Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
hele ja kdyz jsem uz nemohla tak jsem doktorce rekla ze chci jit cisarem:D ze uz opravdu nemuzu, no manzel mi daval herdy do zad…
no od 23 hodin a v 03:45 byla mala na svete:))
no ja byla do 12 na sale, a uz me strasili ze dokud se nevycuram ze budou cevkovat.. a jit na velkou .. to je asi horsi nez samotny porod ![]()
btw. on ten samotny porod je v pohode to jenom tlacis…spis ta druha doba porodni..
![]()
V Olomouci ve fakultce ho dávají zadara i my ho sami nabízeli.
MišelkaX píše:
Já se taky strašně bála bolestí a tady u nás v Kroměříži jsou docela proti tomu, až pokud je to opravdu nutné… Říkala jsem to sestřičce asi třikrát že si ho přeji že to fakt bez toho nejde![]()
a ta pořád říkala své, že to krásně rozdýchávám že to určitě vydržím… Hmm a pak už bylo pozdě, měla jsem docela rychlý porod…
Holky vy co jste měly epidural, jaké to je… necítíte vůbec nic? to by mě zajímalo
Já byla po epidurálu totálně bez kontrakcí - nádherná úleva
pak už jsem jen čekala až se otevřu a tlačení byla pohoda ![]()
jinak v mým případě - cévkování pohoda, bylo mi to příjemné
![]()
bobek druhej den sice nebyl ale dávala jsem si kefíry takže to pak šlo samo ![]()
a určitě byl porod horší než šestinedělí…šestinedělí bylo náročné psychicky - ale na tu já nehraju, šílím z bolesti a ta byla u porodu strašná ![]()
Brrrr tak to jste mě moc neuklidnily,myslela jsem že nic horšího než porod mě nečeká
a teď ještě šestinedělí jo ![]()
Jo ještě rodila jste některá v Chrudimi či Pardubicích?Tam ho dávají?4500kč
no to bych tu bolest teda asi musela vydržet
no pro me bylo asi nejhorsi ta 2doba porodni a pak kojeni .. s velkejma kozama je to hruuza:D clovek si ani nemuze s tou nastrihlou pr.. poradne sednout:) no des.. nebooj, to zvlasnes!!!!zvladly jsme to vsichni!
Vzhledem k tomu, že v celkové narkóze mě asi porodit nenechají, tak určitě jdu někam, kde s epidurálem nedělají ciráty
Ale zase je fakt, že vždycky lepší zkusit vydržet bez toho, chemie do těla nikdy není plus a je dost teorií, že to mimču nedělá dobře. Moje teorie po prvním porodu říká, že mimčo to určitě s maminkou myslí dobře a nějak to skousne. ![]()
no je fakt ,že jako každá „chemie“ to má určo i nežádoucí účinky a reakce -moje kamarádka po epidurálu 24h necítila nohy .
ale jinak pro doktory je to docela dobré ,pokud na to příjde a musí dělat akutního císaře ušetří se tím spoustu času .
Nemá smysl se děsit předem, ikdyž je to těžký no. Ať tak, či tak - zvládneš to.
Já ho teda taky neměla, a že to nebolí, to říct fakt nemůžu, mě teda nejvíc asi těsně před tlačením a tlačení. Ale teda šestinedělí taky dooost nepříjemný. Šití malý, ale ne moc „hezky“ ušitý a hojilo se to hůř. O wc ani nemluvím. A i epi má úskalí - např. tě může pár dní šíleně bolet hlava…což teda když si přičtu k hojícímu se nástřihu a péči o dítě…to bych asi nedala. Ten porod mi přišel taková přirozená bolest a na konci odměna ![]()
MišelkaX píše:
Já se taky strašně bála bolestí a tady u nás v Kroměříži jsou docela proti tomu, až pokud je to opravdu nutné… Říkala jsem to sestřičce asi třikrát že si ho přeji že to fakt bez toho nejde![]()
a ta pořád říkala své, že to krásně rozdýchávám že to určitě vydržím… Hmm a pak už bylo pozdě, měla jsem docela rychlý porod…
Holky vy co jste měly epidural, jaké to je… necítíte vůbec nic? to by mě zajímalo
Mišelko,já jsem vždycky říkala,že epidural nechci,mám fobii z jehel a aby mě píchali do páteře-to NIKDY!!!!A pak když jsem rodila a to trvalo asi od 15h tak asi kolem půl noci ty bolesti byly takový,že jsem myslela že umřu a o ten epidural jsem je prosila…kdyby to tenkrát šlo tak jsem si snad i klekla..
dr.mě vyšetřil a pořád jsem byla málo otevřená,tak že ještě počkáme…pak teda to už šlo tak přišel anesteziolog…jenže mě napichoval asi na čtyřikrát,protože se nemohl trefit přesně tam kam chtěl…a mezi minutovýma kontrakcema-to bylo fakt žůžo
,nakonec se mu to nepovedlo,řekl že to moje vina není,že jsem se nehýbala tak jak mi řekli,aleže se to u těhotných stává,že ty mezi obratlové ploténky tou vahou v těhotenství jsou stršně na sobě,tudíž se mezi ně nedostal…takhle mi to vysvětlil.Tak mi daly jen proti bolesti do žíly.Po porodu jsem ale necítila palec na noze a půl ruky,napíchnul mi tam někde nějakej nerv.
tak to jsou mé zážitky s epiduralem!
![]()
Ve Zlíně ho taky dávají zadara, ale musíš si o něj zažádat předem.
Já měla epi u obou porodů a kontrakce jsem teda cítila, ale hodně se mi ulevilo, dokonce jsem jim začala i usínat. Takže u třetího jdu do něj zase
Žádné vedlejší účinky se u mně neprojevily.
ja rodila na obilnaku v brne a nabidli mi ho hned jak sem prisla do porodnice a to mi bolesti jeste nezacaly,tak sem nevedela co jim mam rict,jelikos sem nevedela co me ceka.
nakonec sem porad cekala tu nesnesitelnou bolest,kterou nevydrzim.....jak me vsichni strasily a neeprisla
,nerikam,ze to nebolelo,ale ja sem si v duchu zpivala a snazila myslet na neco jineho pomohlo to.Byla sem na balonu a sprse,ta mi pomohla nejvic,muka pro me bylo,kdyz sem musela lehnout a nehybat se,kdyz me daly na monitor,nemohla bych byt privazana..
A tlaceni bylo super,to uz sem vedela,ze se blizi konec a jak mala vylezla,tak sem na t
o zle zapomela a hned mi pripadlo,ze to nic nebylo
.
Pro me bylo horsi jak se mi nalily prsa 3.den bolelyy me moooc pri kazdem pohybu.to sem ani nevedela,ze me ceka
.
Derido fakt? že bych další rodila ve Zlíně???
je to docela kousek..
Bolesti se ale vydržet dají, pro mne pak bylo vysvobozujicí když jsem si už mohla zatlačit, no náááádhera… Uvidíš, to zvládneš i bez něj ![]()