět světem stojí,zvladneš to taky :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.8.10 20:51

ahoj, ja taky rodila v Podoli… jak pise macinka zdarma, krevni testy. Ja si ho nenechala, stejne by to ani neslo kvuli memu zdrav.stavu.. a da se to prezit i bez epiduralu!sice si zenska sahne na dno, ale myslim ze sestinedeli nez samotnej porod je teda horsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
28.8.10 20:55

Já se taky strašně bála bolestí a tady u nás v Kroměříži jsou docela proti tomu, až pokud je to opravdu nutné… Říkala jsem to sestřičce asi třikrát že si ho přeji že to fakt bez toho nejde :lol: :lol: a ta pořád říkala své, že to krásně rozdýchávám že to určitě vydržím… Hmm a pak už bylo pozdě, měla jsem docela rychlý porod…
Holky vy co jste měly epidural, jaké to je… necítíte vůbec nic? to by mě zajímalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
28.8.10 20:58

jo jo přesně jak píše Monjie, šestinedělí je horší jak porod… Nebo spíše pro mě byl nejhorší druhý den a jít na velkou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí