Epidural

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23033
28.8.10 20:58

hele ja kdyz jsem uz nemohla tak jsem doktorce rekla ze chci jit cisarem:D ze uz opravdu nemuzu, no manzel mi daval herdy do zad… :-P no od 23 hodin a v 03:45 byla mala na svete:))
no ja byla do 12 na sale, a uz me strasili ze dokud se nevycuram ze budou cevkovat.. a jit na velkou .. to je asi horsi nez samotny porod :D
btw. on ten samotny porod je v pohode to jenom tlacis…spis ta druha doba porodni.. :roll: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
28.8.10 21:05

V Olomouci ve fakultce ho dávají zadara i my ho sami nabízeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.8.10 21:08
MišelkaX píše:
Já se taky strašně bála bolestí a tady u nás v Kroměříži jsou docela proti tomu, až pokud je to opravdu nutné… Říkala jsem to sestřičce asi třikrát že si ho přeji že to fakt bez toho nejde :lol: :lol: a ta pořád říkala své, že to krásně rozdýchávám že to určitě vydržím… Hmm a pak už bylo pozdě, měla jsem docela rychlý porod…
Holky vy co jste měly epidural, jaké to je… necítíte vůbec nic? to by mě zajímalo :wink:

Já byla po epidurálu totálně bez kontrakcí - nádherná úleva :mrgreen: pak už jsem jen čekala až se otevřu a tlačení byla pohoda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.8.10 21:11

jinak v mým případě - cévkování pohoda, bylo mi to příjemné :lol: :lol:

bobek druhej den sice nebyl ale dávala jsem si kefíry takže to pak šlo samo :lol:

a určitě byl porod horší než šestinedělí…šestinedělí bylo náročné psychicky - ale na tu já nehraju, šílím z bolesti a ta byla u porodu strašná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.8.10 21:20

Brrrr tak to jste mě moc neuklidnily,myslela jsem že nic horšího než porod mě nečeká :roll: :think: a teď ještě šestinedělí jo :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.8.10 21:24

Jo ještě rodila jste některá v Chrudimi či Pardubicích?Tam ho dávají?4500kč :?: no to bych tu bolest teda asi musela vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.8.10 21:28

no pro me bylo asi nejhorsi ta 2doba porodni a pak kojeni .. s velkejma kozama je to hruuza:D clovek si ani nemuze s tou nastrihlou pr.. poradne sednout:) no des.. nebooj, to zvlasnes!!!!zvladly jsme to vsichni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
28.8.10 21:58

Vzhledem k tomu, že v celkové narkóze mě asi porodit nenechají, tak určitě jdu někam, kde s epidurálem nedělají ciráty :-D Ale zase je fakt, že vždycky lepší zkusit vydržet bez toho, chemie do těla nikdy není plus a je dost teorií, že to mimču nedělá dobře. Moje teorie po prvním porodu říká, že mimčo to určitě s maminkou myslí dobře a nějak to skousne. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
28.8.10 22:15

no je fakt ,že jako každá „chemie“ to má určo i nežádoucí účinky a reakce -moje kamarádka po epidurálu 24h necítila nohy .
ale jinak pro doktory je to docela dobré ,pokud na to příjde a musí dělat akutního císaře ušetří se tím spoustu času .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
28.8.10 22:36

Nemá smysl se děsit předem, ikdyž je to těžký no. Ať tak, či tak - zvládneš to.

Já ho teda taky neměla, a že to nebolí, to říct fakt nemůžu, mě teda nejvíc asi těsně před tlačením a tlačení. Ale teda šestinedělí taky dooost nepříjemný. Šití malý, ale ne moc „hezky“ ušitý a hojilo se to hůř. O wc ani nemluvím. A i epi má úskalí - např. tě může pár dní šíleně bolet hlava…což teda když si přičtu k hojícímu se nástřihu a péči o dítě…to bych asi nedala. Ten porod mi přišel taková přirozená bolest a na konci odměna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.8.10 22:40

jeva presne, vystizne a krasne receno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.8.10 23:05
MišelkaX píše:
Já se taky strašně bála bolestí a tady u nás v Kroměříži jsou docela proti tomu, až pokud je to opravdu nutné… Říkala jsem to sestřičce asi třikrát že si ho přeji že to fakt bez toho nejde :lol: :lol: a ta pořád říkala své, že to krásně rozdýchávám že to určitě vydržím… Hmm a pak už bylo pozdě, měla jsem docela rychlý porod…
Holky vy co jste měly epidural, jaké to je… necítíte vůbec nic? to by mě zajímalo :wink:

Mišelko,já jsem vždycky říkala,že epidural nechci,mám fobii z jehel a aby mě píchali do páteře-to NIKDY!!!!A pak když jsem rodila a to trvalo asi od 15h tak asi kolem půl noci ty bolesti byly takový,že jsem myslela že umřu a o ten epidural jsem je prosila…kdyby to tenkrát šlo tak jsem si snad i klekla.. :mrgreen: dr.mě vyšetřil a pořád jsem byla málo otevřená,tak že ještě počkáme…pak teda to už šlo tak přišel anesteziolog…jenže mě napichoval asi na čtyřikrát,protože se nemohl trefit přesně tam kam chtěl…a mezi minutovýma kontrakcema-to bylo fakt žůžo :cert: ,nakonec se mu to nepovedlo,řekl že to moje vina není,že jsem se nehýbala tak jak mi řekli,aleže se to u těhotných stává,že ty mezi obratlové ploténky tou vahou v těhotenství jsou stršně na sobě,tudíž se mezi ně nedostal…takhle mi to vysvětlil.Tak mi daly jen proti bolesti do žíly.Po porodu jsem ale necítila palec na noze a půl ruky,napíchnul mi tam někde nějakej nerv.

tak to jsou mé zážitky s epiduralem! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
28.8.10 23:27

Ve Zlíně ho taky dávají zadara, ale musíš si o něj zažádat předem.
Já měla epi u obou porodů a kontrakce jsem teda cítila, ale hodně se mi ulevilo, dokonce jsem jim začala i usínat. Takže u třetího jdu do něj zase :palec: Žádné vedlejší účinky se u mně neprojevily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
29.8.10 00:06

ja rodila na obilnaku v brne a nabidli mi ho hned jak sem prisla do porodnice a to mi bolesti jeste nezacaly,tak sem nevedela co jim mam rict,jelikos sem nevedela co me ceka.
nakonec sem porad cekala tu nesnesitelnou bolest,kterou nevydrzim.....jak me vsichni strasily a neeprisla :mrgreen: ,nerikam,ze to nebolelo,ale ja sem si v duchu zpivala a snazila myslet na neco jineho pomohlo to.Byla sem na balonu a sprse,ta mi pomohla nejvic,muka pro me bylo,kdyz sem musela lehnout a nehybat se,kdyz me daly na monitor,nemohla bych byt privazana..
A tlaceni bylo super,to uz sem vedela,ze se blizi konec a jak mala vylezla,tak sem na t :mrgreen: o zle zapomela a hned mi pripadlo,ze to nic nebylo :mrgreen: .

Pro me bylo horsi jak se mi nalily prsa 3.den bolelyy me moooc pri kazdem pohybu.to sem ani nevedela,ze me ceka 8-o .

• Citovat
  • Upravit
5679
29.8.10 09:15

Derido fakt? že bych další rodila ve Zlíně??? :lol: je to docela kousek..
Bolesti se ale vydržet dají, pro mne pak bylo vysvobozujicí když jsem si už mohla zatlačit, no náááádhera… Uvidíš, to zvládneš i bez něj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí